Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks uzvar pasaules ranga maršrutā, bet "Grand Prix" nostartē pieticīgi

Ints Megnis
Ints Megnis

Neretnieks uzvar pasaules ranga maršrutā, bet "Grand Prix" nostartē pieticīgi
Kristaps Neretnieks un Moon Ray. Foto: equnews.com

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks, kurš cer šogad kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, piektdien Abū Dabī uzvarēja četru zvaigžņu maršrutā, kurā bija iespējams iegūt arī pasaules ranga punktus, bet sestdien "Grand Prix" maršrutā viņš nostartēja pieticīgi.

Gada pirmais starts Neretniekam bija ceturtdien, kad divu fāžu maršrutā ar 145 centimetru šķēršļiem, kas arī iekļauts pasaules rangā, viņš ar zirgu J'adore van't Voortveld samierinājās ar 19. vietu starp 37 sportiskajiem pāriem.

Savukārt piektdien centrālais bija 145 centimetru maršruts uz laiku, ko bez kļūdām veica 19 pāri, bet tieši Neretnieks un Moon Ray bija visātrākie. Par šo sasniegumu viņi saņēma 45 000 Apvienoto Arābu Emirātu dirhēmu (11 000 eiro) lielu prēmiju. Tāpat piektdien Neretnieks ar J'adore van't Voortveld startēja maršrutā uz laiku ar 140 centimetru šķēršļiem un arī izcīnīja uzvaru, kas deva vēl 22 500 dirhēmu (5500 eiro). Sestdien vispirms Neretnieks un J'adore van't Voortveld guva desmito vietu 145 centimetru sacensībās ar pārlēkšanu. Bez soda punktiem maršrutu veica astoņi sportiskie pāri, bet Neretnieks ar savu zirgu bija ātrākie starp duetiem, kas tika pie četriem soda punktiem. Šis sniegums viņiem deva 3625 dirhēmus (900 eiro).

Savukārt sacensības noslēdzās ar "Grand Prix" maršrutu, kurā bija 145-160 centimetrus augsti šķēršļi un arī tika dalīti olimpisko spēļu kvalifikācijas punkti. Šis starts gan latvietim izvērtās neveiksmīgs, duetā ar Moon Ray savācot 14 soda punktus, kas deva vien 32. vietu starp 35 sportiskajiem pāriem.

Tieši pirms gada šajās Abū Dabī sacensībās Neretnieks uzvarēja "Grand Prix" maršrutā, tiekot pie pirmajiem olimpiskās kvalifikācijas punktiem. Pagājušajā vasarā sportists varēja teikt, ka ir jau "praktiski kvalificējies" Tokijai. Neretnieks pašlaik ieņem 97. vietu pasaules rangā, labāko simtniekā esot otro reizi karjerā. Tāpat viņš ar zirgu Moon Ray ir stabilā līderpozīcijā olimpiskās kvalifikācijas C grupā, kurā tiks sadalītas divas ceļazīmes - viņam diezgan patālu aiz muguras seko Polijas sportists Vojcehs Vojcjanehs ar Chintablue un turks Emers Karaevli ar zirgu Cheston De La Pomme D’or Z.