Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlase mēnesi pirms pasaules čempionāta sagrauj norvēģus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola izlase mēnesi pirms pasaules čempionāta sagrauj norvēģus
Komandas kapteinis Atis Blinds.
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Vācijas pilsētā Lilientālē notiekošo Četru Nāciju florbola turnīru ar negaidīti pārliecinošu 8:1 uzvaru pār Norvēģijas valstsvienību sākusi Latvijas izlase, kas turpina gatavošanos decembrī Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam florbolā vīriešiem. Pa diviem vārtiem mūsu valstsvienības labā guva Toms Bitmanis un Pēteris Trekše.

Spēles rezultātu mača sestajā minūtē atklāja Toms Bitmanis, kurš pirms tam izlases rindās bija guvis divus vārtus pārbaudes mačos ar slovākiem. Cīņa ritēja ar latviešu pārsvaru, taču minimālais rezultāta pārsvars saglabājās vien līdz spēles 15. Minūtei, kad Bitmanis guva vēl vienus vārtus, izceļoties no tuvas distances. Sākoties trešdaļas pēdējai minūtei, ar metienu no distances vārtus guva komandas debitants Pēteris Trekše, kuram ar rezultatīvu piespēli asistēja Atis Blinds, tiekot pie sava 16. rezultativitātes punkta mačos ar norvēģiem, kļūstot par šā dueļa visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Taču arī tas vēl nebija viss, jo neilgi pirms perioda beigām turnīra rīkotājiem nācās šķirties no vēl vienas bumbiņas, jo pirmos vārtus izlases rindās guva Mikus Valpēters, rezultātu padarot negaidīti graujošu – 4:0 pēc 20 nospēlētām minūtēm.

Otrajā trešdaļā vairāk ar bumbiņu bija Latvijas izlase, izdarot arī vairāk metienu pa Andreas Falkeida sargātajiem vārtiem (11:5), tomēr nevienai no komandām šo 20 minūšu laikā izcelties neizdevās. Vienā no epizodēm uz laukuma saļima Andis Blinds, taču šoreiz iztika bez nopietnām sekām un vārtsargs varēja turpināt cīņu. Pēc 40 nospēlētām minūtēm Blinds bija atvairījis visus 10 metienus pa saviem vārtiem.

Ja spēles vidus nogrieznī komandas ar vārtu guvumiem neizcēlās, tad uzreiz pēc pārtraukuma latvieši noorganizēja ātru uzbrukumu, Tomam Akmeņlaukam panākot jau 5:0. Brīdī, kad trešajā trešdaļā bija nospēlētas precīzi septiņas minūtes, izgaisa Blinda sapnis par sauso spēli, kad norvēģi noorganizēja ļoti ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā, pie vārtu guvuma tiekot Kristoferam Larsbratenam Bakem. Latviešu atbilde gan bija zibenīga, kad neveiksmīgi nospēlēja norvēģu vārtsargs un Artis Raitums atjaunoja piecu vārtu pārsvaru. Latvieši neapstājās un jau pēc dažām sekundēm pārsvaru varēja dubultot Gints Klēģers, kuram neizdevās pārspēt konkurentu vārtsargu no lieliskas pozīcijas. Bumbiņa gan palika mūsu izlases rīcībā un Klēģera piespēli vārtu guvumā pārvērta Trekše, panākot graujošo 7:1. Tomēr arī tas vēl nebija viss, jo divas ar pusi minūtes pirms mača beigām vārtus guva arī Artūrs Jurševskis, uzstādot spēles beigu rezultātu – 8:1 Latvijas izlases labā.

Līdz ar to Latvijas izlase izcīnījusi visu laiku pārliecinošāko uzvaru pār komandu, pret kuru līdz šim bijusi nelabvēlīga uzvarēto un zaudēto spēļu bilance (3-2-8). Iepriekš ne reizi nebija izdevies uzvarēt ar vairāk kā vienu vārtu pārsvaru. Jau decembrī abas izlases tiksies vēlreiz, kad spēles liktenis būs daudz augstāks, jo Arēnā Rīga komandas savā starpā sacentīsies jau pasaules čempionātā. Tikmēr Četru Nāciju turnīrā Vācijā latviešiem rīt gaidāma spēkošanās ar laukuma saimniekiem, kamēr norvēģiem gaidāma spēkošanās ar dāņiem.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā atzina pirmo divu vārtu autoru Tomu Bitmani, kamēr norvēģiem labākais bija pirmās maiņas aizsargs Daniels Gidske.

Latvija - Norvēģija 8:1 (4:0, 0:0, 4:1)
Metienu attiecība:
32:13 (12:5, 11:5, 9:3)
Rezultatīvākie:
Latvija - Toms Bitmanis 2 (2+0), Pēteris Trekše 2 (2+0), Artis Raitums 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Mikus Valpēters 2 (1+1), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1), Morics Krūmiņš 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).
Norvēģija - Kristofers Larsbratens Bake 1 (1+0), Sindre Bjerknes 1 (0+1).

     [+] [-]

, 2016-11-04 19:16, pirms 7 gadiem
Labi, ļoti labi!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-04 19:38, pirms 7 gadiem
kambodža 03 rakstīja: Labi, ļoti labi!
Tieši tā, tas nozīmē, ka pēc florbolistiem un uz pusslodzi špaktelētājiem Norvēģijā joprojām būs pieprasījums un latvieši tur varēs braukt ''spēlēt''

     [+] [-]

, 2016-11-04 20:00, pirms 7 gadiem
cikos rīt cīņa pret vāciešiem? kaut kur redzēt arī var pašas spēles internetā vai pa tv?
Slēpts komentārs: inokentijs371

  -1 [+] [-]

, 2016-11-05 01:16, pirms 7 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Norvēģiem florbola sākums. Spēlēja U-15 izlase. Vecākas nav vēl. Tur visi laiž īsto hokeju, ne parodiju.
kāds sakars hokējam?
tikai nekā nezinātājs spēj salīdziāt hokēju ar florbolu. Tas ir, apmēram, tas pats, kas salīdzināt ķenguru ar kaķeni, proti, jēga nekāda tikai spēja izdomāt kaut ko ar ko izcelties un likties esam īpaši gudram.