Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.

2024. gada pasaules florbola čempionāts tiks aizvadīts šī gada decembrī Zviedrijas pilsētā Malmē. Tādējādi titulētākā florbola nācija bija atbrīvota no kvalifikācijas turnīra cīņām. Latvijas izlase kvalifikācijas spēles aizvadīja savās mājās Liepājā, tiekot pie trim pārliecinošām uzvarām, kas deva vietu finālturnīrā. Kad ceļazīme jau bija izcīnīta, latvieši nopelnīja tiesības aizvadīt spēli ar titulēto Somiju, kur gan nebija augstas sportiskās nozīmes, bet somi izrādījās ievērojami pārāki. Decembrī abas komandas varēs krustot nūjas atkal, šoreiz jau krietni nozīmīgākā duelī. Tāpat Latvijas izlasei grupā būs jātiekas ar ambiciozo Slovākijas izlasi.

A apakšgrupā tikmēr spēlēs Čehija, Šveice, Vācija un Norvēģija. Divas labākās komandas no A un B apakšgrupām automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešā un ceturtā labākā izlase spēkosies ar divām labākajām C un D apakšgrupas komandām. Latvijas izlases grupas trešā un ceturtā vieta kvalifikācijas kārtā nūjas krustos ar labākajām C grupas komandām, kur iekļautas Kanādas un Igaunijas izlases, kā arī divas Āzijas un Okeānijas reģiona izlases, kas savu kvalifikācijas turnīru izspēlēs maijā. Tikmēr D apakšgrupā spēlēs Dānija, Polija, pasaules čempionātu finālturnīru dalībniece Slovēnija, kā arī vēl viena Āzijas un Okeānijas reģiona valstsvienība.

Pasaules florbola čempionāta finālturnīra izloze

GrupaIzlases
AČehijaŠveiceVācijaNorvēģija
BSomijaZviedrijaLatvijaSlovākija
CKanādaIgaunijaAOFC 1AOFC 3
DDānijaPolijaSlovēnijaAOFC 2

     [+] [-]

, 2024-03-05 16:26, pirms 2 mēnešiem
Cerēsim, ka vēl ne šoreiz Kanāda vai Igaunija pieliks kāju priekšā mūsu mega sasniegumiem. Bet nu tās dienas strauji tuvojas. Max 3 gadi un par astotieniku jau būs smagi jācīnās.

     [+] [-]

, 2024-03-05 16:46, pirms 2 mēnešiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Cerēsim, ka vēl ne šoreiz Kanāda vai Igaunija pieliks kāju priekšā mūsu mega sasniegumiem. Bet nu tās dienas strauji tuvojas. Max 3 gadi un par astotieniku jau būs smagi jācīnās.
Muļķības. Jā, citu izlašu līmenis aug, bet arī mēs nestāvam uz vietas.

     [+] [-]

, 2024-03-05 20:58, pirms 2 mēnešiem
Kāda ir izspēle pēc grupu spēlēm?