Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Šenbergs: "Ļoti gribēju atstāt Jansonu sausā"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šenbergs: "Ļoti gribēju atstāt Jansonu sausā"
"Kuldīga/KNSS" sezonu sākusi ar pārliecinošu uzvaru
Foto: FK Kuldīga

Aizvadīta pirmā spēļu nedēļa Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1. līgā. Noskaidroti pirmie veiksminieki un neveiksminieki, tādēļ Sportacentrs.com sazinājās ar uzvarējušo komandu labākajiem spēlētājiem Armandu Asniņu, Kristeru Kampānu, Iļju Taratutinu, Ediju Šenbergu, Ričardu Gruziņu un Rūdolfu ĶĪvīti, lai noskaidrotu panākumu galvenos iemeslus.

Asniņš: "Visi bija noilgojušies un bija gatavi cīņai"
Vīriešu 1. līgas turnīrā kā pirmie pie uzvaras šajā sezonā tika "Saulklanes" florbolisti, kas savā laukumā ar rezultātu 6:2 pieveica Cēsu "Lekrings" otro komandu. Uzvarētāju rindās par labāko atzina kluba jaunpienācēju Armandu Asniņu, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm:

"Nevarētu teikt, ka spēle bija viegla. Laukumā ritēja gana līdzīga cīņa, momenti bija abām komandām, bet mēs tos labāk pratām realizēt. Šī bija sezonas pirmā spēle, visi bija noilgojušies un gribēja spēlēt, cīnījāmies ļoti labi aizsardzībā, kas deva uzvaru," pēc mača iespaidos par spēli ar Sportacentrs.com dalījās Asniņš. "Jaunā komanda ir laba, kolektīvs ir interesants, kad to var darīt, džeki ir gatavi pasmieties, bet kad vajag – visi cīnās. Vēl gan daudz pie kā jāpieliek, lai varētu cīnīties par medaļām 1.līgas turnīrā".

Kampāns: "Izturētais mazākums deva pārliecību par uzvaru"
Pērn "Impar Limbaži' aizvadīja labāko sezonu komandas pastāvēšanas vēsturē, kļūstot par 2. līgas čempioniem un šosezon spēruši soli augstāk, sākot spēlēt valsts otrajā stiprākajā līgā. Starpsezonu periodā limbažnieki vēl vairāk pastiprinājuši savas rindas un turnīra ievadā viesos ar 11:8 apspēlēja "Rubene-1". Par labāko uzvarētājiem atzina Kristeru Kampānu, kuram trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles: "Spēle pret "Rubene-1" bija grūta, bija vajadzīga koncentrācija visu 60 minūšu garumā, nevienā spēles momentā nevarēja atslābināties. Spēles sākumā mūsējiem mazliet drebēja rokas, bumbiņa neturējās pie lāpstiņas, tādēļ likumsakarīgi, ka ātri ielaidām vārtus. Nekādas lielās mandrāžas gan nebija. Perioda beigās saņēmāmies un spēle aizgāja. Izturētais mazākums spēles izskaņā, kad palikām trijatā pret pieciem deva pārliecību, ka varam sekmīgi novest spēli līdz galam. Mačā tika fiksētas daudz soda minūtes, bet man ir prieks par komandu un galvenais, ka pirmajā čempionāta spēlē izcīnījām trīs punktus."

Taratutins: "Tas, ka esam jauna, nenozīmē, ka esam vāja komanda!"
Starpsezonu periodā "LU/FS Masters" ievērojami atjauninājuši savu sastāvu, komandas kodolu veidojot florbolistiem, kas vēl pērn spēlēja Latvijas čempionāta U-16 vecuma grupā. Neskatoties uz to, turnīra ievadā komanda savā laukumā izcīnījusi pārliecinošu 11:3 uzvaru pār "Saulkalni", pierādot savu potenciālu. Trīs vārtus mačā guva Mārtiņš Jaunzems, bet par labāko tika atzīts Iļja Taratutins, kurš arī sniedza komentāru "Sportacentrs.com: "Personīgi mani mūsu uzvara nepārsteidza. Spēli iesākām veiksmīgi, jo komanda bija gatava spēles sākumam un to pierādījām arī laukumā. Spēles gaitā darbojāmies ar daudz lielāku cīņassparu, gudrāk un labāk nospēlējām uzbrukumā, par ko liecina 11 gūtie vārti. Kaut arī komanda ir veidota no daudziem gados jauniem spēlētājiem, tas nenozīmē, ka esam vāja komanda. Manuprāt, šosezon mums ir izveidota ļoti laba komanda, kas var cīnīties par godalgām. Galvenais ir trenēties un ar katru dienu kļūt arvien spēcīgākiem."

Šenbergs: "Ļoti gribējās atstāt Jansonu sausā"
Viena no spraigākajām un emociju ziņā bagātākajām pirmās nedēļas spēlēm tika aizvadīta Rojas vidusskolas sporta zālē, kur "FBK Rīga Rockets" trešā perioda vidū guva uzvaras vārtus pār "Roja Rauda Print" ar rezultātu 6:5. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina komandas vārtu vīru Ediju Šenbergu, kurš tika galā ar 34 no 39 rojenieku metieniem.

"Maču mūsu komanda iesāka ļoti haotiski, netika izpildīts nekas no tā, ko treneris norādīja pirms spēles. Droši vien tas saistīts ar pirmās spēles uztraukumu. Spēles turpinājumā sākām spēlēt gudrāk, kas ļāva arī izvirzīties vadībā un noturēt pārsvaru. Papildus motivācija šai spēlei nebija jāmeklē, jo pretiniekos spēlēja mūsu kluba vadītājs Jānis Jansons. Ļoti gribējās tieši viņu atstāt sausā, bet vienā epizodē diemžēl viņš izrādījās pārāks."

Gruziņš: "Nav labāks veids kā sezonas startā mājās apspēlēt čempionus"
"Neskatoties uz to, ka starpsezonu periodā "Babītes" sastāvā notikušas vairākas izmaiņas, nav labāka veida sezonas ievadam kā uzvarēt čempionus savās mājās," pēc 11:5 uzvaras pār "RSU/Babīte" atzina "Irlava/Avant" komandas labākais spēlētājs Ričards Gruziņš, kurš izcēlās ar diviem precīziem metieniem un trim rezultatīvām piespēlēm. "Tas bija ļoti svarīgi, lai iegūtu pārliecību un reizē arī saprastu lietas, kurām treniņos jāpievērš vairāk uzmanības. Spēle aizritēja pēc mūsu plāna, jo iesākām pārliecinoši un pārsvaru, ko ieguvām, noturējām visu atlikušo laiku, neizjūtot lielus draudu signālus, ka rezultāts varētu kļūt nelabvēlīgs. Kā galveno iemeslu noteikti varu minēt pretuzbrukumus un savstarpēju sapratni uzbrukumā. Pratām izkārtot paši sev un partneriem regulāras vārtu gūšanas iespējas un spējām izmantot pretinieku kļūdas ātrajos pretuzbrukumos." Gruziņš pēc ilgāka laika atgriezies Irlavas komandā, tādēļ atgriešanās izdevās jo spilgtāka: "Ir patīkami atgriezties pirmsākumos un redzēt kā spēlētāji attīstījušies, turklāt beidzot Irlava tikusi pie "spēlējama" seguma, kas ļauj spēli padarīt tehniskāku un interesantāku."

Ķīvītis: "Trīs līdzvērtīgie virknējumi ļauj kontrolēt spēli"
Līdz spēles vidum "Kuldīga/KNSS" bija iekrājusi 5:0 vadību pret "Ķekavas Bulldogs" un atlikušajā laikā katra no komandām guva pa pieciem vārtiem, kas kuldīdzniekiem sezonu ļāva sākt ar gana komfortablu 10:5 panākumu. Rezultatīva debija komandas rindās padevās Andim Blindam (1+3), bet par labāko atzina divu vārtu autoru Rūdolfu Ķīvīti: "Pret Ķekavas komandu gatavojāmies īpaši, o nezinājām par komandas sastāvu un kādu spēli viņi spēlēs. Šajā sezonā mums ir trīs līdzvērtīgas spēlētāju maiņas, tādēļ gandrīz visu spēli kontrolējām cīņas gaitu, izdarot daudz metienu, kas atspoguļojās ar desmit precīziem metieniem. Spēlējot augstā tempā pašiem sanāca kļūdīties, kā rezultātā uzdāvinājām "buldogiem" četrus vārtu guvumus. Taču beigu rezultāts ir pozitīvs, līdz ar to varam daudz mācīties un pieņemt lēmumus, lai tādas lietas turpmāk neatkārtotos. Galvenais uzdevums ir labā līmenī spēlēt visas sezonas garumā, lai kvalificētos play-off turnīram un cīnītos par medaļām."

Jāpiezīmē, ka "Ķekavas Bulldogs" uz spēli devās vien 13 spēlētāju sastāvā un komandas labākais spēlētājs Oskars Eglītis, kurš piedalījās visos piecos gūtajos vārtos (2+3) pēc mača atzina, ka "dažiem ir nelielas traumas, turklāt citi ir saķēruši pirmos rudens vīrusus. Pietrūka vēl viena maiņa, kas dotu papildus spēkus, lai varētu izturēt visu spēli vienā tempā. Sezona vēl priekšā, trenēsimies un mēģināsim rādīt arvien labāku sniegumu."