Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Grunckis: "Čempionātā jau no paša sākuma gaidāmas spraigas spēles"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grunckis: "Čempionātā jau no paša sākuma gaidāmas spraigas spēles"
Normunds Grunckis
Foto: Indars Krieviņš

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis pēc pasaules čempionāta grupu turnīra izlozes, kurā par Latvijas pretiniekiem tika ielozēti zviedri, čehi un norvēģi, izteicies, ka kopumā ar izlozi ir apmierināts, jo jau no pirmās dienas gaidāmas spraigas spēles.

"Labi ir tas, ka mums jau grupā ir jāspēlē ar Zviedriju. Tāpat manā skatījumā labi ir tas, ka grupā ir jāspēlē gan ar Norvēģiju gan ar Čehiju. Iepriekš jau diskutējām, ka varbūt labāk būtu ja grupā būtu arī somi. Taču mūsu gadījumā ir viena spēle, kurā būs izteikti favorīti, bet divas spēles būs tādas, kurā ir jāmēģina rādīt savu labāko sniegumu, lai cīnītos par augstāku vietu grupā. Tas nozīmē, ka visas spēles jau no paša sākuma būs aizraujošas. Jātrenējas tā, lai varam uzvarēt un sasniegt labu rezultātu."

Kāds ir izlases sagatavošanās plāns, domājot par pasaules čempionātu decembrī?
"Izlases plāns ir zināms praktiski pilnībā, atlicis saskaņot dažas detaļas. Pirmais posms ir treniņnometne no 22. līdz 24.aprīlim Kocēnos, kad aizvadīsim arī pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi. Pēc tam jūlija sākumā ir vēl viena treniņnometne, kurā veiksim fiziskās sagatavotības testus. Līdz tam spēlētājiem būs pašiem jāpastrādā, lai var atrādīt treneriem uz ko viņi ir gatavi. Pašlaik vēl zem jautājuma zīmes ir iespēja izlasei piedalīties starptautiskajā turnīrā "Latvian Open", ja izdosies nokomplektēt atbilstošu Elites grupu. Septembrī paredzēts starptautiskajā logā Latvijā aizvadīt Četru Nāciju turnīru. Skaidrs, ka somus un zviedrus uz šo turnīru mēs nedabūsim, bet gribētos sarunāt pēc iespējas spēcīgākus pretiniekus. Oktobrī paredzēta vēl viena treniņnometne, bet novembrī mēs spēlēsim pārbaudes spēles vai nu Somijā vai Zviedrijā. Tāpat vēl decembrī ir plānots aizvadīt nelielu treniņnometni."

Tagad bija nosaukti nedaudz vairāk par 40 spēlētājiem, kas piedalīsies pirmajā nometnē Kocēnos. Vai no šā saraksta lielā mērā tiks veidots sastāvs pasaules čempionātam, vai arī iespējams sagaidīt arī citu kandidātu uzvārdus?
"Saraksts ir ļoti tuvu mūsu izvēlētajam paplašinātajam sarakstam. Ir daži puiši, kuri pašlaik ir notraumējušies un nevarēs piedalīties pirmajā nometnē, iespējams, kādu aizvietosim ar kādu florbolistu, kurš nebija šajā sarakstā. Ir plānots arī piesaistīt dažus tādus florbolistu, kuri uz šo čempionātu visticamāk varētu arī netikt, taču ir tādi, kuri mums varētu noderēt nākamajos ciklos, neatkarīgi no tā, kas pēc tam būs izlases treneri."

Vairāki pieredzējušie florbolisti ir izteikušies, ka neplāno kandidēt uz vietu izlases sastāvā. Vai ir doma ar šiem spēlētājiem runāt, tādējādi mēģinot likt viņiem pārdomāt?
"Ir jau runāts ar vairākiem spēlētājiem, kas agrāk ir spēlējuši izlasē, bet pašlaik izteikuši šaubas par spēlēšanu šajā čempionātā. Tiem, kas gribēs spēlēt, tiem iespēja tiks dota un tālāk jau skatīsimies, kas no tā visa sanāks."