Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Sparta” jāpierāda, ka pirmais panākums nebija nejaušība

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Sparta” jāpierāda, ka pirmais panākums nebija nejaušība
Tallinas "Sparta" līksmo par vārtu guvumu Cēsīs, foto: Lekrings

Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā šovakar tiks aizvadīta viena spēle, kad pulksten 16:00 Kocēnos nūjas krustos vietējā “Rubene” un “Sparta Team automailm” no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas.

“Rubene” – “Sparta” (pulksten 16:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)

Kocēnu “Rubene” turnīra ievadā piedzīvoja neveiksmi, izbraukumā ar rezultātu 3:4 papildlaikā atzina valmieriešu pārākumu. Spēles gaitā Kocēnu klubs divas reizes izvirzījās minimālā vadībā, taču 55. minūtē pirmo reizi spēlē nonāca iedzinējos ar 2:3. Deficīts gan ilga vien četras sekundes, kad ar lielisku metienu pirmajā komandā pierakstījās Hugo Buhrots. Mača izskaņā neviena komanda vārtus neguva, bet papildlaikā uzvaru gan izcīnot valmieriešiem. Ar vienu punktu vienā spēlē “Rubene” pašlaik ieņem ceturto vietu turnīra tabulā, bet tuvākajā laikā komandai priekšā vairākas cīņas šajā turnīrā, kas situāciju tabulā var pamatīgi pamainīt. Pēc pirmās spēles rezultatīvākais vienības spēlētājs ir Jēkabs Keišs ar 2 (1+1) punktiem, kamēr Ingars Matisons asistējis divos vārtu guvumos. Vēl ar vārtu guvumiem izcēlies Toms Pētersons un jau iepriekš pieminētais Buhrots.

Arī Tallinas komanda aizvadījusi vienu spēli līdz šim, izbraukumā ar rezultātu 6:4 pieveicot Cēsu “Lekringu”. Pēc līdzīgiem pirmajiem diviem periodiem, trešajā igauņi vairākas reizes iekrāja divu vārtu pārsvaru, turpinājumā to arī spējot nosargāt un ierakstīt trīs punktus tabulā. Lielisku spēli aizvadīja Karls Oskars Viks, kurš guva trīs vārtus, ieskaitot pēdējās bumbiņas raidīšanu tukšos vārtos. Igaunijas izlases dalībnieks Tanels Kasenurms atzīmējās ar vārtu guvumu un divām piespēlēm, bet Stenvers savi un Sanders Savi savā rēķinā ierakstīja divas rezultatīvas piespēles.

Ja Latvijas klubos spļēlē vairāki gados jauni spēlētāji, tad igauņu sastāvu veido pārsvarā pieredzējuši spēlētāji. Komandas pieteikumā ir vien trīs spēlētāji, kas dzimuši 2006. gadā, rezultatīvais Viks dzimis 2005. gadā, bet Martins Tikerpē dzimis 2004. gadā. Visiem pārējiem pieteikumā esošajiem flrobolistiem ir jau vairāk par 20 gadiem, turklāt absolūtais vairākums ir vecumā no 26 līdz 33 gadiem.

Vai Tallinas komandai šodien Kocēnos izdosies pierādīt, ka uzvara Cēsīs bija likumsakarība vai tomēr nejaušība? Spēles sākums šodien Kocēnu sporta namā pulksten 16:00 un mača video tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com portālā. Spēli apkalpos tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Ilmārs Podnieks.