Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Penelei otrā vieta Pavasara kausa sacensībās

Penelei otrā vieta Pavasara kausa sacensībās
Laura Penele
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien sporta centrā Kleisti notika Pavasara kausa izcīņas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja lietuvietis Andriuss Petrovs ar zirgu Chalvaro, bet otro vietu izcīnīja labākā no Latvijas sportistēm – Laura Penele ar Dundas VMD.

Sacensību galvenais maršruts bija ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku godalgoto vietu noteikšanai. No 19 sportiskajiem pāriem pamatdistanci bez soda punktiem veica astoņi, piedaloties pārlēkšanā. Tajā precīzākais un ātrākais bija Lietuvas sportists Andriuss Petrovs ar zirgu Chalvaro, uzrādot rezultātu 0 s.p./34,15 s. Vēl trīs sportisti arī atkārtoti startēja bez gāztiem šķēršļiem un sekojošā secībā sadalīja godalgotās vietas aiz uzvarētāja: Laura Penele ar Dundas VMD (z/s “Lielceri”) – 0/35,75, Andis Vārna ar D. Fradin (SK “Quattro”) – 0/38,79, Laura Penele ar Lelois (z/s “Lielceri”) – 0/40,12.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus: “Tā kā šogad pavasaris iestājās ļoti agri, un ir labvēlīgi laika apstākļi, lai sacensības rīkotu āra laukumos, tad arī nolēmām par LJF Pavasara kausa sacensību rīkošanu aprīlī, lai nebūtu tik liels pārtraukums līdz vasaras startiem kā citus gadus. Ceram, ka LJF Pavasara kausa tradīcija turpināsies arī turpmāk. Vēlos pateikt paldies visiem, kuri palīdzēja šo sacensību rīkošanā, it īpaši firmai “HM Agro” un tās valdes priekšsēdētājai Lindai Tauterei, kas bija sagādājuši brīnišķīgas balvas sportistiem, kā arī elittesport.lv un klubam “Sport de Lux”, kuru vadītāji Kate Ansone un Ģirts Bricis piesaistīja sacensībām šos atbalstītājus. Ceram, ka arī vasaras sezonas sacensībās būs tik daudz dalībnieku, kā tas bija šoreiz. Novēlu visiem sportistiem labus panākumus gan Latvijas mēroga, gan starptautiskajās sacensībās!”

Šo sacensību atbalstītājs bija firma “HM Agro”, kas dāvināja kalnu velosipēdus labākajiem Latvijas sportistiem katrā maršrutā, kas trīs gadījumos no četriem bija arī uzvarētāji, kā arī četras zirgu segas un kopā 24 zirgu barības maisus.

Otrās vietas ieguvēja galvenajā maršrutā Laura Penele izcīnīja arī uzvaru maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem, arī ar Dundas VDM. Sportiste ir gandarīta par sasniegto: “Šādu galaiznākumu pat neparedzēju, jo bija ieradušies visi spēcīgākie Latvijas jātnieki, taču izdevās izcīnīt vienu uzvaru, kā arī otro un ceturto vietu galvenajā maršrutā. Tajā Dundas ļoti labi klausīja un kopā ar mani cīnījās par katru šķērsli, abos maršrutos izdevās vinnēt velosipēdus ar vienu un to pašu zirgu. Lielākais prieks, ka galvenajā maršrutā parādīju stabilu sniegumu ar diviem zirgiem, ar abiem izlecu tīri pamatdistanci un arī pārlēkšanu, – ar Dundas izcīnīju otro vietu, ar Lelois – ceturto.”

Kate Ansone, Latvijas Jātnieku federācijas Tautas klases sekcijas vadītāja: “Rīkojot Latvijas Jātnieku federācijas Pavasara kausa sacensības, lai papildus iepriecinātu jātniekus, atradām atsaucīgu sponsoru – “HM Agro”, kas ļoti labprāt sarūpēja interesantas balvas. Runājām ar maršrutu licēju Egilu Broku, ka tad, ja jāsacenšas par galveno balvu – gandrīz 300 eiro vērtiem kalnu velosipēdiem, – tad maršrutiem jābūt interesantiem, tehniskiem un ar variēšanas iespēju, kā arī maksimāli platiem un augstiem paredzēto nosacījumu ietvaros. Esam priecīgi, ka dalībnieku atsaucība bija ļoti liela. Man patīk piesaistīt sacensībām radošus, domājošus atbalstītājus, kas izprot jātnieku vēlmes, un priecājos, ka federācijas prezidents Agris Blaus atbalsta šāda veida aktivitātes un piekrīt dažādu interesantu sacensību rīkošanai Kleistos.”