Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Madonieši nonāk bezdibeņa malā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Madonieši nonāk bezdibeņa malā
Ingmārs Lapčinskis
Foto: Ģirts Mikons

Latvijas florbola čempionātā 1.divīzijā jau otro zaudējumu ceturtdaļfināla sērijā piedzīvojuši FK "Madona", kas pēc regulārās sezonas rezultātiem bija galvenie favorīti šajā turnīra stadijā. Tomēr savās mājās nevienā no mačiem pret "Kuldīga/KNSS" komandu tikt tā arī neizdevās.

“Madona” zaudē arī otro maču

Pašlaik ļoti neveiksmīgi ceturtdaļfināla sēriju aizvada “Madona” komanda, kas regulārajā turnīrā palika viena punkta attālumā no kārotās otrās vietas, kas nodrošinātu automātisku ceļazīmi uz pusfinālu. Bet pašlaik komanda pēc diviem mačiem savās mājās ar “Kuldīga/KNSS” nonākusi viena zaudējuma attālumā no sezonas noslēguma. Pirmajā spēlē piedzīvojuši zaudējumu ar 3:5, otrajā mačā madonieši sāka ar diviem ātri realizētiem vairākumiem, pēc četrām nospēlētām minūtēm esot vadībā ar 2:0. Tomēr jau līdz perioda vidum rezultāts bija 2:2, bet otrajā periodā viesi iemeta vēl trīs vārtus, turklāt netika realizēts soda metiens. Uz Rūdolfa Brieža vārtu guvumu viesi atbildēja ar diviem Ingmāra Lapčinska precīzajiem metieniem un mača izskaņā mājinieku gūtie vārti bija vājš mierinājums – spēle zaudēta ar 4:7 (2:2, 0:3, 2:2) un kuldīdznieki nonākuši vienas uzvaras attālumā no pusfināla. Šoreiz nelīdzēja arī 1.līgas visu laiku rezultatīvākā florbolista Edgara Gailuma četri vārtu guvumi.

Grobiņas komanda nenosargā pārsvaru, taču izlīdzina rezultātu sērijā

Citā spēlē aizraujoši notikumi bija vērojami Irlavā, kur vietējais SK “Slampe/Zevid” uzņēma “Leģions/Grobiņas SC”. Uzvarējuši pirmo maču, laukuma saimnieki arī šoreiz pirmie izvirzījās vadībā. Kristaps Pešiks iemeta mazākumā, taču viesi vairākumu prata izmantot arī savā labā, rezultātu līdzsvarojot. Līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida mača 44. minūte, kad Pešiks vēlreiz vadībā izvirzīja savu vienību. Tad četru minūšu laikā Grobiņas florbolisti ne vien atspēlējās, bet arī panāca vadību. Uzvaru gan nosargāt neizdevās, jo 25 sekundes pirms pamatlaika beigām Kristaps Rozenbergs panāca 3:3. Desmit minūšu garajā papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā “Leģions/Grobiņas SC” florbolisti realizēja visus četrus raidījumus, kamēr Kristaps Eišmonts divus bullīšus spēja atvairīt. Līdz ar to grobiņnieki tika pie panākuma, izlīdzinot rezultātu sērijā.

“Bulldogi” sāk pārliecinoši, izlīdzinot sēriju

Rezultātu sērijā pratuši izlīdzināt “Ķekavas Bulldogs” florbolisti, kas pēc 5:8 zaudējuma pirmajā spēlē, prata viesos ar 9:4 apspēlēt “Latvijas Universitāte/FS Masters”. Uzvarētāji vareni sāka spēli, četru minūšu laikā panākot 3:0 vadību, liekot mājiniekiem pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu. Uz mirkli tas nostrādāja, jo perioda izskaņā izdevās pietuvoties līdz 3:4, taču otrajā trešdaļā atkal lielisks sākums padevās viesiem, kas panāca 8:4 vadību. Šoreiz mājinieki mainīja vārtsargus, taču cīņas gaitu tas būtiski vairs nemainīja. Perioda turpinājumā Reinis Melgailis guva savus trešos vārtus cīņā, turklāt paveica to skaitliskajā mazākumā. “Ķekavas Bulldogs” uzvarēja ar rezultātu 9:4 (5:3, 4:1, 0:0). Lielisku spēli uzvarētājiem aizvadīja Raivo Simsons, kuram trīs vārtu guvumi un tikpat piespēļu. Par labāko gan nosauca Vladislavu Zverevu, kuram 24 atvairīti metieni. Mājiniekiem arī labākais bija vārtsargs Andris Gīze, kurš sev atvēlētajā laikā tika galā ar 11 no 12 metieniem.

“Rubene-1” uzvar, pateicoties Elvi līgas spēlētājiem

Pie otrā panākuma izdevies tikt “Rubene-1” komandai, kas savās mājās ar rezultātu 7:5 (0:3, 4:0, 3:2) pieveica “FBK Valmiera/BSS”. Mača sākums gan Kocēnu komandai nebija sevišķi sekmīgs, jo pie pirmā vārtu guvuma izdevās tikt vien 25. minūtē, kamēr netālu bāzētā viesu komanda jau pirmajā periodā bija atzīmējusies ar trim precīziem metieniem. Trešā perioda ievadā rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču tad izšķirošo izrāvienu veica laukuma saimnieki. Uzvarētājiem pie rezultativitātes punktiem tika vien pieci spēlētāji, no kuriem lauvas tiesu savāca Elvi līgā spēlējošie Māris Parts (4+2), Kristers Babris (1+3) un Mikus Eduards Ķikuts (1+0). Ar vārtu guvumu un piespēli atzīmējās arī virslīgas treneris Ivars Jēkabsons. Zaudētājiem Pauls Odins Šmits guva vārtus un izdarīja divas piespēles, bet par labāko atzina Ričardu Ribu, kuram vārti un rezultatīva piespēle.

1.līgas play-off turnīrs, ceturtdaļfināli

A grupa

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
"FK Madona" – "Kuldīga/KNSS"3:54:712.marts0:2
"SK Slampe/ZeVid" – "Leģions/Grobiņas SC"9:63:4 (PS)12.marts1:1

B grupa

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
"Rubene-1" – "FBK Valmiera/BSS"4:3 (OT)7:510.marts2:0
"LU/FS Masters" – "Ķekavas Bulldogs"8:54:913.marts1:1