Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Lielvārde/FatPipe” trešais mēģinājums pārņemt līderpozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lielvārde/FatPipe” trešais mēģinājums pārņemt līderpozīcijas
"Lielvārde/FatPipe", foto: Floorball.lv

Šodien Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā tiks aizvadīta viena spēle, kad savā starpā sacentīsies “Lielvārde/FatPipe” un “Rubene” komandas. Divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma abas joprojām pretendē uz uzvaru regulārajā sezonā.

“Lielvārde/FatPipe” – “Rubene” (pulksten 17:00 Lielvārdes SC un Sportacentrs.com)

Spēles, kuras sākums bija paredzēts pulksten 19:00 sāksies divas stundas agrāk, lai cīņa nepārklātos ar Latvijas izlases spēli pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Laukuma saimnieki pašlaik ar astoņās spēlēs ieņem trešo pozīciju un, panākuma gadījumā, var pārņemt arī pirmo pozīciju tabulā. Tiesa, līdzīgs stāsts bijis arī pirms iepriekšējām divām komandas spēlēm, kurās neizdevās papildināt punktu skaitu, jo vispirms viesos ar 4:6 tika zaudēts “Lekringam”, bet nākamajā spēlē savās mājās ar 5:6 zaudēts arī Tallinas “Sparta”. Līdz ar to, komanda, kas lūko kļūt par tabulas līderiem, pie vēl divām neveiksmēm riskē palikt arī piektajā vai pat sestajā pozīcijā, paliekot vispār bez Final Four turnīra. Komandas rezultatīvākais spēlētājs sacensībās ar 11 (8+3) punktiem ir Armands Savins, bet Juris Sandis Jēgers, kurš ar 7 (3+4) punktiem ir otrs labākais punktu guvējs, šajā spēlē noteikti Lielvārdes vienībai nevarēs palīdzēt, jo atrodas kopā ar izlasi Liepājā. Pa sešiem punktiem savākuši Oskars Tūtāns (3+3) un Kārlis Stukāns (0+6).

Kocēnu “Rubene” pašlaik ir tajā pozīcijā, uz kuru lūko Lielvārde, astoņās spēlēs iekrājot 15 punktus un esot pirmajā pozīcijā. Pat pie vissliktākā scenārija “Rubene” no vadošo komandu kvarteta šajā turnīrā vairs izkrist nevar. Interesanti, ka šajā turnīrā astoņās aizvadītajās spēlēs sešas pēc pamatlaika noslēgušās vai nu ar neizšķirtu rezultātu vai minimālu rezultāta starpību. Vienīgi abās izbraukuma spēlēs “Rubene” pratusi uzvarēt ar divu vārtu pārsvaru. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 19 (12+7) punktiem ir Ingars Matisons, kuram šajā mačā nāksies iztikt bez saviem maiņas partneriem Matīsa Celma (9+7) un Jēkaba Keiša (4+4), kuri Liepājā aizņemti darbā ar Latvijas izlasi. No pieejamajiem resursiem nākamie rezultatīvākie komandā ir Dāvis Zēmelis ar 18 (4+14) un Juris Zilberts ar 10 (4+6) punktiem.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Kocēnos “Rubene” pirmajā periodā panāca 2:0 vadību, bet pēc otrās trešdaļas atradās jau iedzinējos ar 3:5. Cīņas noslēdzošajā trešdaļā mājinieki divas reizes prata sadeldēt deficītu līdz minimumam, taču no 5:6 zaudējuma paglābties neizdevās. Četrus no pieciem vārtiem “Rubenei” tajā cīņā guva Celms, šovakar būs jāmeklē cits līderis.