Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Laura Penele izcīna sesto vietu jāšanas ''Grand Prix'' sacensībās Polijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Laura Penele izcīna sesto vietu jāšanas ''Grand Prix'' sacensībās Polijā
Laura Penele. Foto: Vladislavs Rutkovskis

Latvijas Jātnieku federācija informē, ka Laura Penele sestdien notiekošajās CSI2* ''Grand Prix'' maršruta sacensībās Polijā ar zirgu ''Dundas V.D.M'' izcīnīja sesto vietu. Goda pjedestālu aizņēma Polijas sportisti.

''Es pirmo reizi piedalījos sacensībās, kur 2* sacensības notiek 5* turnīra ietvaros, un arī 2* maršrutos leca 5* sportisti, bet tikai ar citiem, varbūt ne tik pieredzējušiem zirgiem, līdz ar to konkurence bija ļoti liela,” stāsta Laura Penele. CSI2* "Grand Prix" maršrutā startēja 46 dalībnieki, no tiem vienpadsmit pamatmaršrutā bija nekļūdīgi un vietu sadalījumu noskaidroja pārlekšanā.

""Grand Prix" maršrutā "Dundas" ļoti centās, sen nebiju jutusi, ka viņš tik ļoti cenšas, vispār negribēja skārties klāt šķēršļiem. Tieši iepriekš skatījos 5* 150 cm maršrutu un teicu tētim, ka maršrutā ir ļoti sarežģītas līnijas. Tās līnijas tika atstātas arī uz nākamo maršrutu, un man ļoti liels prieks, ka es varēju izlekt tīri tās pašas līnijas, kas bija iepriekšējā maršrutā piecām zvaigznēm. Maršruts bija pietiekami sarežģīts un augsts, pilni 145 cm," saka Penele.

Maršrutā startēja arī tādi sportisti kā Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs komandu konkurencē Henriks Vonekermans, Vācijas Tokijas olimpiskās komandas dalībnieks Kristiāns Kukuks un citi pieredzējuši sportisti.

"Pārlekšanā es startēju ar pēdējo numuru, kas ir labi, bet tajā pašā laikā man bija ļoti liels spiediens un nedaudz arī uztraukums, jo gribēju izlekt tīri. Manuprāt, man viss izdevās, un ceru, ka biežāk varētu tikt tādās pārlekšanās un krāt pieredzi," stāsta Penele.

Uzvaru CSI2* "Grand Prix" maršrutā izcīnīja jaunā Polijas sportiste Aleksandra Kierznovska ar "Badette" zirgu, arī pārējās pjedestāla vietas ieņemot Polijas sportistiem.

"Kopumā ar sacensībām esmu ļoti apmierināta, arī iepriekšējās divās dienās "Dundas" ļoti labi leca, tikai neveiksmīgi pa vienam šķērslim nogāza. Sākotnēji ļoti gribēju braukt uz šīm sacensībām, tāpēc ka tās notiek 5* turnīra ietvaros. Cerēju, ka mani apstiprinās, taču plānoju to vairāk kā atpūtas braucienu - paskatīties mačus, aizbraukt ar vienu zirgu palēkt. Noslēgumā tik veiksmīgs starts, kas bija tētim vārda dienas dāvana - sestā vieta "Grand Prix" maršrutā," par savu pieredzi Polijā saka Laura Penele.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācija