Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš asistē uzvaras vārtos, "Harstad" beidzot uzvar

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš asistē uzvaras vārtos, "Harstad" beidzot uzvar
Morics Krūmiņš
Foto; Juhani Järvenpää

Somijas florbola Elites līgā sekmīgu spēli aizvadījis Morics Krūmiņš, ar rezultatīvu sniegumu sekmējot "Nokian KrP" uzvaru. Tikmēr Norvēģijas stiprākajā līgā ieilgušo zaudējumu sēriju beidzot izdevies pārtraukt "Harstad" ar trim latviešiem sastāvā.

Krūmiņš asistē uzvaras vārtu guvumā kanādietim
Ļoti svarīgu uzvaru Somijas spēcīgākajā līgā izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas savā laukumā ar 5:4 (2:1, 1:2, 2:1) apspēlēja vienus no galvenajiem konkurentiem uz tikšanu izslēgšanas turnīrā "Indians". Interesanti, ka latviešu izlases aizsargs cīņu sāka komandas trešajā maiņā, spēli noslēdzot ar divām rezultatīvām piespēlēm, vispirms trešā perioda sākumā asistējot otrās maiņas uzbrucējam Tūkam Salo, bet trīs minūtes pirms mača beigām izdarot piespēli pirmās maiņas uzbrucējam Valteri Vītakoski, kurš nesen piedalījās pasaules čempionātā pārstāvot Kanādas izlasi. Tāpat Krūmiņam šajā spēlē neitrāls lietderības koeficients. Šīs sezonas 16 aizvadītajās spēlēs Krūmiņš iekrājis 14 (5+9) punktus, komandai turnīra tabulā atrodoties septītajā pozīcijā.

Norvēģijā izdodas pārtraukt piecu zaudējumu sēriju
Pēc pieciem piedzīvotajiem zaudējumiem pie panākuma Norvēģijas spēcīgākajā līgā beidzot izdevies tikt latviešu pārstāvētajam "Harstad", kas savā laukumā rezultatīvā spēlē ar 13:9 (5:3, 6:3, 2:3) pieveica "Baekkelaget" vienību. Mājinieki uzbruka ar ļoti augstu realizāciju, jo metienu attiecība bija 32:24 par labu viesiem. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Toms Kirmužs, bet Toms Niedre aizvadīja vēl iespaidīgāku cīņu, tiekot pie septiņām rezultatīvām piespēlēm. Vārtsargs Mareks Belousovs šoreiz spēli vēroja no rezervistu soliņa. Pēc šīs cīņas abi Tomi iekrājuši pa 31 punktam, Kirmužam sakrājot 20 vārtus un 11 piespēles, bet Niedrem statistika ir diametrāli pretēja 11+20.

Rajeckis sekmē pārliecinošu uzvaru
Šveices NLB līgā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Andra Rajecka pārstāvētajam "Floorball Thurgau", kas savā laukumā ar 10:4 (3:0, 1:0, 6:4) apspēlēja "Pfannenstiel Egg". Ar rezultatīvu metienu atzīmējās arī Andris Rajeckis, kurš tika pie sava devītā vārtu guvuma čempionātā. Ja konkurenti atrodas turnīra tabulas pirmspēdējā vietā, kamēr Turgavas komanda joprojām gana komfortabli atrodas trešajā ailītē.

Citā spēlē divas rezultatīvas piespēles izdarījis latviešu izcelsmes florbolists Jakobs Karlsons, taču viņa pārstāvētais "UHC Sarganserland" viesos ar 3:6 (0:2, 0:1, 3:3) piekāpās turnīra tabulas līdervienībai "Ad Astra Sarnen'. Karlsons abas piespēles izdarīja trešajā periodā, palīdzot partneriem rezultātu vispirms no 0:3 sadeldēt līdz 2:3, bet pēc tam asistēt arī izlīdzinājumu nesošajā vārtu guvumā. Tomēr līdervienība pēdējās piecās minūtēs guva trīs vārtus, nodrošinot kārtējo uzvaru. Sezonas 17 spēlēs Karlsonam izdevies tikt pie 27 (10+17) punktiem.

Vaičim ceturtie vārti, Blumbaham vēl viena neveiksme
Ceturtos vārtus šajā sezonā Vācijas spēcīgākajā florbola līgā guvis Kristaps Vaičis, sekmējot savas "BAT Berlin" vienības 5:4 (1:0, 4:2, 1:2) uzvaru mājās pār "VfL Red Hocks Kaureing". Latviešu vārtsargs ar vārtu guvumu atzīmējās jau pēc 62 nospēlētām sekundēm, kā vienīgais izceļoties spēles pirmajā trešdaļā. Sezonas desmit mačos liepājnieka rēķinā ir 5 (4+1) rezultativitātes punkti.

Bez rezultativitātes punktiem Vācijā palicis cits kurzemnieks Andris Blumbahs, kura pārstāvētais "Red Devils Wernigerode" viesos ar 3:9 (1:2, 0:3, 2:4) piekāpās vienai no vadošajām līgas komandām "MFBC Leipzig". Jāpiezīmē, ka "velniem" šī bija otrā neveiksme pēc kārtas un kaut kas tāds noticis pirmo reizi sezonā. Talsinieks šosezon piedalījies astoņās cīņās, tajās iekrājot 14 (7+7) punktus. Tabulā komanda joprojām stabilā trešajā vietā, kamēr berlīnieši pakāpušies uz sesto pozīciju.

Garbare ar "burvēm" turas labāko trijniekā
Šveices spēcīgākajā līgā pie uzvaras viesos izdevies tikt Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Wizards Bern Burgdorf" gana pārliecinoši viesos tika galā ar "Skorpion Emmental Zollbruck" – 7:5 (2:1, 3:0, 2:4). Lai arī rezultāts ir šķietami līdzīgs, šaubas par viešņu uzvaru īsti neradās ne uz mirkli. Latvijas izlases florboliste gan ilgstošu laiku jau palikusi bez rezultativitātes punktiem un savu punktu bagāžu nepapildināja arī šoreiz.

Krastiņa otro posmu sāk ar diviem vārtu guvumiem
Dānijas florbola čempionāta otro posmu rezultatīvi sākusi Liena Krastiņa, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem cīņā, kurā viņas pārstāvētais AFK savā laukumā gana viegli ar 14:0 (5:0, 4:0, 5:0) apspēlēja "Hjorring Hawks" vienību. Latviešu florboliste guva savas komandas trešos un devītos vārtus šajā duelī. Šīs sezonas deviņās spēlēs Krastiņa iekrājusi 15 (11+4) punktus.

"UC Yverdon" ar Jeigi rezervē zaudē svarīgu maču
Svarīgu spēli par vietu Šveices NLB līgas astoņu labāko komandu skaitā zaudējusi Elīnas Jeiges pārstāvētā "UC Yverdon", kas savā laukumā ar 4:5 (2:2, 2:2, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās tiešajām konkurentēm uz kāroto astotnieku "FB Uri". Latviešu vārtsardze šajā spēlē bija pieteikta komandas sastāvam, taču cīņu vēroja no rezervistu soliņa.