Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Otrajā "HEST 2019" nedēļā uzvar Kristīne Egle

Andrejs Siliņš

Otrajā "HEST 2019" nedēļā uzvar Kristīne Egle
Foto: Elena Zobova, Alesia Safe

No 16.maija līdz 19.maijam Lietuvā norisinājās “Horsemarket Equestrian Spring Tour 2019” sacensību otrā nedēļa, kur šoreiz sacensību programmā bija iekļauti divi Pasaules reitinga maršruti, kā arī Pasaules kausa ieskaites maršruts. Šajā nedēļā labākie rezultāti Kristīnei Egle, Kristapam Neretniekam un Laurai Penelei.

Pirmajā sacensību dienā Laura Penele ar Dundas V.D.M. 140cm augsto CSI2* “Diamond Tour” pamatmaršurtu veica bez soda punktiem un ierindojās 5.vietā. Uzvaru šajā maršrutā izcīnīja Rumānijas sportists Andrea Herks, kurš pagājušajā vasarā uzvarēja Pasaules kausa posma Rīgas Grand Prix maršrutā.

Otrajā sacensību dienā Kristīne Egle un Cincinatti Z 38 dalībnieku konkurencē palika nepārspētas CSI1* “Silver Tour” maršrutā ar šķēršļu augstumu 125cm.

Sestdien, trešajā sacensību dienā Laura Penele ar Bailando CSI1* “Bronze Tour Final” maršrutā ar 115cm augstiem šķēršļiem ieguva 6.vietu. Sestdien nenotika visi sacensību maršruti, jo spēcīga lietus, krusas un vēja dēļ sacensību norise tika pārtraukta.

Noslēdzošajā sacensību dienā 6-7 gadus vecu jaunzirgu finālā CSIYH1* maršrutā ar šķēršļu augstumu 125/130 cm 2.vietu ieguva Kristaps Neretnieks ar sešgadīgo Tako Dilait.

Galvenajā Grand Prix maršutā “Elizaveta Shchibrik Memorial Cup”, kas bija arī Pasaules kausa posma ieskaites maršruts (140-160cm), Kristaps Neretnieks ar Moon Ray ieguva četrus soda punktus pamatmaršrutā un ierindojās 10.vietā, bet Laura Penele ar Dundas V.D.M. šajā maršrutā izstājās.

Uzvaru Pasaules kausa posma maršrutā izcīnīja Polijas sportits Dāvids Kubiaks ar Anastacia III. Kopumā maršrutā startēja 34 dalībnieki, pamatmaršrutu bez soda punktiem veica seši sportisti, bet pārlekšanā ātrākais bija Kubiaks.

Emocionālākais brīdis šajās sacensībās bija Krievijas sportista Jegora Ščibrika bildinājums, viņš sacensību laukumā visu skatītāju acu priekšā lūdza savas draudzenes Aleksandras Maksakovas roku, viņa teica: “Jā!”

Otrajā “Horsemarket Equestrian Spring Tour 2019” nedēļā Latviju CSI1*, CSIYH1* un CSI2* līmenī sacensībās pārstāvēja divpadsmit sportisti.

Visi sacensību rezultāti: https://online.equipe.com/en/compet...

Foto: Elena Zobova, Alesia Safe

Informāciju sagatavoja
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests