Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burātājam Mazajam 78. vieta pasaules čempionātā "IQFoil" klasē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Burātājam Mazajam 78. vieta pasaules čempionātā "IQFoil" klasē
Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

LETA. Latvijas burātājs Dāvis Mazais šonedēļ Lansarotē ieņēma 78.vietu pasaules pieaugušo čempionātā zēģelēšanā "IQfoil" klasē.

Pēc deviņiem braucieniem 118 sportisti tika sadalīti divās grupās - pirmie 59 spēkojās zelta flotē, bet pārējie 59 - sudraba flotē.

Mazais čempionātu turpināja sudraba flotē, no desmit braucieniem četros finišējot labāko desmitniekā. No sudraba flotes dalībniekiem latvietis bija 19. labākais un čempionātu noslēdza 78.pozīcijā. U-23 grupā Mazais bija 25.vietā.

Zelta flotē labākie desmit sacensības noslēdza ar medaļu braucieniem. Finālā uzvaru svinēja itālis Nikolo Renna, kuram sekoja polis Pāvels Tarnovskis un nīderlandietis Lūks van Opzēlands.

Pērn Mazais izcīnīja sudraba medaļu pasaules U-19 čempionātā un bronzu Eiropas U-19 čempionātā. Tāpat viņš bija piektais pasaules U-21 čempionātā, sestais jauniešu meistarsacīkstēs un ieņēma 44.vietu čempionātā pieaugušajiem.

Sacensības "IQfoil" klasē būs šī gada Parīzes olimpisko spēļu programmā.

Izmantotie resursi:
LETA