Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases pretinieki astodaļfinālā – kanādieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlases pretinieki astodaļfinālā – kanādieši
Kanādas izlase
Foto: floorball.org

Šodien Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem tika aizvadītas pēdējās apakšgrupu spēles. Pēc to rezultātiem kļuva skaidrs, ka Latvijas valstsvienība rīt astotdaļfinālā spēkosies ar Kanādas izlasi, spēlēs sākums pulksten 18.00 (pēc Latvijas laika).

Latvija savu pēdējo spēli A apakšgrupā aizvadīja jau vakar, kad ne bez piepūles ar 5:3 pārspēja pašreizējo 4.vietas pasaulē īpašnieci Vāciju. Līdz ar to Latvija grupas turnīrā ieņēma 3.vietu, vācieši palika 4.vietā, par grupas uzvarētāju kļuva Zviedrija, kas šovakar sīvā cīņā ar 5:2 pārspēja Somiju. Kā zviedri, tā arī somi jau iepriekš bija kvalificējušies ceturtdaļfinālam.

Astotdaļfinālā A apakšgrupas 3. un 4.vietas īpašniecēm jātiekas ar D grupas abām labākajām izlasēm D grupā ļoti negaidīti pēdējā vietā palika krievi, kuri pirms tam tika uzskatīti par vieniem no favorītiem, bet zaudēja visās trijās līdzšinējās spēlēs un cīnīsies par 13. – 16.vietu pasaulē. Šodien viņiem pievienojās arī austrālieši, kuri apakšgrupas pēdējā mačā ar 5:9 piekāpās dāņiem. Tieši Dānijas izlase kļuva par D grupas uzvarētāju un pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā krustos nūjas ar vāciešiem, bet kanādiešu pretinieki būs latvieši.

B grupas favorītes Šveice un Čehija vakar savā starpā cīnījās neizšķirti – 2:2. Kā šveicieši, tā arī čehi automātiski kvalificējās ceturtdaļfinālam, jo uzvarēja abas pārējās savas grupas komandas – Norvēģijas un Igaunijas valstsvienības. Tiesa, norvēģi abām līderēm pretojās ļoti sīvi, čehiem piekāpjoties vien ar 6:7, bet norvēģu pārākumu viņi šodien atzina ar 7:10. Šveicieši sliktākas vārtu attiecības dēļ grupā palika 2.vietā jo igauņus uzvarēja tikai ar 4:2, kamēr Čehijas valstsvienība mūsu ziemeļu kaimiņus šodien sagrāva ar 12:2.

Norvēģu un igauņu pretinieki astotdaļfinālā nāca no C grupas, kurā divas pēdējās vietas ieņēma un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās Dienvidkoreja un Japāna. Savstarpējā spēlē šodien ar 3:1 uzvarēja korejieši. Par grupas uzvarētāju kļuva Slovākijas izlase, kas 2.vietu ieņēmušo ASV valstsvienību šodien pieveica ar 4:2. Astotdaļfinālā slovāki krustos nūjas ar igauņiem, bet amerikāņi ar norvēģiem.

Ceturtdaļfināla kārtā, kas sāksies parīt, somu pretinieki būs Norvēģijas un ASV dueļa uzvarētāji, zviedri tiksies ar Slovākijas un Igaunijas pāra veiksminieci, čehi gaida, kas uzvarēs mačā starp vāciešiem un dāņiem, bet latviešus (cerams) vai kanādiešus pretiniekos ieraudzīs Šveices florbolisti.

Visa informācija par pasaules čempionātu: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2014-12-10 09:03, pirms 9 gadiem
Šveice, here we come

     [+] [-]

, 2014-12-10 09:09, pirms 9 gadiem
Tiešraide būs pa LTV7?

     [+] [-]

, 2014-12-10 09:18, pirms 9 gadiem
Jā-būs pa tv vai nē???Baisais klusums pagaidām!!!

     [+] [-]

, 2014-12-10 10:17, pirms 9 gadiem
Tiešraide būs te: Trešdien 18:00 PČ florbolā. Astotdaļfināls:...