Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Turpinās, iespējams, interesantākais florbola fināls pasaulē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Turpinās, iespējams, interesantākais florbola fināls pasaulē
"Lielvārde" pret "Ķekavu" - kurš kuru?
Foto: Ritvars Raits

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, jau trešo reizi nūjas krustos Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālistes - "Lielvārde" un "Ķekava". Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts šobrīd ir neizšķirts – 1:1.
Florbola spēļu TV tiešraidi internetā nodrošinās portāls Sportacentrs.com.

Vīriešu Virslīga

Pulksten 19.00 "Ķekava" (5.) - "Lielvārde" (2.), sērijā 1:1 (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Abās regulārā turnīra spēlēs pārliecinoši uzvarēja lielvārdieši – 12:6 un 9:3. Arī pirmajā finālspēlē pārāki bija lielvārdieši, kuri pēdējā perioda sākumā guva trīs vārtus (divus no tiem – spēlējot skaitliskajā mazākumā), izvirzoties vadībā ar 10:4, bet visā mačā uzvarēja ar 12:5. Rezultatīvākais šajā spēlē bija "Lielvārdes" uzbrucējs Mihails Kostusevs, kuras kontā 4 (2+2), punkti, pa trim punktiem guva Jānis Jansons, Toms Akmeņlauks, Aivis Kusiņš un Mikus Valpēters, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju lielvārdiešu rundās. "Ķekavas" sastāvā ar 3 (2+1) punktiem izcēlās komandas kapteinis Gunārs Klēģers, kuram arī tika labākā spēlētāja tituls. Finālsērijas otro maču "Lielvārde" uzsāka uz tā paša viļņa, ātri izvirzoties vadībā ar 2:0, bet otrās trešdaļas sākumā panākot jau 3:0. Tad savu cīnītāju raksturu parādīja ķekavieši – viņu vārtsargs Ivars Dišereits atlikušajā laikā neielaida nevienus vārtus, Toms Mežotnis un Gints Klēģers otrā perioda izskaņā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3, bet spēles izskaņā bija Mārtiņa Brigmaņa zvaigžņu stunda - viņš ne vien panāca izlīdzinājumu (3:3), bet arī guva "Ķekavai" uzvaras vārtus papildlaikā – 4:3. Labāko spēlētāju gods šajā mačā tika Brigmanim un lielvārdiešu vārtsargam Igoram Ivanovam.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

Pulksten 15.30 "Lekrings" (3.) - "Ulbroka/FS Masters" (8.), spēle par 3.vietu (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Šodien taps zināmi pirmie vīriešu Virslīgas medaļnieki – bronzas godalgu īpašniekus viena mača laikā noskaidros Cēsu "Lekrings" un "Ulbroka/FS Masters". Regulārā turnīra laikā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja cēsnieki (6:5 un 7:5). Izslēgšanas spēlēs ulbrokieši vispirms tika galā ar "Latgranula/Līgatne" (3:2), pēc tam sensacionāli izslēdza čempioni - "RTU/Inspecta", bet pusfinālā ar 1:3 piekāpās "Ķekavai". "Lekrings" ceturtdaļfinālā pārliecinoši pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet pusfinālā ar 2:3 bija spiesta atzīt "Lielvārdes" pārākumu.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

Sieviešu Virslīga

Pulksten 12.00 "Rubene" (1.) - "RSU/Runway" (2.), sērijā 0:2 (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Kocēnu "Rubenes" un Rīgas "RSU/Runway" finālsērijas pirmajā spēlē lielāko daļu laika vadībā atradās kocēnietes, bet mača pēdējo divu minūšu laikā viņu cerības uz labvēlīgu iznākumu izdzēsa Luīzes Biļinskas divi precīzi raidījumi – 4:3. Biļinska turpināja būt rezultatīva arī otrajā spēlē, kuras sākumā izvirzīja "RSU/Runway" vadībā ar 3:0. Visā mačā studentes uzvarēja ar 7:2, sērija līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kura no komandām šodien uzvarēs?

  • 103

  • 91


1 2 36 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 11:22, pirms 12 gadiem
Pēc komentāru skaita nešķiet, ka tas fināls ir interesants!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 11:43, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Pēc komentāru skaita nešķiet, ka tas fināls ir interesants!
Tieši bija labi, ka neviens muļķis nekomentēja, bet cik tad ilgi...

     [+] [-]

, 2012-04-14 12:02, pirms 12 gadiem
Par abaam jaunaakajaam komandaam virsliigaa, Lielvarde & Ulbroka!

  +5 [+] [-]

, 2012-04-14 12:04, pirms 12 gadiem
būsim reāli florbols Latvijā ir kā hokejs Dānijā, mums tur ir zināmi panākumi, paaugstinās līmenis, aug labi spēlētāji, bet publikai tāpat pilnīgi pa to nospļauties....

  +6 [+] [-]

, 2012-04-14 12:09, pirms 12 gadiem
Florbols ir neolimpiskais sporta veids, jo ir par maz valstu, kas to piekopj. Neolimpiskie sporta viedi nekotējas. Piemēram, Austrālijā notiek tunča mešanas sacensības, bet kuru tas interesē?

Mazas konkurences apstākļos Latvija jau vairākus gadus ir augstās starptautiskās vietās.

Latvijā florbols ir reģionāls sporta veids, ar ko nodarbojas provincē, kur citi sporti nenotiek, tāpēc tur tas pulcē diezgan daudz skatītāju.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-14 12:16, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Latvijā florbols ir reģionāls sporta veids, ar ko nodarbojas provincē, kur citi sporti nenotiek, tāpēc tur tas pulcē diezgan daudz skatītāju.
...atšķirībā no Tava sportaveida, kur uz finālu bija atnākusi apkopēja ar saviem trīs draugiem...

  +5 [+] [-]

, 2012-04-14 12:18, pirms 12 gadiem
CNN rakstīja: ...atšķirībā no Tava sportaveida, kur uz finālu bija atnākusi apkopēja ar saviem trīs draugiem...
Vispār jau florbols ir iekļauts olimpiskajās spēlēs, tikai nav vēl zināms, kurā gadā debitēs

  +7 [+] [-]

, 2012-04-14 12:19, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Florbols ir neolimpiskais sporta veids, jo ir par maz valstu, kas to piekopj. Neolimpiskie sporta viedi nekotējas. Piemēram, Austrālijā notiek tunča mešanas sacensības, bet kuru tas interesē?

Mazas konkurences apstākļos Latvija jau vairākus gadus ir augstās starptautiskās vietās.

Latvijā florbols ir reģionāls sporta veids, ar ko nodarbojas provincē, kur citi sporti nenotiek, tāpēc tur tas pulcē diezgan daudz skatītāju.
1) Florbols jau ir uzņemts olimpiskajā saimē un tiks iekļauts vai nu 2024. vai 2028. gada olimpisko spēļu programmā. Tad Latvijas delegācijā florbolistu varētu būt vairāk nekā vieglatlētu.
2) Nevarētu piekrist apgalvojumam, ka, piemēram, Cēsīs nav citu sporta veidu.

  +6 [+] [-]

, 2012-04-14 12:20, pirms 12 gadiem
CNN rakstīja: ...atšķirībā no Tava sportaveida, kur uz finālu bija atnākusi apkopēja ar saviem trīs draugiem...
Uz manas jaunās aizraušanās sporta veidu pagaidām esmu bijis tikai 1 reizi (Baltijas līgas fināls Jelgavā). Kādi 200 skatītāji varbūt bija...
Latvijas Sieviešu volejbola izlase galvenie spēki tomēr ir ārzemēs!

  +6 [+] [-]

, 2012-04-14 12:21, pirms 12 gadiem
Lai arī mani florbols pilnīgi neinteresē, taču šosezon esmu redzējis gandrīz visas lielāko sporta veidu finālsērijas vai izšķirošos mačus un neviens pat tuvu nav stāvējis tam, ko es atradu florbolā... Protams, varat pasmieties par mani, bet tik daudz emociju, atdeve un ātrums - tas ir vienkārši fantastiski. Fenomenālais Jānis Jansons, supertalantīgais Akmeņlauks, pārsteidzošie Savins, Kostusevs pret Ķekavas komandas monolīto spēku ir tiešām kaut kas nebijis. Es esmu rezervējis jau plkst.19 un atlicis pāris alus. Bet, cik saprotu, TV ne tuvu nav tas kas klātienē, jo pārbāstajās hallēs vnk jumtu rauj nost?

     [+] [-]

, 2012-04-14 12:23, pirms 12 gadiem
ĶEKAVA - Mēs Tevi dzirdam!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-14 12:24, pirms 12 gadiem
Teniss rakstīja: Lai arī mani florbols pilnīgi neinteresē, taču šosezon esmu redzējis gandrīz visas lielāko sporta veidu finālsērijas vai izšķirošos mačus un neviens pat tuvu nav stāvējis tam, ko es atradu florbolā... Protams, varat pasmieties par mani, bet tik daudz emociju, atdeve un ātrums - tas ir vienkārši fantastiski. Fenomenālais Jānis Jansons, supertalantīgais Akmeņlauks, pārsteidzošie Savins, Kostusevs pret Ķekavas komandas monolīto spēku ir tiešām kaut kas nebijis. Es esmu rezervējis jau plkst.19 un atlicis pāris alus. Bet, cik saprotu, TV ne tuvu nav tas kas klātienē, jo pārbāstajās hallēs vnk jumtu rauj nost?
Pirms pāris gadiem mēģināju skatīties florbola finālu pa LTV7, taču drīz vien sapratu, ka nav interesanti, un izslēdzu! Tas kā nu kuram, droši vien...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 12:28, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Pirms pāris gadiem mēģināju skatīties florbola finālu pa LTV7, taču drīz vien sapratu, ka nav interesanti, un izslēdzu! Tas kā nu kuram, droši vien...
Vecīt, ja Tu būtu piekāpis uz pēdējo pusfināla spēli Lielvārdē... Pārbāsta jaunā halle līdz lūpai - kas par emocijām un svētkiem tribīnēs. Džeki laukumā vienkārši lidoja! Tiesa, kopumā domāju Lielvārdei vairs finālsērijā nav daudz izredžeu - lūzums ir noticis...

 +11 [+] [-]

, 2012-04-14 12:30, pirms 12 gadiem
jumtalapas provokācija izraisīja lielāko komentu skaitu šajā florbola sezonā

  +3 [+] [-]

, 2012-04-14 12:32, pirms 12 gadiem
Turklāt, pirms pāris gadiem bija pavisam cits fināls - gan no spēles viedokļa pilnīgi neizdevies, gan nožēlojama translācijas kvalitāte LTV7 izpildījumā (drausmīgs paskats ap laukumu, komunikatīvais fons pilnīgi nekāds). Tas toreiz pateicoties organizatoriem un tv bija liels solis florbola vispār atpakaļ...

     [+] [-]

, 2012-04-14 12:38, pirms 12 gadiem
Skatos - ķepā sitējs arī šeit ir eksperts. Katram savs. Citi atrod ari azartu vaboļu skriešanās sacīkstēs. Ja uztver kādu sportu ar negatīvismu, tad ari neko tur intresantu arī nesaskatīs. Viss labākais ir pašam pamēģināt, lai vispār izprastu, kā konkrēto spēli spēlēt, cik tas ir grūti vai (ne)intresanti. Šodien ies divas intresantas (manuprāt) cīņas paralēli. LIE-KEK un LU-VAL. Šoreiz es izvēlēšos LU-VAL jo ērtak nonākt šajā notikumā.

     [+] [-]

, 2012-04-14 12:43, pirms 12 gadiem
Uvio77 rakstīja: Skatos - ķepā sitējs arī šeit ir eksperts. Katram savs.
Tu regulāri centies man aizskart personiski, internetā.
Tomēr dzīvē tev pietrūkst drosmes pat iepīkstēties.

Ja pašapmierināšanās tev ir tuva lieta, tad tas nenozīmē, ka arī citi tādi ir!

     [+] [-]

, 2012-04-14 13:07, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Tu regulāri centies man aizskart personiski, internetā.
Tomēr dzīvē tev pietrūkst drosmes pat iepīkstēties.

Ja pašapmierināšanās tev ir tuva lieta, tad tas nenozīmē, ka arī citi tādi ir!
1. Es runāju ar Tevi?
2. Tici man, es TEV aizskart neko nevēlos ne internetā, ne pasarg dievs, vēl reālajā dzīvē.

     [+] [-]

, 2012-04-14 13:09, pirms 12 gadiem
Prognozes KEK-LIE šodienas spēlei? Būtu jauki nonākt OT.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-14 13:33, pirms 12 gadiem
Es varu piekrist par to, ka florbols Latvijā, iespējams, ir tā sporta spēle, kurā vienīgajā viss pa lielam ir daudz maz kārtībā organizatoriskajā ziņā un arī saistībā ar intrigu un līmeni... Nu ok basketbola finalā šogad būs VEF pret VEN, bet cik tur naudas ir izgrūsts un cik letiņi tur spēlēs vadošās lomas?

Ja salīdzinām florbolu ar tādiem ''veciem un cienījamiem'' sportiem kā volejbolu vai handbolu, tad Latvijā tas ir līmeņus 3 labāk sakārtots un apmeklēts kā tie divi... un hokeja Virslīga un fināls jau ar ir parodija.....

  -3 [+] [-]

, 2012-04-14 13:47, pirms 12 gadiem
Jumtalapa vispār ir bez smadzenēm var redzēt ka pilnīgi neko nesaprot bet komentē!
Šogad Valmieras OC ir ļoti pilns!!

     [+] [-]

, 2012-04-14 14:15, pirms 12 gadiem
Nu tad par ļoti sportisku wīkendu Valmierā...!
P.S. - kur veču finālu nākamās spēles notiks?

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 14:17, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Florbols ir neolimpiskais sporta veids, jo ir par maz valstu, kas to piekopj. Neolimpiskie sporta viedi nekotējas. Piemēram, Austrālijā notiek tunča mešanas sacensības, bet kuru tas interesē?

Mazas konkurences apstākļos Latvija jau vairākus gadus ir augstās starptautiskās vietās.

Latvijā florbols ir reģionāls sporta veids, ar ko nodarbojas provincē, kur citi sporti nenotiek, tāpēc tur tas pulcē diezgan daudz skatītāju.
Austrālijā ir tāds Neolimpiskais sporta veids kā Austrālijas futbols. Un kā ar apmeklētību? Vai lakross amerikā, vai krikets anglijā, u.t.t.? Tas nav tik būtiski, olimpiskais vai nē. Būtiska ir attieksme un skatāmība.
Man šķiet , ka florbols tomēr ir diezgan skatāms sporta veids, it sevišķi FK Ķekava izpildījumā!!! Par Ķekavu! Prozīt!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 14:41, pirms 12 gadiem
kastasir rakstīja: Austrālijā ir tāds Neolimpiskais sporta veids kā Austrālijas futbols. Un kā ar apmeklētību? Vai lakross amerikā, vai krikets anglijā, u.t.t.? Tas nav tik būtiski, olimpiskais vai nē. Būtiska ir attieksme un skatāmība.
Man šķiet , ka florbols tomēr ir diezgan skatāms sporta veids, it sevišķi FK Ķekava izpildījumā!!! Par Ķekavu! Prozīt!
Nu jā, piemēram, krikets Indijā ir nacionālais sporta veids, turklāt ļoti pārliecinoši!
Savukārt starptautiskiem panākumiem bagātais florbols "Latvijas Gada balva sportā" nekad nav bijis pat nominēts, ja nemaldos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 15:11, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Nu jā, piemēram, krikets Indijā ir nacionālais sporta veids, turklāt ļoti pārliecinoši!
Savukārt starptautiskiem panākumiem bagātais florbols "Latvijas Gada balva sportā" nekad nav bijis pat nominēts, ja nemaldos?
Tā nenominēšana saistīta gan ar pasaules čempionātu norises laiku (decembra vidus), gan ar to, ka šī balva tomēr ir daļēji LOK kūrēts pasākums, attiecīgi prioritāri ir olimpiskie veidi ar stāžu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-14 15:36, pirms 12 gadiem
Ja salīdzina ieguldītās finanses attiecībā pret čempionāta pievilcību, tad florbola sabiedrība viennozīmīgi var būt lepna par rezultātu. Par smieklīgu valsts atbalstu pretī tiek piedāvāts blīvākais augstākās līgas cempionāts salīdzinot ar visiem sporta veidiem Latvijā. Daudzi nopeļ LFS, bet godīgi jāatzīst, ka ar tik niecīgu cilvēkresursu (cik algotu darbinieku ir LFS? 2?3?4?) čempionāts ir ļoti labi organizēts un noprezentēts uz Latvijas sporta kartes. Un te nav svarīgi kas patīk indietim, austrālim vai pakistānietim. Jābeidz vienreiz mēģināt izpatikt citiem, bet jāda pašiem tas, kas sagādā prieku un sanāk...

     [+] [-]

, 2012-04-14 15:47, pirms 12 gadiem
kāpēc ķekava ar lielvārdi spēlē valmierā?

     [+] [-]

, 2012-04-14 16:26, pirms 12 gadiem
LAIKS rakstīja: kāpēc ķekava ar lielvārdi spēlē valmierā?
Pirmās 2 finālspēles tika aizvadītas mājas laukumos, nākamās, lai cik būtu nepieciešamas tiks aizvadītas netriālā laukumā !

p.s. Kas tā ir par komandu, kas Mums nesīs uzvaru- ĶEKAVA !!!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-14 16:31, pirms 12 gadiem
"Turpinās, iespējams, interesantākais florbola fināls pasaulē"
nopietni visur citur tik traki ka LV finaals tas intresantaakais
nu lai jau taa buutu

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 17:22, pirms 12 gadiem
arviic22 rakstīja: "Turpinās, iespējams, interesantākais florbola fināls pasaulē"
nopietni visur citur tik traki ka LV finaals tas intresantaakais
nu lai jau taa buutu
Ideju nosaukumam aizņēmos no ķekaviešiem. Un kāpēc gan arī nē?

     [+] [-]

, 2012-04-14 17:31, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Latvijā florbols ir reģionāls sporta veids, ar ko nodarbojas provincē, kur citi sporti nenotiek, tāpēc tur tas pulcē diezgan daudz skatītāju.
Nu un vai tad tas ir slikti?

     [+] [-]

, 2012-04-14 18:24, pirms 12 gadiem
Saliek te rakstus ar linkiem par tiešraidēm internetā-a tur ratiņbasketbols visu dienu.:-)
1 2 36 komentāri