Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Garklāva gadu noslēdz ar divām piespēlēm, Trekše asistē pārceltajā mačā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garklāva gadu noslēdz ar divām piespēlēm, Trekše asistē pārceltajā mačā
Līga Garklāva
Foto: innebandyavisen.no

Gada pēdējā spēlē zaudējumu piedzīvojis Norvēģijas sieviešu virslīgas klubs "Gjellerasen", kuru rindās ar divām piespēlēm atzīmējās Līga Garklāva. Pēteris Trekše tikmēr izdarījis vienu piespēli Somijas otrajā spēcīgākajā līgā, bet Luīzes Biļinskas klubs līdzīgā mačā piekāpās vienam no Zviedrijas florbola smagsvariem.

Trekše izdara piespēli pārceltajā cīņā

Pie vēl vienas uzvaras Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā ticis Latvijas izlases uzbrucēja Pētera Trekšes pārstāvētais “Koovee”, kas savās mājās aizraujošā cīņā ar 7:6 (1:2, 4:3, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja “Saiba” vienību. Mača laikā mājinieki ilgstoši atradās iedzinējos, bet trešā perioda vidū panāca 6:5 vadību. Uzvaru nosargāt neizdevās, jo viesi līdzsvaru panāca piecas minūtes pirms beigām. Pēcspēles metienu sērijā vērtīgu uzvaru pār vieniem no galvenajiem konkurentiem tomēr izcīnīja “Koovee”. Trekše spēlēja komandas otrajā maiņā, atzīmējoties ar vienu rezultatīvu piespēli un neitrālu lietderības koeficientu.

Garklāva gadu noslēdz ar divām piespēlēm

Norvēģijas sieviešu florbola virslīgā šī kalendārā gada pēdējo spēli aizvadījis Līgas Garklāvas pārstāvētais “Gjellerasen”, kas viesos ar rezultātu 4:7 (3:1, 0:4, 1:2) piekāpās BMIL vienībai. Komanda cīņu uzsāka sekmīgi, pēc pirmās trešdaļas iekrājot divu vārtu pārsvaru, taču neveiksmīgi tika aizvadīta otrā trešdaļa, kas lielā mērā liedza pacīnīties par trešo uzvaru pēc kārtas. Latviešu florboliste šajā spēlē atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, līdz ar to šosezon aizvadītajās desmit spēlēs viņai izdevies tikt pie 12 (6+6) rezultativtiātes punktiem. Turnīra tabulā ar astoņiem punktiem “Gjellerasen” atrodas piektajā vietā, sešu komandu konkurencē. Nākamā spēle vienībai paredzēta vien 9. janvārī.

Biļinskas vienība spraigā cīņā piekāpjas vienām no līderēm

Uzvarējušas svarīgu cīņu pret sava līmeņa komandu, Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF” gana sekmīgi viesos spēkojās arī ar vienām no tabulas līderēm “Pixbo Wallenstam IBK”, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 3:4 (0:2, 3:2, 0:0). Latviešu florboliste ar rezultativitāti neizcēlās, bet komanda ar 11 punktiem 12 spēlēs saglabā 11.pozīciju. Ļoti svarīga būs nākamā spēle 19. decembrī, kad jātiekas ar pēdējā pozīcijā esošo “IBK Lund Elite”. Uzvarot šo cīņu, komanda reāli iesaistītos cīņā par labāko astotnieku, bet, neveiksmes gadījumā, var izkrist no “drošās zonas”, cīņā par vietas saglabāšanu līgā.