Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

SK "Babīte" pārsteidz FK "Jūrmala"

SK "Babīte" pārsteidz FK "Jūrmala"
FK "Jūrmala" jāstrādā pie sapratnes laukumā
Foto: Mārcis Cickovskis

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgas spēlē SK "Babīte" izcīnīja samērā negaidītu uzvaru pret FK "Jūrmala". Mājinieku komanda, pārliecinoši aizvadot spēles trešo trešdaļu, bija pārāka ar 8:5. Šajā spēlē 2+1, tostarp arī uzvaras vārti, Reinim Milleram.

Kā bija gaidāms, spēle izvērtās ļoti intrigējoša un emocijām bagāta. Babītieši parādīja, ka punktus nevienam nedāvina un lika cīnīties jūrmalniekiem par katru laukuma metru, īpaši izceļot, ka runa iet par laukuma metriem mājinieku vārtu priekšā. Jūrmalnieki baudīja favorītu statusu, taču apliecināt to visa mača garumā neizdevās. Tad nu, par visu pēc kārtas!

Komandu sastāvs

Atšķirībā no iepriekšējās spēles, jūrmalnieku rīcībā nebija vairāku pamatsastāva spēlētāju, turklāt, tika lemts vārtos dot iespēju Ģirtam Vaitužim. Nedaudz vairāk par to pēc spēles apraksta. Vien jāpiemin tas, ka sastāva problēmas bija arī mājiniekiem. (pieteikumā šai spēlei tikai vienpadsmit laukuma spēlētāju)

FK "Jūrmala" sastāvs:

1. maiņa - Naumovs (C) - Keisters - Bušs, Kokars - Vasaraudzis;
2. maiņa - Lahdesmaki - Puķītis - Kvāls, Krickis - Lanka;
3. maiņa - Teļkovs - Kreicmanis -Auzāns.
Vārtos: Vaitužis.
(Uz soliņa: Ošiņš, Jakovļevs un lielāko spēles daļu arī Mulders)

Spēles tiesneši:
N. Boreiko, K. Vitkovskis.

Spēles gaita

Spēles pirmā perioda sākumā bija redzams, ka jūrmalnieki centīsies paši veidot spēli, bet babītieši būs tie, kuri centīsies to jaukt un atbildēt ar pretuzbrukumiem. Tieši tā radās pirmā bīstamā situācija pie viesu vārtiem, kad 3. minūtē pēc Matīsa Sīpola metiena (no aptuveni sešiem metriem) bumbiņu apturēja vien vārtu stabiņš. Tas bija pirmais trauksmes zvans, ka jūrmalnieku aizsardzībai vajadzētu būt ciešākai un pārliecinošākai. Taču, nekā. Pagāja pārdesmit sekundes un bumbiņa no Lahdesmaki nonāca pie Igora Kamkina, kurš to raidīja virs vārtsarga kreisā pleca tieši labajā devītniekā. Pēc ielaistajiem vārtiem jūrmalnieki neapmulsa un jau 6. minūtē Bušs no Vasaraudža piespēles izdarīja šķēlienu no sava punkta. (kas, starpcitu, ir identisks Marcela Hosas iecienītajam, - ja tādu vēl atminaties) Trešdaļas vidusdaļa bija mērenāka tempa ziņā - jūrmalnieki saspēlējās uzbrukuma zonā, bet saasināt spēli unj izveidot reālu vārtu gūšanas iespēju viņiem neļāva disciplinetā un blīvā "Babītes" aizsardzība. Bet, jūrmalnieki zina, kas nenāk ar daudz metieniem, tas nāk ar vēl vairāk metieniem. Šoreiz, pēc Kreicmaņa piespēles no kreisās malas īstajā vietā un īstajā laikā (vienkārši sakot, nepiesegts vārtu priekšā 11. minūtē) izrādījās jaunais jūrmalnieku uzbrucējs Auzāns. Babītieši, lēni izdarot spēlētāju maiņu, deva laiku Auzānam izdarīt ne tikai tūlītēju, bet arī atkārtotu metienu, kuru Čakārnis nespēja atvairīt. Spēles 18. minūtē jūrmalnieki izvirzijās vadībā jau ar 3:1 - Krickis, demonstrējot lielisku bumbiņas vadīšanas tehniku, vienu pēc otra apžilbināja babītiešus un galu galā noslēdza slalomu caur pretinieku vārtu priekšu ar vienkāršu, bet efektīvu, nūjas lāpstiņas ārmalas metienu mājinieku vārtu četrstūrī. Pēc šāda vārtu guvuma pāris skarbāki vārdi savai komandai bija sakāmi "Babītes" trenerei Kristīnei Ēvaldei, kura pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu. Rezultāts trešdaļas noslēgumā nemainījās un, starpperiodu pārtraukumā ejot, jūrmalniekiem divu vārtu pārsvars.

Otrā spēles trešdaļa sākās ar nepatīkamu atgadījumu babītiešu rindās - pie saviem vārtiem Jēkabsona kāju sarāva krampī - tādējādi vēl vairāk tika ierobežota babītiešu jau tā niecīgā iespēja variēt ar sastāvu. Trešdaļas pirmās minūtes bumbiņa vairākas reizes šķērsoja laukumu no viena gala līdz otram, pretiniekiem apmainoties ar vairākām neprecīzām tālajām piespēlēm. Otrā perioda 9. minūtē bumbiņu laukuma centrā nespēja savaldīt jūrmalnieku pēdējais ( - tuvākais saviem vārtiem) aizsargs Kokars un to izmantoja izmantoja Reinis Millers. Viņš apzaga aizsargu un bez īpašas piepūles pārspēja arī jūrmalnieku vārtu vīru. Jūrmalnieki spēlēja aktīvi, bet nereti turpināja dāvāt iespējas babītiešiem. Jau 11. minūtē Anģēns izlīdzina rezultātu - bumbiņa pēc Millera metiena atrod ceļu starp aizsarga kājām un acīgāks un veiklāks šajā epizodē ir tieši Anģēns, kurš raida bumbiņu Vaituža sargātajos vārtos. Spēle pusē, bet jūrmalniekiem viss jāsāk atkal no gala. Tieši to jūrmalnieki arī dara - otrā perioda 12. minūtē Puķītis izpilda meistarīgu piespēli Lahdesmaki, kurš gūst savus sestos vārtus jūrmalnieku sastāvā šosezon! Pēc pāris minūtēm lieliski saspēlējas arī Bušs ar Naumovu un tikai Čakārnis spēja glābt no kartējā jūrmalnieku gola. Perioda noslēgumam tuvojoties, jūrmalnieki nopelnīja divus noraidījumus no kuriem vienu "Babīte" parvērta vārtu guvumā. Matīsa Sīpola tāls un spēcīgs sitiens perioda 19. minūtē, rezultāts 4:4 un spēles intriģējošākā daļa vēl tikai priekšā.

Varētu domāt, ka SK "Babīte" ar tikai divām pilnām maiņām varētu būt izsmēlusi savus spēkus, taču, kā vēlāk izrādījās, tā nebija! Tomēr, arī trešo trešdaļu aktīvi iesāka tieši jūrmalnieki. Pirmajās divdesmit sekundēs Naumovs aiztraucās līdz pretinieku vārtiem un vien bumbiņas palēciens pāri lāpstiņai neļāva Jānim gūt ceturtos vārtus šosezon. Šai epizodei sekoja cita, kad "Babīte" 2. minūtē aizskrēja ātrā pretuzbrukumā un savus otros vārtus šajā mačā guva Sīpols. Pretuzbrukums gan nebūtu izdevies, ja savainojumu sadursmē ar aizsargu nebūtu guvis Vasaraudzis. Neskatoties uz to, ka Kaspars pāris sekundes pavadīja uz grīdas, tiesneša svilpe klusēja. Kad jūrmalnieks saprata, ka tiesnesis i' nemaz netaisās apturēt spēli, viņš centās saviem spēkiem pamest laukumu, lai nepieviltu komandas biedrus, taču nebija spējīgs to izdarīt pietiekoši ātri. Turpinājumā jūrmalnieki iegūst iespēju spēlēt vairākumā un to izdodas realizēt. 7. minūtē no Naumova piespēles savus otros vārtus šajā spēlē guva Bušs., un atkal no sava punkta! Ilgi gan rezultāts 5:5 nepalika. 8. minūtē ar saviem otrajiem vārtiem spēlē izceļas Millers. Šoreiz jāatzīmē tas, ka izteikti miegaini nospēlē aizsargi, kas savā starpā jau daudzkārt šajā spēlē nesapratās un praktiski atdeva bumbiņu pretiniekam. Pēc trim minūtēm vēl viena jūrmalnieku kļūda aizsardzībā un rezultāts jau 5:7. Šteinblūms gūst vārtus no Haferberga piespēles, kad "Babīte" negaidīti ātri un precīzi izspēlēja autu uz viesu vārtu priekšu. Deviņas minūtes līdz trešdaļas beigām un -2 jūrmalniekiem. Tas liek FK "Jūrmala" treneriem ņemt 30 sekunžu pārtraukumu, lai censtos sapurināt komandu un izvilkt spēli. Jūrmalnieki darīja visu, lai iespējami ātri atspēlētos, taču "Babīte" aizsardzībā spēlēja ar vēsu prātu un prata savu uzvaru nosargāt. Vēl vairāk - pēdējā minūtē vārtus SK "Babīte" labā gūst Reinis Anģēns. Principiālā kaimiņu cīņā pārsteidzoši un gana pārliecinoši ar 8:5 uzvar "Babīte"!

Kopsavilkums

Pagalam neveiksmīga spēle visai FK "Jūrmala" komandai. Nesaprašanās aizsardzībā, maz vārtu gūšanas iespēju un neprasme izmantot pozitīvo metienu skaita un bumbiņas kontroles laika bilanci savā labā. "Jūrmala" bija favorīti, taču nespēja to izmantot. Kā pēc spēles izteicās kāds no babītiešiem - "jūrmalnieku uzbrukumi bija vienveidīgi un viegli atkožami"! Taču ne viss ir tik drūmi, kā izklausās. Komandai patiešām trūka pāris pamatsastāva spēlētāju un jūrmalnieki paši labi apzinās, ka spēj spēlēt labāk un tieši to arī gaida viņu līdzjutēji!

Metienu attiecība: 27 (Vaitužis - 19 no 27) :39 (Čakārnis - 34 no 39)
Noraidījumi: 8:8
(FK Jūrmala : SK Babīte)

Noderīga informācija:

1. līgas turnīra tabula

FK "Jūrmala" spēļu kalendārs

FK "Jūrmala" komandas sastāvs un statistika

Spēles protokols (FK Jūrmala pret SK Babīte)

P.S. Par nākamo spēli jau citā rakstā (ceturtdienas pievakarē)!

Izmantotie materiāli:
Latvijas Florbola savienība | Sākums

Vai FK "Jūrmala" un SK "Babīte" spēles uzskatāt par derbiju?

  • 14

  • 8


  +1 [+] [-]

, 2010-10-25 22:24, pirms 14 gadiem
es nesapratu. Jūrmalas sastāvs ir. Babītes nav. Wtf.?

     [+] [-]

, 2010-10-25 22:41, pirms 14 gadiem
"Babīte" jauca vienas maiņas uzbrucējus ar otras maiņas aizsargiem, tāpēc nevarēju ielikt konkrētas maiņas. Aptuveni šādi:

uzbrucēji
Kamkins - Jēkabsons - Freibergs
Šteinblūms - Millers - Haferbergs (C)

aizsargi
Trubiņš - Sīpols
Anģēns - Zariņš (Liepa) ?

vārtos
Čakārnis (uz soliņa - Lukss)

P.S. SK "Babīte" sastāvā it kā ir seši aizsargi. Bet paskaties protokolā, cik bija pieteikti!
Tāpēc reāli maiņām var izsekot tikai pēc protokola..

  +1 [+] [-]

, 2010-10-25 22:55, pirms 14 gadiem
Kad šitā spēle bija - šodien?

     [+] [-]

, 2010-10-26 10:48, pirms 14 gadiem
rozmari rakstīja: Kad šitā spēle bija - šodien?
Pagājušajā piektdienā - 22/10.