Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čehi atkal tiek galā ar šveiciešiem. Divreiz

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehi atkal tiek galā ar šveiciešiem. Divreiz
Epizode no spēles, foto: Martin Flousek/Czech floorball

Aizvadītajā nedēļas nogalē divas savstarpējās pārbaudes spēles aizvadīja Čehijas un Šveices vīriešu florbola valstsvienības. Līdzīgi kā pēdējos oficiālajos mačos, arī šoreiz čehi divas reizes tika galā ar saviem principiālajiem pretiniekiem.

Iepriekšējā abu izlašu savstarpējā spēle norisinājās pagājušā gada novembrī, kad abām izlasēm Šveicē notiekošajā pasaules čempionātā bija jātiekas pusfinālā par tiesībām spēlēt lielajā finālā. Lai gan šveicieši cerēja uz savas nācijas panākumu, čehi pēdējā laikā šķietami ir apsteiguši konkurentus rangā. Tagad komandas aizvadīja divas pārbaudes spēles čehu ierakumos.

Pirmajā spēlē čehi triumfēja ar rezultātu 5:3. Mača ievadā pēc Martina Čermaka un Jakuma Bursika vārtu guvumiem laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 2:0, taču īsi pēc pārtraukuma Šveices izlase prata rezultātu līdzsvarot, ar vārtu guvumiem izceļoties Simonam Laubšeram un Andrinam Holešteinam. Līdz pārtraukumam gan atkal vadībā bija mājinieki, vārtus gūstot Jonasam Kreisam. Trešajā periodā Mateo Šteiners vēl panāca 3:3, bet drīz pēc tam Jozefs Ripārs atkal vadībā izvirzīja mājiniekus. Mača izskaņā viesiem bija iespēja glābties, taču netika izmantots skaitliskais vairākums, turklāt sekundi pirms finālsviles Ripārs uzstādīja mača beigu rezultātu – 5:3 par labu Čehijas valstsvienībai.

Dienu vēlāk komandas devās laukumā atkārtoti un mača scenārijs bija gana līdzīgs – čehi ātri panāca 2:0 vadību pēc Mateja Havlaša un Tomaša Hanaks vārtu guvumiem. Uz to viesi atbildēja ar Mateo Šteinera precīzo metienu. Pretēji iepriekšējai cīņai, šoreiz šveicieši tā arī nespēja rezultātu līdzvarot, jo otrajā periodā pēc Jakuba Buršika vārtu guvuma mājinieki vadību nostiprināja, bet Tomašs Hanaks vairākumā panāca 4:1. Jaunais Noels Zeilders īsi pirms pārtraukuma vienus vārtus atspēlēja, taču pēc atpūtas Martins Kisugite laukuma saimniekiem ļāva justies komfortabli ar 5:2 vadību. Levins Konrāds vairākumā šveiciešus atkal pietuvināja, bet tikai uz minūti, līdz pieredzējušais Martins Tokošs gūtu, kā vēlāk izrādījās noslēdzošos vārtus šajās pārbaudes spēlēs – čehiem uzvara ar rezultātu 6:3.

Jāpiebilst, ka pirmajā mačā sekretariāts saskaitīja tikai 14 metienus pa mājinieku vārtiem, bet otrajā spēlē šveiciešiem saskaitīti vien 11 metieni.

Spraigs Četru Nāciju florbola turnīrs tika aizvadīts Francijas pilsētā Lillē, kur aizraujošā konkurencē pie uzvaras turnīrā tika Beļģijas izlase, uzvarot visos trijos mačos. Mājinieki francūži ierindojās otrajā vietā, aiz sevis atstājot Itālijas un Nīderlandes valstsvienības.