Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Mūsu florbolistes gatavas startam pasaules čempionātā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsu florbolistes gatavas startam pasaules čempionātā
Latvijas florbolistes Tamperē
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Somijas pilsētā Tamperē tika atklāts pasaules desmitā čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrs. Vakar vakarā turnīra norises vietā ieradās galvenā trenera Jurija Fedulova vadītā Latvijas valstsvienība, bet šoreiz čempionāts mūsu florbolistēm sākās ar brīvdienu, pirmā spēle paredzēta rīt pulksten 11.00 pret Čehijas izlasi.

Uz salīdzinoši netālo somu zemi Latvijas florbolistes devās vakar agri no rīta – ar autobusu līdz Igaunijas galvaspilsētai Tallinai, pēc tam pāris stundās ar prāmi tika sasniegta Somijas svarīgākā pilsēta Helsinki. Helsinku lidostā komandai pievienojās dažas mūsu leģionāres, bet vēl pēc pāris stundām meitenes jau varēja ievākties ļoti komfortablas Tamperes viesnīcas numuriņos. Sadzīves apstākļi ir lieliski, komandas apkalpojošā personāla darbs – perfekts, tāpēc florbolistes var neviena netraucētas gatavoties pēdējās divgades atbildīgākajām spēlēm.

Šodiena sākās ar stundu ilgu treniņu pasaules čempionāta galvenajā spēļu norises hallē. Pēc tam izlase piedalījās antidopinga pasākumā un apmeklēja vienu no Tamperes skolām, kur ieguva audzēkņu simpātijas un līdzjutējus viņu personā. Turpinājumā sekoja neliela ekskursija pa Tamperes ievērojamākajām vietām, bija arī brīvais laiks un, protams, neizpalika sāncenšu savstarpēju spēļu pavērošana. Rīt no rīta jau pulksten 9.15 mūsu florbolistes sēdīsies autobusā, lai dotos 15 minūtes ilgā ceļā uz Hakametsā ledus halli, kur pulksten 11.00 viņas krustos nūjas ar čehietēm.

Valstsvienības treneru korpuss izlases sastāvā iekļāvis trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. 14 florbolistes spēlē ELVI florbola līgā, bet sešas pārstāv ārzemju klubus (Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices). No Latvijas klubiem visvairāk spēlētāju uz pasaules čempionātu deleģēs Kocēnu "Rubene" (četras), pa trijām florbolistēm pārstāv "Rīgas Lauvas" un FK "NND" (Rīga), pa divām – FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs".

Kā pastāstīja izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs, Latvijas Florbola savienība konkrētu un striktu uzdevumu komandai nav devusi, tomēr, protams, augstākais valstsvienības mērķis jau atkal būs iekļūšana pusfinālā. Ja nu tas tomēr nebūs pa spēkam, tad latvietes ļoti centīsies atkārtot pagājušajā pasaules čempionātā iespēto – piekto vietu. Visas florbolistes ir veselas un cīņas spējīgas, komandā valda ļoti laba atmosfēra, izlases kapteines gods vienbalsīgi uzticēts Gunitai Kārkliņai, kura ar šī amata pienākumiem jau ne reizi vien tikusi galā nevainojami.

Desmitais pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiek no 4. līdz 12.decembrim. 16 komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlases B apakšgrupas spēles paredzētas 5.decembrī pret Čehiju, 6.decembrī pret Vāciju un 7.decembrī pret Zviedriju. Spēles translēs Viasat Sport Baltic un Skaties.lv.

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Lauma VišņevskaVKAIS Mora IF (Zviedrija)
2.Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
3.Jana FilipsoneVFK NND
4.Liene KraujaARīgas Lauvas
5.Zane KlabereUCraftstadens IBK (Zviedrija)
6.Gunita KārkliņaASveiva IBK (Norvēģija)
7.Santa MucenieceAFK NND
8.Gundega VancāneAFK Ķekava
9.Madara AdamaneARubene
10.Paula EgleURubene
11.Elīza Elizabete BērziņaU/AFK Ķekava
12.Lība Daija MikovaURubene
13.Līga VancāneUĶekavas Bulldogs
14.Evita RudzīteURubene
15.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
16.Ieva PriedeUFK NND
17.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
18.Evelīna GarbareAWizards Bern Burgdorf (Šveice)
19.Diāna IsjominaUSveiva IBK (Norvēģija)
20.Līga GarklāvaUSveiva IBK (Norvēģija)

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Gints Vīnbergs
Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ārsts: Aleksandrs Matjuņins
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...