Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbolistes PČ kvalifikāciju sāk pārliecinoši

Latvijas florbolistes PČ kvalifikāciju sāk pārliecinoši
Labākās spēlētājas balvu Latvijas izlasē saņēma Evelīna Garbare, kurai 6 (2+4) punkti.
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru florbolā sievietēm šovakar ar uzvaru sāka Latvijas valstsvienība, kas Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā ar 9:0 pārspēja Spānijas florbolistes. Ar diviem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Evelīna Garbare.

Līdz pirmajam vārtu guvumam Latvijas izlasei bija jāgaida septiņas minūtes un viena sekunde, kad mača rezultātu atklāja Santa Torstere, bet pēc trim minūtēm mājinieču pārsvaru dubultoja Evelīna Garbare. Otrās trešdaļas vidū pēc diviem izturētiem mazākumiem pēc kārtas ar 68 sekunžu intervālu precīzi meta Inga Ametere un Tatjana Varša. Trešā perioda pirmajā pusē savus otros vārtus mačā guva Garbare un Torstere, bet pēdējās divarpus minūtēs Diāna Isjomina un Edīte Bankava uzstādīja spēles galarezultātu.

Jāpiebilst, ka mača vidū Latvijas izlasē notika jau iepriekš atrunāta vārtsardžu maiņa - Kristīnes Kirilovas vietā vārtos stājās Jana Filipsone. Bet par labākajām mača spēlētājām tika atzītas Garbare un Veronika Rohasa.

Turnīra pirmās dienas pirmajos mačos Dānija ar 10:0 pārliecinoši apspēlēja Franciju, bet galvenā favorīte Šveice ar fantastisku rezultātu 27:1 sagrāva Ungāriju.

Pasaules čempionātam, kas gada beigās risināsies Somijas pilsētā Tamperē, kvalificēsies trīs labākās komandas no katras apakšgrupas, kā arī divas labākās ceturto vietu īpašnieces. Latvijas florbolistes līdz šim piedalījušās visos deviņos pasaules čempionātos, bet augstākais sasniegums ir 2007. gadā Dānijā izcīnītā ceturtā vieta.

Latvija un Spānija 9:0 (2:0, 2:0, 5:0)

Vārti: 7:01 Torstere (Garbare) 1:0, 10:04 Garbare (Varša) 2:0, 28:58 Ametere 3:0, 30:06 Varša (Torstere) 4:0, 43:23 Garbare 5:0, 49:10 Torstere (Garbare) 6:0, 57:31 Isjomina (Garbare) 7:0, 58:18 Bankava (Biļinska) 8:0, 59:38 Isjomina (Garbare) 9:0.
Metieni: 27:16
Soda minūtes: 6:4
Vārtsardzes: Kirilova (Filipsone) - Amoresa

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs

SpēlētājaPozīcijaKlubs
Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
Paula BrunovskaUFK Ķekava
Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
Līga VancāneUĶekavas Bulldogs
Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
Jana FilipsoneVRSU
Ieva PriedeURSU
Evija PoļakovaAFK Ķekava
Santa TorstereARubene
Edīte BankavaURubene
Tatjana VaršaARubene
Zane DaršaURubene
Madara AdamaneURubene
Baiba JurušaARubene
Evelīna GarbareUWizards Bern Burgdorf
Diāna IsjominaUWizards Bern Burgdorf
Zane KlabereACraftstadens IBK Oskarshamn
Luīze BiļinskaUSveiva IBK
Gunita KārkliņaASveiva IBK
Līga GarklāvaUSveiva IBK
AmatsVārds uzvārds
Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Valērijs Bodnieks
Treneris: Gints Vīnbergs
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Baiba Rajecka
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izmantotie resursi:
floorball.org

     [+] [-]

, 2015-02-03 22:37, pirms 9 gadiem
Vispār jau 2+4.

Apsveicu meitenes!