Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Arī itāļi nopietnas grūtības nerada

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Arī itāļi nopietnas grūtības nerada
Rezultatīvākais Latvijas izlasē šovakar bija komandas kapteinis Artis Raitums
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā dienā Latvijas izlase pārliecinoši ar rezultātu 11:1 pieveica Itāliju, tādējādi izcīnot otro panākumu. Vēl mūsu grupā Šveice pārliecinoši pieveica Islandi, bet krievi spēlēja neizšķirti ar ungāriem.

Salīdzinot ar spēli pret ungāriem, Latvijas izlasei bija notikušas divas izmaiņas – vietu vārtos ieņēma Ivars Dišereits, bet trešajā aizsargu pārī Tomu Bitmani aizstāja Kārlis Petrovskis. Gatavs mačam bija arī Juris Gribusts, kurš pirmās spēles ievadā atsvaidzināja savu kājas traumu.

Mūsu valstsvienība jau ar pirmajām minūtēm devās uz priekšu, iegūstot lielu teritoriālo pārsvaru. Pēc 90 nospēlētām sekundēm arī tika atklāts rezultāts, kad labs velkošais metiens padevās Moricam Krūmiņam. Minūti vēlāk Artis Raitums, neapstādinot bumbiņu, no tālienes iešāva spēles priekšmetu vārtos, izmantojot Ingaram Matisona piespēli. Pagāja vēl divas minūtes un Andris Rajeckis pārsvaru palielināja jau līdz 3:0. Pie mūsu vārtiem momentu praktiski neveidojās, bet pretinieku cietoksnis visu laiku bija aplenkts. Vienā no epizodēm vārtu laukumā nospēlēja pirmās spēles labākais florbolists itāļu rindās Livio Rīdi un uz dienvidnieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru pārliecinoši realizēja Toms Akmeņlauks. Perioda vidū mūsu pašlaik rezultatīvākais florbolists turnīrā Jānis Rajeckis izmantoja Raituma diagonālo piespēli, lai gūtu piektos vārtus, bet trīs minūtes vēlāk viņš ar lielisku metienu no asa leņķa panāca arī 6:0. Vēl pēc minūtes Pēteris Trekše bija veiklākais vārtu priekšā, ar precīzu metienu pārsvaru palielinot līdz 7:0.

Ja turnīra pirmajā dienā latviešiem radās grūtības ar vārtu gūšanu spēles noslēdzošajā trešdaļā, tad pret itāļiem tas notika jau spēles vidējā nogrieznī. Perioda pirmajā minūtē mūsu florbolisti izlaida pretuzbrukumu, kurā vien Dišereita pārliecinošā spēle ļāva nosargāt vārtus neieņemtus. Latvieši turpināja kontrolēt notikumu gaitu laukumā, taču vairs ne tik pārliecinoši kā spēles pirmajā daļā. Perioda vidū itāļi mūsu komandu par to sodīja – pretuzbrukumā pa laukuma vidu devās viņu pieredzējušākais spēlētājs Andrea Ieci un ar viņa pirmo raidījumu Dišereits vēl tika galā, taču palīdzība no aizsargiem nebija pietiekama, ļaujot Ieci izdarīt atkārtotu metienu. Mūsu treneri uz to reaģēja ar sastāva izmaiņām un uzreiz tika gūti vārti. Tikko laukumā nākušais Jakobs Karlsons izdarīja piespēli uz vārtiem, kur uzbrukumam bija pieslēdzies Kārlis Petrovskis, kurš atjaunoja septiņu vārtu pārsvaru – 8:1.

Pārtraukumā treneri, acīmredzot, bija atraduši pareizos vārdus, jo jau pirmajā uzbrukumā izdevās tikt pie vārtu guvuma, kad Jāņa Ragovska piespēli vārtu guvumā pārvērta Matisons - 9:1. Desmitos vārtus latvieši guva brīdī, kad atkal agresīvi nospēlēja pretinieku laukuma pusē, piespiežot kļūdīties sāncenšu kapteini un neviena netraucēts mūsējo varējumu noapaļoja Andris Rajeckis. Perioda vidū pret Rajecki sāncenši pārkāpa noteikumus un aizturētā soda laikā lielisks metiens padevās Artūram Jurševskim, kurš pārsvaru palielināja līdz desmit vārtiem. Mača izskaņā latviešiem bija iespēja uztrenēt arī spēli skaitliskajā mazākumā, kas padevās gana sekmīgi, jo lielāko mazākuma laiku bumbiņu kontrolēja mūsu valstsvienība. Arī labākā iespēja izcelties ar vārtu guvumu bija mūsējiem, kad Jurševsis sev izkārtoja labu metiena pozīciju, taču bumbiņa trāpīja pa vārtu stabiņu.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešiem

Latvija – Itālija 11:1 (7:0, 1:1, 3:0)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Artis Raitums 3 (1+2), Jānis Rajeckis 2 (2+0), Andris Rajeckis 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Pēteris Trekše 2 (1+1), Ingars Matisons 2 (1+1), Morics Krūmiņš 2 (1+1), Kārlis Petrovskis 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Aleksandrs Abramovs 1 (0+1), Jakobs Karlsons 1 (0+1), Jānis Ragovskis 1 (0+1)

Turnīra tabula EUR3 kvalifikācijas grupā

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Šveice2-0-040:54
2.Latvija2-0-023:24
3.Krievija1-1-015:133
4.Ungārija0-1-19:201
5.Islande0-0-28:290
6.Itālija0-0-23:290

     [+] [-]

, 2018-02-01 09:46, pirms 6 gadiem
Paldies Dāvi par tabulu ! Veiksmi