Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ragovskis iemet otrajā mačā pēc kārtas, rezultatīvas arī Biļinska un Isjomina

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskis iemet otrajā mačā pēc kārtas, rezultatīvas arī Biļinska un Isjomina
Jānis Ragovskis
Foto: Salibandyliiga

Individuāli veiksmīgs svētdienas vakars padevies latviešu flrobolistiem. Somijas spēcīgākajā līgā otro maču pēc kārtas ar vārtu guvumu atzīmējās Jānis Ragovskis, bet Zviedrijas Superlīgā sezonas rezultatīvākā spēle padevās Luīzei Biļinskai.

Ragovskis labo savu individuālo rekordu

Piektdienas vakarā Sportacentrs TV skatītāji varēja būt liecinieki kā talsinieks Jānis Ragovskis ar lielisku tālšāvienu skaitliskajā mazākumā guva savus otros vārtus šosezon Somijas F-liiga spēlē, bet pēc pāris dienām viņam vēl viens netverams metiens, kad jau pirmajā minūtē Lahti kluba LaSB aizsargs atzīmējās ar vārtu guvumu pret čempionāta pastarīšiem “Welhot”. Kopumā LaSB šajā mačā izrādījās pārāki ar rezultātu 8:0 (1:0, 3:0, 4:0), tādējādi pārtraucot trīs zaudēto spēļu sēriju. Tāpat Ragovskim lielisks (+3) lietderības koeficients. Pēc šīs spēles viņam sezonā 6 (3+3) rezultativitātes punkti, kas ir par vienu vairāk nekā viņa debijas sezonā pirms gada. Ralfs Orste arī šajā spēlē bija pieteikt Lahti komandas sastāvā, taču palika rezervē. Turnīra tabulā LaSB ar 38 punktiem 20 spēlēs saglabā piekto vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no ceturtajā vietā esošā TPS, kuriem gan par vienu nospēlētu maču mazāk. Tikmēr tuvākā sekotāja “Happee” atpaliek jau par astoņiem punktiem.

Biļinskas rezultatīvākā spēle sezonā neglābj no vēl viena zaudējuma

Piekto zaudējumu pēc kārtas Zviedrijas florbola Superlīgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas viesos ar rezultātu 3:4 (1:0, 0:3, 2:1) piekāpās “Taby IBK”. Mača ievadā nerealizējušas soda metienu, viešņas tomēr pamanījās tikt pie vārtu guvuma, uzvarot pirmo trešdaļu. Vāji tika nospēlēts otrais periods, kurā zaudēti trīs vārti, bet trešā perioda vidū, spēlējot vairākumā, mājinieces panāca jau 4:1 vadību. Mača izskaņā ar 74 sekunžu intervālu tieši Luīze Biļinska atjaunoja intrigu mačā, gūstot divus vārtus un pietuvinot komandu līdz minimumam. Lai gan laiks bija vēl vairāk kā piecas minūtes, izglābties neizdevās un nācās turpināt zaudēto spēļu sēriju. Pēc šīs spēles Biļinska 14 spēlēs iekrājusi 5 (3+2) rezultativitātes punktus, tādējādi vienas spēles laikā teju dubultojot savu punktu skaitu sezonā. Diemžēl komanda nav izmantojusi šķietami pateicīgo spēļu kalendāru, lai uzlabotu pozīcijas un kopvērtējumā ar 12 punktirm 16 spēlēs Karlštādes vienība joprojām atrodas 12.vietā, tikai par punktu apsteidzot bīstamajā zonā esošo Jonkopings IK”.

Isjomina rezultatīva pārliecinošā uzvarā

Norvēģijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā līgā lielisku maču aizvadījusi Diāna Isjomina, kura atzīmējusies ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm, tādējādi sekmējot sava “Tunet” kluba gana pārliecinošo 14:4 (5:1, 7:0, 2:3) uzvaru pār “Sveiva” florbolistēm. Turnīra tabulā “Tunet” joprojām atrodas otrajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no līdervienības “Grei”, kas nospēlējusi par vienu maču vairāk. Atlikto spēli Isjominas klubs aizvadīs 20. janvārī, kad sacentīsies ar trešajā vietā esošo “Monolitten”, panākuma gadījumā pārņemot līderpozīcijas. Isjomina ar 22 (8+14) punktiem ir čempionāta ceturtā rezultatīvākā spēlētāja. Pārliecinoša līdere ir latvietes komandas biedrene ine Tranduma Terjesena, kura savākusi 32 punktus, bet otrā rezultatīvākā spēlētāja sakrājusi tikai par diviem punktiem vairāk kā Diāna.

Pavlovskas klubs atsāk uzvarēt

Pirms pāris dienām piedzīvojušas zaudējumu papildlaikā, kas lika pārtraukt sešu uzvarēto spēļu sēriju, pie panākuma Somijas sieviešu spēcīgākajā līgā atkal tikušas SSRA spēlētājas, kas viesos ar 5:4 (2:2, 2:1, 1:1) apspēlēja pēdējā vietā esošo “EraViikingit”. Latviešu florboliste šajā spēlē vēl nevarēja palīdzēt savai komandai jo atradās pašizolācijā pēc atgriešanās Somijā no viesošanās dzimtenē. Turnīra tabulā SSRA ar 35 punktiem 18 spēlēs atrodas otrajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no PSS. Tieši ar šo komandu arī ir paredzēta nākamā spēle čempionātā. Cerams, jau ar Pavlovsku sastāvā.