Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveice iekļūst pusfinālā, Latvijai spēle pret Slovākiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveice iekļūst pusfinālā, Latvijai spēle pret Slovākiju
Šveices izlase, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm par trešo pusfinālisti kļuvusi Šveices valstsvienība, kas savā ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 8:4 pieveica Slovākiju. Tieši pret slovākietēm nākamo maču aizvadīs Latvijas valstsvienība.

Šveices izlase ierindojās otrajā vietā A apakšgrupā, uzvarot Norvēģijas un Latvijas izlases, bet piedzīvojot neveiksmi pret Somiju. Ja grupu turnīrā trīs spēles tika aizvadītas trīs dienās, tad līdz ceturtdaļfinālam šveicietēm sanāca trīs brīvdienas. Tikmēr Slovākijas izlase ierindojās trešajā vietā B apakšgrupā, ciešot neveiksmes pret Zviedrijas un Čehijas izlasēm, bet uzvarot Poliju. Kvalifikācijas kārtas mačā par tikšanu ceturtdaļfinālā ar 11:2 tika pieveikta Singapūra.

Cīņas rezultāts tika atklāts jau mača otrajā minūtē, kad Šveices izlases kapteine Izabella Geriga, kura aizvada ļoti sekmīgu turnīru, vārtu priekšā atrada Natāliju Spihigeru, kura atklāja rezultātu. Slovākijas izlases līdere Paulina Hudakova 12. minūtē ar metienu, neapstrādājot bumbiņu, rezultātu spēja izlīdzināt, taču pārtraukumā tomēr ar minimālu 2:1 pārsvaru devās favorītes, kad divas šveicietes aizvārtē atbruņoja no bumbiņas konkurenti un epizode noslēdzās ar Serainas Fici precīzu metienu no tuvas distances. Perioda izskaņā Slovākijas izlase sekmīgi izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā.

Spēles liktenis lielā mērā tika izšķirts otrā perioda ievadā, kad nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā Šveice savu pārsvaru no 2:1 pieaudzēja līdz 5:1. Vispirms gan Leonija Vīlande norībināja vārtu pārliktni, taču teju nākamajā uzbrukumā Geriga noslēdza partneres piespēli gar vārtiem. Pēc tam ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā pie vārtu guvuma tika arī Vīlande, bet Geriga 27. minūtē tika arī pie saviem otrajiem vārtiem mačā, ar velkošu metienu dabūjot bumbiņu vārtos, tai pirms tam trāpot arī pa vārtu stabiņu. Līdz perioda beigām šveicietes pamanījās gūt arī vārtus skaitliskajā vairākumā un iemest arī mazākumā, kad slovākietes nolēma riskēt, mainot vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju un cīņā doties sešatā pret četrām. Ja pirmo vairākumu slovākietes neizmantoja, tad otrajā gadījumā vārti tika gūti, kad pēc rikošeta bumbiņu vārtos raidīja Kristina Beličkova – 2:7 pēc 40 spēlētām minūtēm.

Trešais spēles nogrieznis izvērtās par formalitāšu kārtošanu. Perioda ievadā vēl vienus vārtus guva Hudakova, ar māņkustību noguldot vārtsardzi, pēc tam šķietami viegli metot bumbiņu vārtos. Trešdaļas vidū šveicietes vēlreiz sodīja sāncenses par viņu vēlmi spēlēt bez vārtsarga, raidot bumbiņu tukšos vārtos. Savukārt perioda izskaņā Katrarina Klapitova raidīja vārtsardzes atsisto bumbiņu Šveices izlases vārtos, uzstādot mača beigu rezultātu. Šveice svinēja panākumu ar rezultātu 8:4, tādējādi nodrošinot pusfināla spēli pret Zviedriju.

Turpretim Slovākijas izlasei jau sestdien pulksten 5:00 pēc Latvijas laika gaidāma spēkošanās ar Latvijas valstsvienību turnīrā par piekto līdz astoto pozīciju.

Pasaules florbola čempionāts, 7. spēļu diena

LaiksFāzeSpēleRezultāts
08:001/4 finālsŠveice - Slovākija8:4
11:001/4 finālsČehija – Dānija
14:00Par 9.vietuJapāna – Vācija

2023. gada pasaules čempionāta noslēguma tabula

VietaIzlase
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.Igaunija
14.ASV
15.Francija
16.Austrālija