Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

1.līgas play-off sākas ar pārsteigumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

1.līgas play-off sākas ar pārsteigumiem
"Kuldīga/KNSS"
Foto: Girts Miksons

Latvijas vīriešu florbola čempionāta 1.līgas turnīrā sākušās izslēgšanas spēles un jau pirmajās spēlēs fiksēti vairāki negaidīti rezultāti, pie uzvarām tiekot rangā zemāk esošajām komandām.

Regulārais čempionāts tika aizvadīts divos posmos – pirmajā komandas tika sadalītas divās grupās pēc reģionālā principa, bet otrajā posmā komandas jau tika sadalītas tajās, kas ir Elvi līgas fārmklubi, kuriem nav iespēju cīnīties par iekļūšanu Elvi līgā. Un otrā grupā bija tās komandas, kuras sportisko principu rezultātā var pretendēt uz vietu Elvi līgā.

Lielāka intriga protams, pievērsta šīm komandām, kas var spēkoties par vietu virslīgā. Trīs vadošās komandas tabulā bija ļoti tuvu viena otrai – ar 33 punktiem uzvarēja "Ogres vilki", kamēr "FK Valma/IGLU" ar tikpat punktiem ierindojās otrajā pozīcijā. Šīs divas komandas automātiski iekļuva pusfinālā. Trešajā vietā finišēja FK "Madona", kas no vadošajām vienībām atpalika tikai par punktu un tagad spiesti cīnīties ceturtdaļfinālā. Tajā iekļuva arī "SK Slampe/Zevid" (25 punkti), "Leģions/Grobiņas SC" (24) un "Kuldīga/KNSS" (23). Vienas uzvaras tiesas attālumā no izslēgšanas turnīra palika "Saulkalne" (20), bet krietni lielākā attālumā arī FK "Metēji/Ogre" (13) un FK "JeNo" (6).

Fārmklubu cīņās labākās sekmes bijušas "Talsu NSS/Zerorisk", kas savāca 41 no maksimāli iespējamajiem 48 punktiem. Automātiski pusfinālā iekļuvuši arī "Lielvārdes" florbolisti (39 punkti). Ceturtdaļfinālā tikmēr spēlēs "Rubene-1' (36), "Latvijas Universitāte/FS Masters" (33), "Ķekavas Bulldogs" (28) un "FBK Valmiera/BSS" (24). Aiz svītras palika "Lekrings/CPSS" (13), "FBK SĀC" (6) un "RTU/Rockets-1" (3).

Ceturtdaļfinālu ievadā "LU/FS Masters' savās mājās gana komfortabli ar 8:5 (1:4, 3:0, 4:1) uzvarēja "Ķekavas Bulldogs", lai gan pēc 14 nospēlētām minūtēm bija nonākuši iedzinējos ar 0:4. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās arī virslīgā regulāri spēlējošais Matīss Tepers.

Allaž principiālas ir cīņas starp Kocēnu "Rubeni" un "FBK Valmiera" un tā tas ir arī 1.līgas duelī, kur abām komandām jākrusto nūjas ceturtdaļfinālā. Pirmajā spēlē Kocēnos viesi ātri izvirzījās vadībā, bet līdz trešā perioda vidum mājinieki bija ne vien atspēlējušies, bet jau panākuši 3:1 vadību. Pēdējās četrās minūtēs valmierieši spēja maču ievirzīt papildlaikā, taču tā astotajā minūtē, spēlējot vairākumā, Gustavs Siliņš nodrošināja 4:3 (0:1, 2:0, 1:2, 1:0) uzvaru "Rubene-1". Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu piespēli atzīmējās pieredzējušais Ivars Jēkabsons.

Pirmajā kārtā par nosacīti lielāko pārsteigumu parūpējās "Kuldīga/KNSS", kas izbraukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:0, 3:2) tika galā ar madoniešiem. Pirms sezonas Kuldīgas komanda tika minēta starp līgas potenciālajiem favorītiem, taču beigās ne bez grūtībām sasniedza play-off turnīru. Vēl divas minūtes pirms pirmās cīņas beigām rezultāts bija neizšķirts, taču tad uzvaras vārtus iemeta Rūdolfs Ķīvītis, mikli vēlāk komandas biedram iemetot bumbiņu arī tukšos pretinieku vārtos.

Visbeidzot, tabulā ļoti tuvu viena otrai regulāro sezonu noslēdza Slampes un Grobiņas komandas, bet pirmajā ceturtdaļfinālā tieši šīs komandas parūpējās gan par rezultatīvāko, gan rupjāko maču – Slampes komanda praktiski visu spēli kontrolēja notikumu gaitu laukumā, svinot uzvaru ar 9:6 (3:1, 2:2, 4:3). Mačs kļuva zīmīgs ar to, ka komandas kopā sapelnīja 49 soda minūtes. Uzvarētājiem lieliska spēle Gustavam Māliņam, kuram trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

1.līgas play-off turnīrs, ceturtdaļfināli

A grupa

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
"FK Madona" – "Kuldīga/KNSS"3:56.marts0:1
"SK Slampe/ZeVid" – "Leģions/Grobiņas SC"9:66.marts1:0

B grupa

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
"Rubene-1" – "FBK Valmiera/BSS"4:3 (OT)7.marts1:0
"LU/FS Masters" – "Ķekavas Bulldogs"8:56.marts1:0