Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Dāles un Akulovs iedzen panikā "Bausku"

Dāles un Akulovs iedzen panikā "Bausku"
"FK Rīga" pirmā maiņa šodien bija neapturama

Foto: Romualds Vambuts

Šovakar Latvijas florbola Virslīgā vīriešiem "FK Rīga" izcīnīja pārliecinošu uzvaru pret "Bausku" ar 11:2, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas. Rīdzinieki Alvis Dāle un Ēriks Akulovs kopa guva astoņus vārtus. Otrā šodienas spēlē irlavieši pieveica izbraukumā ''Valmieru'' ar 5:3.

''FK Rīga'' - ''Bauska'' 11:2

Spēles sākums solīja aizraujošu spēli, jo laukumā tikās divas komandas, kuras šosezon ir pārsteigušas visus ar negaidīti veiksmīgu spēli. Rīdzinieku cerības šķietami samazināja robi sastāvā, jo dažādu iemeslu dēļ laukumā nedevās Toms Briedis, Armands Veikša un Konstantīns Balzaris.

Pirmā perioda pirmo daļu bumbiņu vairāk kontrolēja viesi no Bauskas, tomēr rīdzinieki neļāva viesiem gūt vārtus, pašiem meklējot laimi pretuzbrukumos. Jau no pirmajam minūtēm droši vārtos stāvēja "FK Rīga" vārtsargs Ivars Dišereits, kura sniegums acīmredzot iedvesmoja arī komandas biedrus, tādējādi 12. un 14. minūtē, veiksmīgi noslēdzot divus pretuzbrukumus, vadībā ar 2:0 izvirzījās "FK Rīga". Vārtus guva brāļi Dāles no Ērika Akulova piespēlēm. Savukārt perioda beigās ar diviem precīziem metieniem izcēlās pats Ēriks Akulovs (pirmie vārti gūti asprātīgā veidā uzmetot pa "Bauskas" vārtsarga muguru, no kuras tā iekrita vārtos), nopelnot 4 rezultativitātes punktus jau pirmajā periodā.

Lai kaut ko glābtu šajā spēlē, Bauskai vajadzēja mainīt situāciju uz labu otrajā periodā, tomēr jebkuri centieni atdūrās pret rīdzinieku aizsardzības vaļņiem. Šajā sezonā jau ir pierādījies, ka ''FK Rīga'' vislabāk jūtas tieši spēlējot no otrā spēlētāja pozīcijām, terorizējot pretiniekus ar pretuzbrukumiem. To šajā periodā izteiksmīgi nodemonstrēja rīdzinieku pirmā maiņa, kura guva vēl sešus vārtus - katrs maiņas uzbrucējs (Toms un Alvis Dāle, Ēriks Akulovs) guva pa diviem vārtiem. Pie tam baušķenieks Elvis Holsts, kurš saplosīšanai dažubrīd tika atstāts gluži viens pats, tika pārspēts visdažādākajos veidos, tā Toms Dāle guva vārtus ar fintu, Akulovs guva vārtus no Alvja Dāles akrobātiskas atmuguriskas piespēles starp kājām, kā arī Alvis Dāle guva vārtus pārmetot bumbiņu pāri vārtsargam, kurš bija izgājis ārā no vārtiem. Uz visu šo rīdzinieku uguņošanu "Bauska" atbildēja ar vienu Riharda Mallona vārtu guvumu.

Visiem bija skaidrs, ka trešais periods vairs bija tikai formalitāte, tāpēc abas komandas spēlēja daudz brīvāk, tika pielaistas daudz vairāk kļūdas, un no vārtu guvumiem glāba abu komandu vārtsargi vai vārtu stabiņi. Tā 43. minūtē Valērijs Brīvers varēja gūt pirmos vārtus sezonā, bet soda metiena izpilde nesekmējās jo bumbiņa, veicot maņu kustību , noripoja no nūjas lāpstiņas un metiens nemaz nesekoja. Pirmie vārti šajā periodā tika gūti vienīgi septiņas minūtes pirms spēles beigām, kad baušķenieks Rihards Mallons guva otros vārtus spēlē. Taču pēdējie vārti krita 54 sekundes pirms finālsvilpes, kad Alvis Dāle guva ceturtos vārtus spēlē, uzstādot gala rezultātu 11:2.

Rīdziniekiem tā bija trešā uzvara pēc kārtas un piektā sezona, kura uz doto brīdi ļauj komandai dalīt otro vietu igauņiem no Jogevas. "Bauskai" tas bija pirmais zaudējums pamatlaikā šosezon.

Grūti bija baušķeniekiem uz kaut ko cerēt šajā spēlē, jo Izcilu spēli aizvadīja "FK Rīga" pirmā maiņa, gūdama visus(!!!) rīdzinieku vārtus, turklāt Ērikam Akulovam 9 rezultativitātes punkti (4 vārti un 5 rezultatīvas piespēles), Alvim Dālem 3+4 un brālim Tomam hat-trick un viena rezultatīva piespēle.

Nākamā spēle rīdziniekiem pēc nedēļas arī mājās pret ''Kuršiem'' no Liepājas, bet ''Bauska'' pēc divām nedēļām uzņems valmieriešus savā laukumā.

"Valmiera'' - "Telms/Energokomplekss" 3:5

Kārtējo zaudējumu šajā sezonā piedzīvoja ''Valmiera'', kura mājās cieta neveiksmi pret ''Telms/Energokomplekss'' ar 3:5, pa diviem vārtiem viesiem guva Pēteris Freimanis un Normunds Jansons. Valmieriešu rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Jānis Belasovs, Kasparam Janēvičam vieni vārti.

Spēli veiksmīgāk uzsāka viesi, kas jau 4. minūtē panāca 2:0. Spēle bija noraidījumiem bagāta, tomēr rezultāts neturpināja augt strauji, tā pēc četrdesmit nospēlētām minūtēm rezultāts bija 4:2 irlaviešu labā. Lai gan 55. minūtē ''Valmiera'' samazināja rezultāta starpību līdz minumam, vēlāk Irlavas florbolistus divreiz glābj arī vārtu konstrukcija, tomēr priekšpēdējā minūtē Normunds Jansons guva otros vārtus spēlē, tādējādi izšķirot spēles likteni.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +4 [+] [-]

, 2009-10-09 22:24, pirms 15 gadiem
bik ir noplosijushies

  -2 [+] [-]

, 2009-10-09 22:30, pirms 15 gadiem
bauska šovakar bija bezzobaina, Rīga izmantoja, tikai 1/2 savu iespēju

  -1 [+] [-]

, 2009-10-09 22:33, pirms 15 gadiem
kur ta vecais Akmens?

  +3 [+] [-]

, 2009-10-09 22:33, pirms 15 gadiem
Bišķin šoks...

  +1 [+] [-]

, 2009-10-09 23:04, pirms 15 gadiem
Annu rakstīja: Es nesaprotu par izmantotajiem resursiem-floorball.lv tachu nav nemaz onlains nevienaa no shiim speleem bijis un pat uz sho briidi nav rezultati uzraditi!
floorball.lv: Latvijas Florbola savienība | Vīrieši

  +1 [+] [-]

, 2009-10-09 23:05, pirms 15 gadiem
Annu, ieejot sadaļā Vīrieši - Virslīga - Spēļu kalendārs ir redzams

  -1 [+] [-]

, 2009-10-10 00:32, pirms 15 gadiem
Kur bauskā notiek spēles?

     [+] [-]

, 2009-10-10 09:42, pirms 15 gadiem
SAWLE rakstīja: Kur bauskā notiek spēles?
SN Mēmele

  +2 [+] [-]

, 2009-10-10 17:34, pirms 15 gadiem
Apsveicami! taa tik turpinaat!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-11 15:27, pirms 15 gadiem
kaimiņš izplosijies (ēriks)