Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijam 22. vieta pasaules čempionātā, lietuvietis Kinderis izcīna bronzu

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Nakoņečnijam 22. vieta pasaules čempionātā, lietuvietis Kinderis izcīna bronzu
Ruslans Nakoņečnijs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā notiekošajā pasaules čempionātā modernajā pieccīņā aizvadītas sacensības vīriešu konkurencē. Latvijas sportists Ruslans Nakoņečnijs kopvērtējumā ierindojās 22. vietā, bet čempiona titulu izcīnīja Dienvidkorejas pārstāvis Juns Jinvā. Bronzas godalga Justinam Kinderim no Lietuvas.

Tieši Ēģiptē Nakoņečnijs pirmo reizi starptautiskā līmenī pārstāvēja Latviju, izcīnot uzvaru 2014. gada pasaules kausa otrajā posmā. Šī gada pasaules čempionāts ir pirmās šāda veida sacensības uz Āfrikas kontinenta. 28 gadus vecais Nakoņečnijs kvalifikācijas sacensībās startēja C grupā, kur, kopvērtējumā gūstot 1047 punktus, ieņēma 7. pozīciju un nodrošināja vietu finālsacensībās.

Fināla pirmajā disciplīnā - peldēšanā - Nakoņečnijs 200 metrus garo distanci veica 2:05.15 minūtēs, kas ir gandrīz par sekundi lēnāk nekā kvalifikācijā. Pēc pirmās disciplīnas 36 dalībnieku konkurencē tas viņam deva 12. vietu. Ātrāko rezultātu uzrādīja Riodežaneiro olimpisko spēļu 10. vietas ieguvējs Džozefs Čongs no Lielbritānijas, kurš distanci nopeldēja 2:00.87 minūtēs - vairāk kā par divām sekundēm lenāk nekā pērnā gada olimpiskajās spēlēs.

Pēc peldēšanas sekoja paukošanas disciplīna, kas Ruslanam sanāca ne visai veiksmīga. Ar 15 uzvarām 35 cīņās viņš ieņēma dalītu 20. vietu. Labāko rezultātu paukošanā uzrādīja Dienvidkorejas pārstāvis Juns Jinvā un Krievijas sportists Aleksandrs Ļesuns - abu kontā 25 uzvaras.

Dienas turpinājumā sekoja trešā disciplīna - jāšana ar zirgu konkūrā (šķēršlu pārvarēšana). Nakoņečnijs tajā startēja diezgan veiksmīgi, iegūstot 14. pozīciju ar 286 punktiem kopsummā. Labāko sniegumu demonstrēja Pāvels Iļjašenko no Kazahstānas, iegūstot 300 punktus kopvērtējumā. Tāpat pie 300 punktiem šajā disciplīnā tika arī Krievijas sportists Iļja Frolovs.

Dienas noslēgumā sekoja apvienotā skriešanas un šaušanas disciplīna, kurā arī noskaidrojās vietu sadalījums šī gada pasaules čempionātā. Pats pirmais startēja korejietis Juns Jinvā, kurš bija līderis pēc trim disciplīnām. Deviņas sekundes pēc viņa distancē devās Roberts Kaša no Ungārijas, bet 35 sekundes pēc viņa distanci sāka Kirils Beļakovs no Krievijas. Lietuvas sportistam Justinam Kinderim bija 45 sekunžu atpalicība no Dienvidkorejas sportista, bet Nakoņečnijs startā devās ar 22. numuru, no Jinvā atpaliekot par minūti un 23 sekundēm. Arī finiša līniju Nakoņečnijs šķērsoja 22. vietā. Savukārt Juns Jinvā savu deviņu sekunžu handikapu noturēja, izcīnot pirmo zelta medaļu pasaules čempionātos individuālajās disciplīnās. Līdz šim viņa labākais sasniegums individuāli bija bronzas medaļa 2012. gada pasaules čempionātā Romā. Lietuvas pārstāvis Kinderis izcīnīja bronzas medaļu, taču 2013. gadā Kinderis tika arī pie zelta godalgas.

2017. gada PČ modernajā pieccīņā vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Juns JinvāDienvidkoreja1400
2.Roberts KašaUngārija1393
3.Justins KinderisLietuva1382
4.Marvins DožēVācija1378
5.Hameds EslamsĒģipte1369
6.Džozefs ČongsLielbritānija1369
7.Hameds AhmedsĒģipte1367
8.Iļja FrolovsKrievija1362
9.Pavlo TimošenkoUkraina1360
10.Juns VongtejsDienvidkoreja1358
22.Ruslans NakoņečnijsLatvija1312

Šodien sacensības norisināsies arī sieviešu konkurencē, kur uz augstu vietu pretendēs olimpiskā un divkārtējā pasaules čempione Laura Asadauskaite no Lietuvas.