Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Izlasei pēdējā pārbaude pirms galīgā sastāva paziņošanas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Izlasei pēdējā pārbaude pirms galīgā sastāva paziņošanas
Latvijas izlase. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien pulksten 10.30 Kocēnu sporta namā norisināsies starptautiska pārbaudes spēle florbolā, kurā spēkiem mērosies Latvijas un Igaunijas vīriešu izlases. Pēc šī mača mūsu valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki nosauks tos 20 florbolistus, kuri jau novembra nogalē dosies aizstāvēt Latvijas godu pasaules čempionātā Prāgā.

Šī Latvijas un Igaunijas izlasēm šajā nedēļas nogalē būs jau otrā pārbaudes spēle. Pirmo reizi abas valstsvienības nūjas krustoja vakar vakarā – turpat Kocēnos. Jāatzīst, ka cīņa izvērsās negaidīti sīva – pirmie vārtus guva Igaunijas florbolisti, izvirzoties vadībā ar 2:0. Latvieši divu minūšu laikā guva trīs vārtus (3:2), tomēr pēc pirmā perioda rezultāts atkal bija neizšķirts – 3:3. Līdzsvars uz rezultātu tablo bija vēl septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām (5:5), bet spēles galotni labāk aizvadīja mūsu florbolisti, kuri guva vēl trīs vārtus un varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 8:5. Rezultatīvākie Latvijas izlasē ar trim punktiem katram bija Gvido Lauga un Jānis Rajeckis, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Toms Bitmanis un Andris Rajeckis. Latvieši pa pretinieku vārtiem meta 29 reizes, bet igauņi atbildēja ar 28 metieniem. Mūsu komandas vārtus pirmajos divos periodos sargāja Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 10 no 14 pretinieku metieniem. Pēdējā trešdaļā vārtos stājās Jānis Bramanis, pa kura cietoksni arī tika izdarīti 14 metieni, bet viņš kapitulēja tikai vienu reizi.

Arī Igaunijas florbolisti cīnīsies pasaules čempionātā Prāgā, tiesa, bet abas izlases turnīru sāks dažādās apakšgrupās. Latvieši ielozēti A grupā – kopā ar Čehijas, Šveices un Norvēģijas valstsvienībām, bet igauņi C grupā, kur viņu pretinieki būs Austrālijas, Polijas un Taizemes florbolistiem. Arī čempionāta otrajā posmā Igaunijas un Latvijas valstsvienībām tikties nebūs lemts, ja nu tikai jau spēlē par konkrētu vietu.

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Ingars MatisonsURubene
2.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)
3.Edžus CeriņšUBetsafe Ulbroka Oxdog
4.Jānis RajeckisALekrings
5.Atis BlindsUBetsafe Ulbroka Oxdog
6.Aleksandrs AbramovsULekrings
7.Gvido LaugaUSK Pārgauja
8.Toms BitmanisUTalsu NSS/Krauzers
9.Klāvs JansonsUĶekava
10.Juris GribustsULielvārde/Fat Pipe
11.Atis StepānsURubene
12.Toms AkmeņlauksULielvārde/Fat Pipe
13.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
14.Pēteris TrekšeULekrings
15.Andris RajeckisUFloorball Thurgau (Šveice)
16.Artūrs JurševskisASK Pārgauja
17.Jānis SalcevičsVLielvārde/Fat Pipe
18.Mihails KostusevsUKurši/Ekovalis
19.Rolands KovaļevskisUBetsafe Oxdog Ulbroka
20.Ivars DišereitsVBetsafe Oxdog Ulbroka
21.Jānis BramanisVĶekava
22.Jānis RagovskisUTalsu NSS/Krauzers
23.Kārlis Jānis PetrovskisABetsafe Oxdog Ulbroka

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki
Treneris: Pertu Kitehonka
Treneris: Ingus Laiviņš
Vārtsargu treneris: Andis Blinds
Mediķe: Jolanta Tauriņa-Ieveniece
Mediķe: Rūta Cibule

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2018-11-10 11:31, pirms 5 gadiem
Ir pāris jautājumi, treneru kolektīvam un pārējiem Florbola speciālistiem!
1. Kapēc tik neilgi pirms sastāva paziņošanas tika izveidots paplašinātais sastāvs?
2. Šodien otrā spele ar Igauņiem, bet spēles pieteikumā neredzu spēlētājus no paplašinātā sastāva: Reini Mirkšu, Edgaru Puriņu un pārējos.
3. Atis Blinds? nopietni?
4. Pēteris Trekše, kuram spēle šobrīd buksē, gan klubā, gan izlasē, kapēc viņa vietā nevar iemēģināt, jebkuru citu, kuram spēle šobrīd iet no rokas?
Tie ir tikai mani subjektīvie vērojumi un nebūt nepretendēju uz Florbola eksperta viedokli!!!

     [+] [-]

, 2018-11-10 13:35, pirms 5 gadiem
Es gan esmu florbola speciālists-eksperts. Kas skatās florbolu? Draugi,radi, paziņas....Pašiem dalībniekiem interesanti, bet ne skatītajiem.Tas gandrīz kā pasaules čempionātā orientēšanās vai zemledus makšķerēšanā.

     [+] [-]

, 2018-11-11 00:17, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Es gan esmu florbola speciālists-eksperts. Kas skatās florbolu? Draugi,radi, paziņas....Pašiem dalībniekiem interesanti, bet ne skatītajiem.Tas gandrīz kā pasaules čempionātā orientēšanās vai zemledus makšķerēšanā.
Ja jau ielīdi pakomentēt, tad jau skaties! Interesanti vai neinteresanti, bet masveidības ziņā, atsevišķās pilsētas šis sporta veids droši konkurē un pat pārspēj tadus sporta spēļu grandus, kā Futbolu un Basketbolu!!!