Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Konkūrists Vārna izcīna 29.vietu PK finālsacensībās Lasvegasā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Konkūrists Vārna izcīna 29.vietu PK finālsacensībās Lasvegasā
KC Coradina Lasvegasā
AndisVarna.Com

Latvijas nomināli otrs labākais konkūrists Andis Vārna ar pašmāju zirgu KC Coradina svētdien izcīnīja 29. vietu Pasaules kausa finālsacensībās, kas risinājās ASV azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā.

Andis Vārna (43) svētdien finišēja ar 21 punktu un 28 soda punktiem, ierindojoties 29. vietā starp 40 jātniekiem, savukārt Latvijas nomināli labākais konkūrists Kristaps Neretnieks (25) sacensību noslēgumā tika klasificēts 36. pozīcijā. Uzvaru izcīnīja Londonas olimpisko spēļu čempions, šveicietis Stīvs Gerdā (32) un nopelnīja 172 500 eiro.

PK finālsacensībās Andis Vārna bija debitants, turklāt startēja ar Latvijā audzētu zirgu, kas pieder viņam un Kurzemes uzņēmumam. Mūsu zirgaudzētāji lepojas, ka ar pašmāju zirgu var kvalificēties šāda līmeņa sacensībām. KC Coradina bija PK finālu jaunākais zirgs.

Kristaps Neretnieks cerības uz optimālu rezultātu zaudēja jau pirms fināliem - viņa pamatzirgu īpašnieki no Krievijas pateica "nē", atsaucoties uz ģeopolitisko situāciju. Līdz ar to Conte Bellini un Caramsin vietā nācās izmantot mazpieredzējušo ķēvi Romanee Cece. 36. vieta ne tuvu nebija tā, uz ko tika tēmēts ar pamatzirgiem. PK finālsacensībās Neretnieks piedalījās trešo reizi pēc kārtas, 2013. gadā viņš ieguva 21. vietu, bet 2014. gadā finišēja 19. pozīcijā.

Divu mūsu jātnieku dalība PK finālā varētu kotēties kā visu laiku augstākais sasniegums valsts jāšanas sportā. Latvijas konkūrista kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm būtu vēl lielāks panākums. Pasaules rangā Kristaps Neretnieks šobrīd ieņem 106. vietu, bet Andis Vārna atrodas 246. pozīcijā. Riodežaneiro olimpisko spēļu konkūrā startēs 75 jātnieki.

Izmantotie resursi:
AndisVarna.Com
www.zirgam.lv
www.fei.org