Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Rubene” pēc panākuma Cēsīs, uzņems igauņus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” pēc panākuma Cēsīs, uzņems igauņus
Epizode no abu komandu pirmās spēles, foto: Floorball.lv

Gada noslēdzošajā spēlē Latvijas-Igaunijas florbola līgā šovakar “Rubene” savās mājās uzņems “Jogeva SK Tahe/Olivia” un panākuma gadījumā ir iespēja nostāties turnīra tabulas galvgalī. Spēles sākums pulksten 16:00 un mača tiešraide arī Sportacentrs.com.

“Rubene” – “Jogeva SK Tahe/Olivia” (pulksten 16:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)

Kocēnu komanda spēli aizvadīja arī vakar, kad Cēsīs ar rezultātu 4:3 prata pieveikt “Lekringu”, tādējādi turnīra tabulā apsteidzot konkurentus un ar 10 punktiem pakāpjoties uz otro vietu. Trīs punkti vairāk ir “Lielvārde/FatPipe” vienībai, kuru Ivara Jēkabsona vadītā komanda šovakar var noķert, lai jau pēc gadu mijas lūkotu apsteigt arī tabulā. Pēc spēles Cēsīs “Rubenes” komandai rezultatīvākie šajā turnīrā ir Matīss Celms un Ingars Matisons, abiem iekrājot pa 14 (8+6) punktiem. Trešais rezultatīvākais ar 12 (2+10) punktiem ir Dāvis Zēmelis. Kocēnu klubam gadu mija ir spēlēm bagāta, jo viens mačs tika aizvadīts vakar, viena spēle ieplānota šodien, bet jau 3. janvārī savās mājās jāuzņem “FBK Valmiera/Betsafe”. Ņemot vērā, ka regulārā sezona strauji tuvojas noslēgumam, katrs punkts ir ļoti svarīgs.

Jogevas vienība, lai arī divas reizes izdevies uzvarēt Cēsu komandu, ar septiņiem punktiem sešos mačos joprojām atrodas pēdējā sestajā pozīcijā. Taču situācija tabulā ir tik blīva, ka, panākums, Kocēnos ļautu igauņu vienībai pakāpties pat uz otro ailīti tabulā. Līdzīgi kā “Rubene”, arī igauņi pēdējo maču aizvadījuši Cēsīs, pirms trim dienām uzvarot ar 9:6. Ar hat-trick tajā spēlē izcēlās Simons Georgs Mahla, bet pēc daudzu gadu pārtraukuma uz Latvijas virslīgas klubu fona savu varēšanu pārbaudīja arī Pēteris Freimanis, gūstot vārtus un izdarot piespēli. Komandas rezultatīvākais florbolists sezonā gan joprojām pārliecinoši ir Artūrs Okružko ar 18 (11+7) punktiem. Matiass Einamans iekrājis 9 (5+4) punktus, bet pārējiem nav vairāk par sešiem punktiem.

Šodien spēles sākums Kocēnu sporta namā pulksten 16:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Normunds Zēmelis un Andris Podnieks. Abu komandu pirmā apļa spēlē Jogevā vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 6:6, bet tad Ingars Matisons guva divus vārtus, nodrošinot Elvi līgas līdervienībai uzvaru ar 8:6.