Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"Irlava/Avant" stiprinās ar pieredzējušiem spēlētājiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Irlava/Avant" stiprinās ar pieredzējušiem spēlētājiem
Uldis Purvišķis-Priede atkal spēlēs Irlavā
Foto: Ritvars Raits, Latvian Open

Latvijas florbola čempionāta 1. līgas klubs "Irlava/Avant" pēdējo sezonu laikā bija uzskatāms par vienu no šīs līgas spēcīgākajiem klubiem, kuram gan saviem spēkiem neizdevās bruģēt ceļu uz virslīgu. Starpsezonu periodā komandu pastiprinājuši vairāki pieredzējuši spēlētāji.

Irlavnieki divas sezonas pēc kārtas kļuva par sava reģiona labāko komandu 1. līgā, taču allaž gadījās neveiksmes izslēgšanas turnīra ievadā, kas liedza pacīnīties atgriezt virslīgas florbolu Irlavā. Pirms iepriekšējās sezonas irlavnieki apvienojās ar Talsu komandu, kas paredzēja vairāku vadošo Irlavas florbolistu aizplūšanu uz Talsiem, Irlavā atstājot fārmklubu. Tā rezultātā arī komandas sekmes ievērojami cieta, jo 24 spēlēs izdevās izcīnīt vien astoņus panākumus, kas lika visai tālu atpalikt no labāko astotnieka un izslēgšanas spēļu turnīra.

Starpsezonu periodā kluba rindas papildinājuši trīs spēlētāji ar virslīgas čempionāta pieredzi. Zināmākais no tiem ir Uldis Purvišķis-Priede, kuram šī būs atgriešanās kluba rindās. Tieši Irlavā šis 1985. gadā dzimušais spēlētājs sāka savu florbolista karjeru, aizvadot tur trīs sezonas līdz pārcēlās uz FK "Rīga". Karjeras laikā spēlējis arī "Latvijas Avīze/LU", "Ulbroka/FS Masters" un divas sezonas pavadījis arī Nīderlandē HDM komandas rindās. Pēdējās četras sezonas Purvišķis-Priede spēlēja FK "Rīga" klubā. Kopā virslīgā Purvišķim-Priedem izdevies tikt pie 90 (56+34) rezultativitātes punktiem, bet 1.līgā viņa kontā 83 (55+28) punkti.

Nebūt ne pirmo reizi Irlavā atgriežas arī Purvišķa vienaudzis Edgars Haferbergs, kurš karjeru Latvijas čempionātā sāka "Alusvēderu" rindās, 2003./04.gada sezonā paspējot uzspēlēt gan 1.līgā, gan virslīgā. Tā gan arī bijusi vienīgā sezona virslīgā, kur izdevies tikt pie 6 (5+1) rezultativitātes punktiem. Nākamajā sezonā tika spēlēts jau 2.līgā "Telms/Tukums" rindās, pēc tam pārceļoties uz Inčukalnu, lai pēc tam uz divām sezonām spēlētu vairs neesošajā komandā Kandavā. Pēdējās sezonas Haferbergs spēlējis "Babīte' rindās, pērn kļūstot par Latvijas 1.līgas čempionu, pašam panākumu kaldinot ar 20 (10+10) rezultativitātes punktiem. Kopumā 1.līgā viņam 110 (59+51) punkti.

Irlavā atgriezies arī 1996. gadā dzimušais Ričards Gruziņš, kurš kluba rindās sāka spēlēt jauniešu čempionātos, bet 2012./13. gada sezonā pārcēlās tuvāk galvaspilsētai, lai pārstāvētu "LU/FS Masters" komandu 1.līgā. savā otrajā gadā pieaugušo florbolā viņš tika arī līdz virslīgai, "Ulbroka/FS Masters" rindās izceļoties ar 15 (12+3) rezultativitātes punktiem. Arī nākamajā sezonā viņš bija kopā ar klubu, taču sešās spēlēs pie punktiem netika. Vienu sezonu izlaidis, Gruziņš pērn atgriezās "LU/FS Masters" komandā 1.līgā, septiņās spēlēs savācot 4 (1+3) punktus. Kopumā šajā līgā viņam 42 (23+19) punkti. Spilgtākā sezona florbolistam bija 2010./11.gada sezona, kad Latvijas jauniešu čempionāta U-14 grupas otrajā divīzijā viņam 22 spēlēs izdevās savākt 99 (58+41) punktus.

Jauno sezonu "Irlava/Avant" sāks 24. septembrī, savā laukumā uzņemot pērnās sezonas čempionus "RSU/Babīte".