Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijam un Švecovam trešais desmits PK pirmajā posmā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nakoņečnijam un Švecovam trešais desmits PK pirmajā posmā
Ruslans Nakoņečnijs
Foto: UIPM World Cup Cairo

Latvijas labākie modernie pieccīņnieki šajā nedēļas nogalē piedalījās Pasaules kausa pirmajā posmā, kas risinājās Ēģiptes galvaspilsētā Kairā. Ruslans Nakoņečnijs (28) un Pāvels Švecovs (23) izcīnīja attiecīgi 21. un 25. vietu.

Kvalifikācijas mačos Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs sakrāja identisku punktu summu (1119), pēc papildrādītāja A grupā tika klasificēti attiecīgi 11. un 13. vietā. Abi mūsējie iekļuva finālsacensībās.

Finālsacensībās startēja 35 sportisti. Pāvels Švecovs ļoti labi nostartēja peldēšanā (5.) un jāšanā (5.), taču krietni sliktāk sekmējās paukošanā (23.) un kombinētajā disciplīnā (31.), līdz ar to summā sanāca 1352 punkti un 25. vieta. Ruslans Nakoņečnijs demonstrēja vienmērīgāku sniegumu - peldēšanā (14.) un jāšanā (13.), paukošanā (29.) un kombinētajā disciplīnā (21.), tādējādi summā ieguva 1368 punktus un 21. vietu.

Kairas modernajā pieccīņā pirmo vietu izcīnīja francūcis Kristofers Patē (1446), sekoja viņa tautietis Valentēns Belo (1437), bet uz trešā pakāpiena nokļuva kazahs Pāvels Iļašenko (1428).

Kā jau ziņots, Mariupolē dzimušais ukrainis, bijušais doņeckietis Ruslans Nakoņečnijs 2015. gada martā debitēja zem Latvijas karoga un sensacionāli triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā Kairā. 2015. gada oktobrī Saeima atbalstīja lēmumprojektu par Nakoņečnija uzņemšanu Latvijas pilsonībā. Šis sportists vēlējās pārstāvēt mūsu valsti 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur vajadzīga gan sportisko kritēriju izpilde, gan Latvijas pilsonība. Pēc olimpiskās kvalifikācijas noslēguma Nakoņečnijs palika pirmais zem svītras un plānoja doties uz olimpiskajām spēlēm kā rezervists par Starptautiskā modernās pieccīņas federācija (UPIM) līdzekļiem. Ja no 36 atlētiem kāds tomēr nevarētu startēt, tad šī iespēja tiktu mūsu pieccīņniekam. 2016. gada 26. jūlijā UPIM paziņoja, ka tiek atstādināts krievu sportists Maksims Kustovs (minēts Maklarena ziņojumā), un viņa vieta tiek atdota Latvijas pārstāvim Ruslanam Nakoņečnijam. Rio spēlēs ieguva 28. vietu.

2018. gada 1. februārī Saeima piešķīra Latvijas pilsonību arī vairākkārtējam Ukrainas modernās pieccīņas čempionam Oleksandram Pinčukam, kurš pēc dažām dienām izcīnīja 11. vietu Polijas atklātajā čempionātā, savukārt Švecovs un Nakoņečnijs tur ieņēma attiecīgi 6. un 16. vietu.

Izmantotie resursi:
uipmworld.org