Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pirmās līgas play-off sākas ar favorītu uzvarām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmās līgas play-off sākas ar favorītu uzvarām
FK "Valka/IGLU" un FK "Madona", foto: Inese Kāposte, FK Valka

Aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēļu cīņas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1.līgā. Gan to komandu vidū, kuras pretendē uz spēlēšanu Elvi līgā nākamajā sezonā, gan arī dublieru spēlēs pie panākumiem tikušas rangā augstāk esošās komandas.

Čempioni izslēgšanas turnīru iesāk nevainojami

Pārliecinoši ceļu pretim titula aizstāvēšanai izslēgšanas turnīrā sākuši “Leģions/Grobiņas SC”, kas gan mājas spēli pret FK “Saulkalne” aizvadīja Nīcas sporta hallē. Jau pirmajā periodā mājinieki panāca 4:0 vadību, bet spēles vidū oponentiem atradās priekšā jau ar 7:0. Turpinājumā pārsvars diži nesamazinājās, mājiniekiem svinot panākumu ar rezultātu 12:3. Pa trim vārtiem uzvarētājiem guva Oskars Bergmanis un Ingars Jansons, pievienojot attiecīgi arī divas un vienu piespēli. Viesu komandai neviens no florbolistiem nenopelnīja vairāk par vienu punktu.

Triumfē arī regulārās sezonas uzvarētāji

Pie pārliecinošas uzvaras izdevās tikt arī regulārās sezonas uzvarētājiem “FK Valka/IGLU”, kuri līdz spēles vidum bija panākuši 5:0 vadību pār “Madonu”, kas savulaik ir spēlējuši arī virslīgā, bet pēdējos gados ir 1.līgas tabulas lejasgalā. Atlikušajā spēles posmā komandas vārtus guva salīdzinoši līdzīgi, taču Kocēnu sporta namā mājinieku statusā esošie valcēnieši ne uz mirkli neradīja šaubas par uzvarētājiem – 10:4. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Mairis Lukovskis, kamēr viesiem rezultatīvākais bija Guntis Jansons, gūstot divus vārtus un izdarot vienu piespēli.

Kuldīdznieki 15 reizes gūst vārtus, vienībai pārliecinoša uzvara

SK “Slampe/Zevid” komanda izbraukuma spēlē pret “Kuldīgas NSS/Linde Grupa’ dabūja iespēlēt visus savus vārtsargus, jo cīņas pamatvārtsargs Markuss Krāvs tika nomainīts jau pēc pusotras minūtes, kad kuldīdznieki ar diviem metieniem panāca 2:0 vadību. Viņa vietā vārtos stājās Artūrs Oščepkovs, kurš gan nospēlēja vien līdz pirmā perioda beigām, pēc kura mājinieku komanda bija izvirzījusies vadībā ar 9:1, Oščepkovam tiekot galā ar septiņiem no 14 metieniem. Jāpiezīmē gan, ka četrus no vārtiem laukuma saimnieki guva, realizējot skaitlisko vairākumu. No otrā perioda vārtos devās Klāvs Joja, kurš aizvadīja visus spēli, kapitulējot vēl sešas reizes, kas Kuldīgas komandai pirmajā ceturtdaļfinālā deva 15:5 uzvaru. Teicamu maču aizvadīja praktiski visu sezonu bez punktiem esošais Salvis Sīkmanis, kuram 2+2, tāpat kā Elanam Andrejam Vēveram. Viesu rindās pa vārtiem un piespēlei Kristapam Rozenbergam, Kristapam Pešikam un Anrijam Dailem. Spēli klātienē vēroja vairāk par 250 skatītājiem.

Liepājniekiem graujoša uzvara

Liepājas FK “Kurši FSS” regulāro sezonu aizvadīja gana stabili un ceturtdaļfinālā pretim dabūja FK “Ogre/VT Timber”, kuri pēc lieliska sezonas sākuma turpinājumā pamatīgi zaudēja formu, tabulā krītot arvien zemāk. Pirmajā spēlē Liepājā uz maču klātienē sanāca teju 300 skatītāju, kuri bija liecinieki savu favorītu graujošajai 12:1 uzvarai un solim pretim virslīgas virzienā. Ar pieciem vārtu guvumiem un vienu piespēli izcēlās Sandis Lēvalds, savukārt Kristapam Ošam-Ervicam trīs vārtu guvumi un piecas rezultatīvas piespēles. Viesiem vienīgos vārtus mača devītajā minūtē guva Rihards Dainis, tobrīd izvirzot viesu komandu vadībā. Taču spēle vienam no komandas līderiem beidzās jau 31. minūtē, kad savā priekšā Cēsu florbola audzēknis ieraudzīja sarkano kartīti, kas noteikti neļaus aizvadīt arī sērijas otro maču.

“Masters” fārmklubs turpina pārliecinoši darboties aizsardzībā

Regulārajā sezonā pārliecinošu sniegumu pirmkārt savā laukuma pusē demonstrēja “Latvijas Universitāte/FS Masters” komanda, ielaižot vismazāk vārtu. Līdzīgā manierē komanda iesākusi arī izslēgšanas spēļu turnīru, kur gandrīz divas pilnas trešdaļas izdevās savu cietoksni neskartu nosargāt Henrijam Gustavam Magonam. Kaut arī beigās viņš kapitulēja divreiz, “studenti” tika pie pietiekami komfortablas uzvaras, triumfējot ar 7:2 (2:0; 2:1; 3:1). Kā tas sezonā ierasts, arī šoreiz “masteriem” individuālie punkti sadalījās līdzīgi, divus vārtus iemetot Kārlim Spilbergam. Tikmēr viesiem vieni vārti Valteram Kalnietim, bet otrus iemeta kādreizējais Latvijas U19 izlases dalībnieks Roberts Fārenhorsts.

Dienu vēlāk komandas aizvadīja vēl vienu maču, kad “studenti” tika pie uzvaras ar rezultātu 7:4 (3:1; 3:0; 1:3). Kaut gan rezultāta starpība ir mazāka, salīdzinot ar pirmo spēli, cīņas gaita bija ļoti līdzīga, kad viesi divos periodos bija spējuši tikai reizi tikt pie vārtiem, pašiem ielaižot sešus. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām kurzemnieki uzstādīja beigu rezultātu, turpinājumā nespējot tikt pie precīza metiena ne formātā sešatā pret pieciem, ne arī brīdī, kad laukuma saimnieki palika četratā. Ar trim vārtiem un vienu piespēli atkal lielisks bija Kārlis Spilbergs, kamēr jaunais Gustavs Marks Zariņš guva vienus vārtus un izdarīja trīs piespēles. Identiska statistika kā zariņam arī viesu komandā Uģim Adiņam.

Valmieras dublieri izrādas pārāki par rubeniešiem

Līdzīgi kā Elvi florbola līgā, arī 1.līgas dublieru čempionāta ceturtdaļfinālā vienā no pāriem kopā savestas Kocēnu un Valmieras komandas. Šeit gan laukuma priekšrocības ir valmieriešiem, kuri pirmajā mačā tās steidza izmantot, tiekot pie uzvaras ar rezultātu 7:3. Pirmajā periodā vienīgos vārtus jau 16. cīņas sekundē guva Ralfs Klodžs. Arī otro un trešo trešdaļu valmierieši sāka ar ātri gūtiem vārtiem, kas, domājams, ietekmēja visus “Rubene-1” komandas plānus atspēlēties. Georgs Māziņš ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija rezultatīvākais valmieriešu rindās, kamēr “Rubene-1” komandai neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu.

Ogrēnieši pārceļ mājas spēli, taču uzvaru izcīna

Tā nu sanācis, ka gan Elvi līgā, gan arī 1. līgā savā starpā jāsacenšas Cēsu un Lielvārdes klubiem. Pirmajā līgā regulārajā sezonā augstākā pozīcijā bija Lielvārdes un Ogres apvienotā komanda, taču klubi vienojās, ka pirmā spēle tiek aizvadīta Cēsīs, ņemot vērā, ka daļai abu komandu spēlētāju vakarā bija jābūt pieteikumā Elvi līgas mačā. Spēles pašā sākumā Emīlam Zauriņam neizdevās izvirzīt vadībā faktiskos laukuma saimniekus, taču otrajā periodā Markuss Vitte panāca 2:1 cēsniekiem. Otro trešdaļu gan ar 4:2 uzvarēja ogrēnieši, bet trešā perioda izskaņā Zauriņš un Kārlis Skujiņš rezultātu izlīdzināja. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā krietni pārāki bija Ogres florbolisti, kuri tādējādi uzvarēja nominālajā mājas spēlē, taču paveicot to pretinieku arēnā.

Igauņi viegli tiek galā ar “buldogiem”

Regulārās sezonas spēcīgākā komanda “Jogeva SK Tahe/Olivia” savās mājās pārliecinoši ar rezultātu 13:3 apspēlēja “Ķekavas Bulldogs”. Komandas aizvadīja ļoti rezultatīvu spēles ievadu, jo nebija nospēlētas vēl četras minūtes, kad mājinieki atradās vadībā ar 3:1. Turpinājumā latvieši mazākumā vēl pietuvojās viena precīza metiena attālumā, bet jau pēc pirmā perioda mača liktenis bija izšķirts, laukuma saimniekiem panākot 6:2. Spilgta spēle Artūram Okružko, kuram trīs vārti un trīs piespēles, kas viņam ļāvis pārsniegt 100 gūto punktu robežu Latvijas čempionāta 1.līgā. Tikmēr Karls Eriks Kuks guva četrus vārtus un izdarīja vienu piespēli. Viesiem divus no trim vārtiem iemeta Svens Balodis.

Latvijas čempionāta 1.līgas play-off

A grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Valka/IGLU – FK Madona10:41:0
Leģions/Grobiņas SC – FK Saulkalne12:31:0
Kuldīgas NSS/Linde Grupa – SK Slampe/Zevid15:51:0
FK Kurši FSS – FK Ogre/VT Timber12:11:0

B grupa:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jogeva SK Tahe/Olivia – Ķekavas Bulldogs13:31:0
LU/FS Masters – Talsu NSS/TX koks7:27:42:0
Ogres vilki/Lielvārde – Lekrings/CPSS5:41:0
FBK Valmiera/VSS – Rubene-17:31:0