Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Zaicevs pēdējā sekundē ieved "Grobiņu" finālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zaicevs pēdējā sekundē ieved "Grobiņu" finālā
"Leģions/Grobiņas SC", foto: Leģions

Otro sezonu pēc kārtas par Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1.līgas titulu cīnīsies “Leģions/Grobiņas SC”, kas pusfināla ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 4:3 izrāva uzvaru pār “Kuldīgas NSS/Linde Grupa”, tādējādi sērijā triumfējot ar 3:1.

Jau iepriekš vietu finālā bija nodrošinājuši Liepājas “Kurši” un pēc četrām pusfināla spēlēm kļuva zināms, ka viņu konkurenti būs ģeogrāfiski iespējami tuvākie kaimiņi no Grobiņas, kas centīsies aizstāvēt jau pērn iegūto titulu. Sērija pret Kuldīgu kopumā aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, “Leģions” komandai abas uzvaras izcīnot ar minimālu pārsvaru, svētdien to izdarot vēlreiz. Kuldīdznieki gan nebija gatavi padpties, pirmajā periodā pēc Tomasa Alksniņa un Rūdolfa Ķīvīša vārtu guvumiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Mača vidū Aivars Dēvics vienus vārtus atspēlēja, bet Valters Freijs, kurš šajā sērijā izcēlās ar sevišķi produktīvu sniegumu, trešā perioda ievadā guva vārtus skaitliskajā vairākumā, izlīdzinot rezultātu. Cīņas 47.minūtē Lauris Zaicevs pirmo reizi vadībā izvirzīja viesus. Cīņas pēdējā minūtē Miks Maslobojevs vēl panāca 3:3, kad vārtu tuvumā lieliski pacīnījās tikai otro spēli sezonā aizvadošais Andis Blinds. Tomēr prieki nebija ilgi, jo rupji vien piecas sekundes pirms pamatlaika beigām savā laukuma pusē kļūdījās Krists Bergmanis, kuru no bumbiņas atbruņoja Lauris Zaicevs un sekundi pirms pamatlaika beigām guva vēl vienus vārtus, nodrošinot “Leģions/Grobiņas SC” komandai uzvaru mačā ar reuzltātu 4:3 un sērijā ar 3:1.

“Rubene-1” atspēlē četru vārtu deficītu un iekļūst finālā

Ņemot vērā, ka Elvi florbola līgas regulārās sezonas uzvarētājiem sezona noslēdzās jau pēc ceturtdaļfināla, vairāki šīs komandas spēlētāji sezonu turpināja 1.līgas komandas “Rubene-1” sastāvā un arī skatītāji joprojām bija izslāpuši pēc florbola. Tas deva vajadzīgo efektu, jo komanda arī sērijas ceturtajā spēlē prata tikt pie 7:6 uzvaras pār neapšaubāmajiem regulārās sezonas līderiem un izslēgšanas cīņu favorītiem “Jogeva SK Tahe/Olivia”. Pārveduši vienu uzvaru pagarinājumā no Jogevas, rubenieši sestdien trešajā spēlē mājās atkal bija pārāki papildlaikā, bet svētdien uzvarēja pamatlaikā, lai gan otrā perioda ievadā igauņi panāca 5:1 pārsvaru. Jau līdz pārtraukumam latvieši ne vien bija atspēlējuši palielo deficītu, bet arī panākuši 6:5 vadību. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Kārlis Dūmiņš mājiniekiem jau trešo reizi realizēja skaitlisko vairākumu, tādējādi iekrājot pat divu vārtu pārsvaru. Igauņi vēl atbildēja ar vienu vārtu guvumu,bet paši sabojāja iespēju atspēlēties, tiekot pie diviem noraidījumiem. Tādējādi “Rubene-1” uzvarēja mačā ar 7:6 un sērijā ar 3:1, iekļūstot dublieru komandu turnīra finālā.

Arī dublieru finālisti paliek bez titula mača

Līdzīgi par upuriem kļuva arī pērnās sezonas dublieru turnīra finālisti “Latvijas Universitāte/FS Masters”, kuriem pusfinālā pretim stājās “Ogres Vilki/Lielvārde”, kuru rindas bija papildinājuši vairāki virslīgas komandas spēlētāji. Uzvarējuši pirmās divas spēles viesos, ogrēnieši savās mājās zaudēja trešo maču, bet ceturtajā spēlē savās mājās tomēr spēja mobilizēties un tikt pie 7:3 uzvaras. Pirmajā periodā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, ar to pašu apmainoties arī otrās trešdaļas pirmajā pusē. Savukārt otrās trešdaļas izskaņā divu minūšu laikā “Ogres Vilki/Lielvārde” tika pie trim vārtu guvumiem, panākot 5:2 vadību. Trešajā periodā mača gaita diži nemainījās, laukuma saimniekiem tiekot pie 7:3 uzvaras, kas deva 3:1 panākumu arī sērijā. Tādējādi komanda iekļuvusi finālā. Noslēdzošajā sērijas mačā ar trim vārtu guvumu izcēlies Edgars Ričards Gremze.

Latvijas čempionāta 1.līgas play-off

Pusfināli (A grupa)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Valka/IGLU – FK Kurši FSS2:123:45:11XX0:3
SK Leģions/Grobiņas SC – Kuldīgas NSS/Linde Grupa3:2 (PS)2:75:44:3X3:1

Pusfināli (B grupa)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jogeva SK Tahe/Olivia – Rubene-15:6 (OT)9:66:7 (OT)6:7X1:3
LU/FS Masters – Ogres Vilki/Lielvārde3:75:67:23:7X1:3