Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" atzīst Somijas čempioņu pārākumu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" atzīst Somijas čempioņu pārākumu
Foto: Mārtiņš Šults

Ar zaudējumu Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas finālturnīra apakšgrupas spēles noslēdza "Rubenes" meitenes, kuras šovakar Kocēnos ar 2:10 piekāpās somu labākajai komandai – "SC Classic". Mūsējo labā abus vārtus guva Zeltīte Bankava.

Latviešu un somu komandu duelim vajadzēja noteikt A grupas otro finālisti, tiesa, izteiktas favorītes bija "SC Classic" florbolistes. Pretinieces savu statusu apliecināja arī laukumā, pirmo periodu uzvarot ar 2:0, pēc otrā esot vadībā ar 8:1, bet visā mačā svinot panākumu ar 10:2. Uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Katrīna Sārinena, kuras kontā divi vārti un divas piespēles.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis atzina, ka pretinieces bija pārākas gandrīz visos spēles elementos. Latviešu lielākā problēma bija tā, ka mūsu meitenes nespēja nosargāt savu vārtu priekšu - somietes tur gāja cauri kā nazis sviestam, iemetot kādus sešus vai septiņus vārtus. Vispār jāsaka, ka somietes spēlēja daudz atlētiskāk, nekā mūsējās - kamēr kocēnietes mēģināja tikt līdz bumbiņai ar nūju, pretinieces vispirms atbloķēja mūsējās ar augumu.