Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

AVEX balvas ieguvēji martā – I.Justamente un T.Akmeņlauks

Ritvars Raits
Ritvars Raits

AVEX balvas ieguvēji martā – I.Justamente un T.Akmeņlauks
Ilze Justamente un Toms Akmeņlauks
Foto: floorball.lv

Latvijas Florbola savienība (LFS) nosaukusi Latvijas čempionāta sieviešu un vīriešu Virslīgas labākos spēlētājus aizvadītajā mēnesī. Sieviešu Virslīgā par labāko spēlētāju martā atzīta Ilze Justamente (RSU/Runway), bet vīriešu – Toms Akmeņlauks (Lielvārde). Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu AVEX (Tavs Audio-Video Experts).

"RSU/Runway" (Rīga) ar Valmieras florbola audzēkni aizsardzības spēlētāju Ilzi Justamenti sastāvā martā aizvadīja piecas spēles, visās izcīnot uzvaras. Vispirms regulārā turnīra pēdējā mačā rīdzinieces ar 5:4 pārspēja FK "Ķekava", bet pēc tam trīs reizes pēc kārtas uzvarēja ķekavietes arī pusfinālā – 6:3, 4:2 un 7:4. Pirmajā finālspēlē "RSU/Runway" viesos ar 4:3 spēja pieveikt Kocēnu "Rubeni", bet šobrīd sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām atrodas vadībā ar 2:0. I.Justamente šajos piecos mačos kopumā guva 4 (2+2) rezultativitātes punktus. Visveiksmīgākā Ilzei bija otrā finālspēlē pret FK "Ķekava", kurā viņa izcēlās ar diviem vārtu guvumiem (arī uzvaras) un tika atzīta par labāko spēlētāju. Pirmajā finālspēlē pret "Rubeni" Ilze ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Luīze Biļinskai gūt uzvaras vārtus.

"Lielvārde" ar uzbrucēju Tomu Akmeņlauku sastāvā pagājušajā mēnesī aizvadīja 10 izslēgšanas spēles, kurās izcīnīja sešas uzvaras. Ceturtdaļfinālā līdz vienas komandas trim uzvarām lielvārdieši ar 3:1 (4:2, 8:6, 6:7 PL un 7:1) pārspēja FK "Bauska", pusfinālā ārkārtīgi sīvā cīņā ar 3:2 (3:5, 7:5, 9:10 PM, 7:2 un 8:4) pieveica Cēsu "Lekringu", bet pirmajā finālspēlē ar 12:5 sakāva "Ķekavu". Šobrīd gan rezultāts finālsērijā ir neizšķirts – 1:1. T.Akmeņlauka kontā martā 25 (15+10) rezultativitātes punkti. Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Toms šosezon ar 81 (50+31) punktu pagaidām atrodas 6.vietā.

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

Izmantotie resursi:
floorball.lv