Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burātājs Mazais izcīna sudraba medaļu pasaules U-19 čempionātā "IQfoil" klasē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Burātājs Mazais izcīna sudraba medaļu pasaules U-19 čempionātā "IQfoil" klasē
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

LETA. Latvijas burātājs Dāvis Mazais svētdien Spānijā izcīnīja sudraba medaļu pasaules U-19 čempionātā zēģelēšanā "IQfoil" klasē.

Kvalifikācijā Mazais savā grupā no sešiem braucieniem trijos bija pirmais, kā arī guva pa vienai otrajai, trešajai un sestajai pozīcijai, meistarsacīkstes turpinot zelta flotē. Noslēdzoties pamatsacensībām, latvietis bija trešais aiz diviem itāļiem Leonardo Tomasīni un Federiko Pilloni.

Vispirms ceturtdaļfinālā ceturtās līdz desmitās pozīcijas īpašnieki cīnījās par vēl divām vietām pusfinālā, kur dalību jau bija nodrošinājuši Pilloni un Mazais. Savukārt no četriem pusfinālistiem divi izcīnīja vietas finālā, kur jau viņus gaidīja Tomasīni.

Pusfinālā Mazais piekāpās tikai polim Igoram Levinskim, abiem pievienojoties Tomasīni fināla trijniekā. Finālā priekšpēdējā nogrieznī vadībā izvirzījās jaunākais no finālistiem Levinskis, taču polis aizķēra pēdējo boju, kā rezultātā abi konkurenti viņu apdzina, Tomasīni finišējot pirmajam, bet Mazajam izcīnot otro vietu.

Augustā Mazais bija piektais pasaules U-21 čempionātā un ieņēma 44.vietu meistarsacīkstēs pieaugušajiem, savukārt jūlijā viņš izcīnīja bronzu Eiropas U-19 čempionātā.

Sacensības "IQfoil" klasē būs nākamā gada Parīzes olimpisko spēļu programmā.

Vēl U-19 čempionātā 139 dalībnieku konkurencē Kārlis Meņģelsons ierindojās 81.vietā, bet Gustavs Feņuks - 87.pozīcijā. U-17 grupā, kurā startēja 124 sportisti, Viljams Preiss bija 50., Dāvis Škutāns - 65., Arvils Spigēns - 97., bet Kristers Krauklis - 122.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA