Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

32 izlases cīnās par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu Rīgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šogad viens no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā noteikti būs 11. pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, kas no 3. līdz 11. decembrim norisināsies Rīgā. Februāra pirmajā pusē 32 valstu izlases piedalīsies sešos kvalifikācijas turnīros, kuros cīnīsies par 15 ceļazīmēm uz pasaules čempionātu.

Jau trešo reizi pasaules čempionāts florbolā vīriešiem notiks pēc jaunas sistēmas, kas paredz, ka kvalifikācijas turnīrā nevajag piedalīties tikai rīkotāju valsts izlasei, šoreiz tā ir Latvijas valstsvienība. Visu pārējo valstu izlasēm, ieskaitot astoņkārtējo pasaules čempioni Zviedriju, vispirms jātiek cauri kvalifikācijas sietam. Visvairāk valstu, kas pieteikušās 11. pasaules čempionātam, pārstāv Eiropu, tostarp arī visas četras florbola lielvalstis - Zviedrija, Somija, Šveice un Čehijas Republika. 22 Eiropas valstis sadalītas četrās grupās. Vakar, 2. februārī, Slovēnijas pilsētā Skofja Lokā cīņu sāks Čehijas Republikas, Norvēģijas, Serbijas, Itālijas, Slovēnijas un Lihtenšteinas izlases. Šodien kvalifikācijas turnīri startēja vēl trijās Eiropas valstu pilsētās - Nitrā (Slovākija), kur sacnšas Zviedrija, Slovākija, Krievija, Beļģija, Francija un Islande, Tallinā (Igaunija), kur cīnās Somija, Igaunija, Dānija, Austrija un Nīderlande, kā arī Lohovā (Polija), kur spēlē Šveice, Vācija, Polija, Spānija un Lielbritānija.

2. februārī Taizemes pilsētā Pataijā cīņu par tiesībām spēlēt Rīgā sāka septiņas Āzijas un Okeānijas valstu izlases - Japāna, Austrālija, Dienvidkoreja, Singapūra, Jaunzēlande, Malaizija un Taizeme, kas sadalītas divās apakšgrupās. Vēl divas pasaules čempionāta dalībnieces uzzināsim tikai 14.februārī, kad Koloradospringsā (ASV) noslēgsies turnīrs, kurā piedalīsies ASV, Kanādas un Jamaikas valstsvienības. Jāpiebilst, ka eksotiskajā Taizemē spēles tiesās latvieši Mārtiņš Gross un Mārtiņš Larinovs, bet Igaunijas galvaspilsētā darbosies ne vien mūsu tiesneši Kaspars Kristapsons un Māris Kumerdanks, bet arī Andris Dzenis, kurš tur strādās kā Starptautiskās florbola federācijas (IFF) Žūrijas priekšsēdētājs.

Latvija līdz šim ir rīkojusi gan pasaules čempionātus sievietēm un junioriem (U19), gan arī Čempionvienību un EuroFloorball kausu izcīņas turnīrus, saņemot tikai pozitīvas atsauksmes no to dalībniekiem un IFF amatpersonām. Tagad Latvijas Florbola savienību gaida līdz šim vēl nebijis pārbaudījums, jo pasaules čempionāts vīriešiem ir šī sporta veida pats nozīmīgākais pasākums, kas notiek ik pēc diviem gadiem. Lai pasaules čempionāts Latvijas galvaspilsētu tiktu aizvadīts visaugstākajā līmenī, par tā galveno spēļu norises vietu izvēlēta Arēna Rīga, otrs spēļu laukums atradīsies turpat blakus - Rīgas Olimpiskajā sporta centrā.

Lai florbola līdzjutēji jau pierastu pie Arēnas Rīga plašuma, kā arī pienācīgi to ieskandinātu, 9. aprīlī tieši tur norisināsies ELVI florbola līgas finālspēles. Tieši šajā dienā un tieši Arēnā Rīga notiks arī čempionāta grupu izloze. Lai uzsvērtu to, cik nozīmīgs notikums būs pasaules čempionāts florbolā vīriešiem Rīgā, "Latvijas Pasts" tam par godu izdos speciālu pastmarku, kuras pirmās dienas zīmogošana arī notiks 9. aprīlī Arēnā Rīga. Biļešu tirdzniecība uz pasaules čempionāta spēlēm tiks uzsākta aprīļa otrajā pusē, kad būs zināms spēļu kalendārs.

     [+] [-]

, 2016-02-03 14:49, pirms 8 gadiem
Nevaru sagiadīt!
Bet OSC starptautiska mēroga spēles aizvadīt? Nu drošvein ja uztaisīs kā uz Deivisa kausu tad jau nebutu tik traki.

     [+] [-]

, 2016-02-03 15:53, pirms 8 gadiem
32 izlases jau cīnās, bet Latvijas izlasei vēl nav treneris, kur nu vēl var iet runa par kaut kādu gatavošanos čempionātam savās mājās

     [+] [-]

, 2016-02-03 17:15, pirms 8 gadiem
Izlases cīnās, bet Dzenis jau ticis pie labas naudiņas kā vecajos labajos laikos