Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somija pārliecinoši tiek galā ar Čehiju sasniedzot finālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somija pārliecinoši tiek galā ar Čehiju sasniedzot finālu
Somijas izlase, foto: IFF Floorball

Par pirmajām finālistēm pasaules florbola čempionātā sievietēm kļuvusi Somijas izlase, kas savā pusifnāla spēlē ar rezultātu 8:2 gana komfortabli tika galā ar Čehiju.

Abām izlasēm savstarpējos mačos pasaules čempionātos allaž pie uzvarām bija izdevies tikt somietēm, turklāt Čehijas valstsvienība nevienā no cīņām nav spējusi gūt vairāk par četriem vārtiem. Iepriekšējos divos čempionātos cīņas noslēdzās tieši ar 5:4 Somijas labā – pirms diviem gadiem pusfinālā, bet vēl divus gadus senākā vēsturē ar tādu rezultātu papildlaikā Somija bija pārāka spēlē par bronzas godalgām.

Tajās cīņās par uzvaras vārtu autorēm pa reizei kļuva māsas Ona un Vēra Kaupi un arī šodien dvīnes bija galvenās rezultāta taisītājas. Mača rezultāts tika atklāts jau pēc 72 nospēlētām sekundēm, kad Vēra ar māņkustību apspēlēja pretinieci un izdarīja lielisku piespēli gar vārtiem, kur Onai nekas cits neatlika kā mest bumbiņu vārtos. Spēles 14. minūtē, pārtverot bumbiņu pretinieču uzbrukuma ievadā, somietes ar vairākām ātrām piespēlēm neatstāja nekādas izredzes sāncenšu aizsardzībai un šoreiz Ona Kaupi bija pēdējās piespēles autore, bet Vēra meta bumbiņu vārtos. Intrigu atjaunot izdevās jaunajai Vanesai Rebekai Keprtovai, kura pēc soda izspēles raidīja bumbiņu tuvajā apakšējā stūrī, tiekot pie sava pirmā vārtu guvuma pasaules čempionātos un Somijas pārsvaru sadeldējot līdz 2:1.

Pēc pārtraukuma gan pasaules vicečempionēm vajadzēja vien nedaudz vairāk par divām minūtēm, kad Daniela Vesterlunda pārtvēra pretinieču piespēli un mirkli vēlāk Vēra Kaupi ar velkošo metienu jau raidīja bumbiņu Janas Kristianovas sargātajos vārtos. Trešdaļas vidū izcļeās arī talantīgā Mīsa Turunena, lai gan uzbrukumu iesāka Somijas izlases vārtsardze Nora Vorela, kura ar tālu piespēli atrada Onu Kaupi. Kapteine tieši pirms pretinieču vārtsardzes nedaudz uzsita pa bumbiņu, tai nonākot pie Turunenas, kura meta nekļūdīgi. Drīz pēc tam skaitlisko vairākumu ar tālu metienu realizēja Denisa Ratajova, pietuvinot čehietes līdz 2:4. Taču līdz pārtraukumam Jenna Sārio izmantoja partneres piespēli no aizvārtes, bet māsas Kaupi tika pie vēl viena vārtu guvuma pēc stūra izspēles – 6:2.

Jebkādas cerības uz atspēlēšanos čehietes zaudēja trešdaļas vidū, kad nopelnīja divus noraidījumus. Pirmo ar izcili precīzu metienu realizēja Mī Kīpila. Lai gan otro vairākumu vārtu guvumā pārvērst neizdevās, četras minūtes pirms mača beigām somu vārtsardze Vorela tomēr tika pie rezultatīvas piespēles, ar tālu metienu izvirzot vienatnē pret vārtsardzi Vēru Kaupi, kura tādējādi tika pie ceturtā vārtu guvuma mačā. Somijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 8:2 un svētdien pulksten 13:00 pēc Latvijas laika aizvadīs finālspēli ar Šveices – Zviedrijas cīņas uzvarētājām.

Pasaules florbola čempionāts, 8. spēļu diena

LaiksFāzeSpēle
05:00Par 5.-8.vietuLatvija – Slovākija4:6
06:30Par 5.-8.vietuPolija – Dānija7:3
08:00Par 11.vietuSingapūra – Norvēģija1:13
11:00PusfinālsSomija – Čehija8:2
14:15PusfinālsZviedrija - Šveice

2023. gada pasaules čempionāta noslēguma tabula

VietaIzlase
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.Japāna
10.Vācija
11.Norvēģija
12.Singapūra
13.Igaunija
14.ASV
15.Francija
16.Austrālija