Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas čempionātā iejādē uzvar Terēze Rozenberga ar Kivi

Rolands Eliņš

Latvijas ziemas čempionātā iejādē uzvar Terēze Rozenberga ar Kivi
Terēze Rozenberga
Foto: LJF

Sestdien, 9. aprīlī, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta otrais posms iejādē, un abu posmu rezultātu kopvērtējumā tika noteikti uzvarētāji. Pieaugušo konkurencē uzvarēja Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no jātnieku sporta kluba “Mežstrazdiņi”.

Ziemas čempionāta uzvarētāja Terēze Rozenberga kopvērtējumā: “Posma sacensības bija jaukas, jo man ļoti patīk startēt kjūrā (brīvas izvēles programma mūzikas pavadījumā), arī skatītājiem tas ir interesantāk, un pašai – lielāks azarts. Esmu ļoti apmierināta ar abu savu zirgu startu. Kivi, manuprāt, šis starts bija vislabākais no visiem mūsu kopīgi aizvadītajiem, lai gan pēc tam videoierakstā pamanīju arī kļūdiņas un lietas, pie kurām jāturpina strādāt. Ceru, ka vasaras sezonas laikā sniegumu izdosies uzlabot. Arī Kvarcs ļoti centās.”

Terēzes Rozenbergas trenere salīdzinoši neilgu laiku ir Guna Loja. Viņa trenē arī čempiones titulu junioru konkurencē ieguvušo Anastasiju Titovu, kura startē ar Gunai piederošo zirgu Flamenko. Trenere saka: “Sportistes ir čakli strādājušas, un, ja ieguldīts liels darbs un ir arī labs materiāls, tad var sasniegt labu rezultātu. Jāšanas sportā tas ir ļoti būtisks fakts, lai sportistam būtu arī atbilstošas kvalitātes zirgs. Rezultāti ir labi, esmu apmierināta, un ceru, ka turpināsim ar šī meitenēm strādāt. Piedalāmies arī semināros, ko vada ārzemju speciālisti, kas ir ļoti būtiski, jo zināšanas jāatsvaidzina man kā trenerei, un sportistēm svarīgi uzzināt arī viedokli “no malas”, turklāt no cilvēkiem, kuri darbojas starptautiskā apritē un var šāda līmeņa zināšanas nodot mums.”

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “Pozitīva tendence ir tā, ka dalībnieku skaits lēnām, bet ilgtermiņā palielinās jauno jātnieku konkurencē. Audzis arī junioru skaits, un iepriecina sasniegtie rezultāti. Kopā tas dod cerību, ka pieaugs konkurence arī pieaugušo konkurencē, jo tā ir vislabākais virzītājspēks. Bērnu sāncensībā arī ir visnotaļ iepriecinoša tendence, jo redzams, ka sportisti startē domājot, apzinoties savas komandas zirgam. Nepieciešama tikai lielāka precizitāte, bet jāsaprot, ka bērni ir tikai sava sportiskā ceļa sākumā.

Jāpiebilst, ka pirmajā posmā bija pieteicies tik liels kopējais dalībnieku skaits, ka pirmo reizi pēc daudziem gadiem sacīkstes bija jārīko divās dienās. Pozitīva izveidojusies mūsu sadarbība ar Vācijas treneri Leifu Hambergeru, un esmu pārliecināta, ka tas ļoti palīdz sportistiem gatavoties startiem, treneriem – pārskatīt savas metodes. Bija atbraucis arī zirgu fizioterapeits Filips Lomaks, un tā bija ļoti vērtīga pieredze, lai uzzinātu, kā labāk saglabāt savu zirgu kondīciju. Paredzēts, ka šī sadarbība turpināsies.”

Kausi un medaļas par pirmajām trim vietām kopvērtējumā tika pasniegti pieaugušo, jauno jātnieku, junioru un bērnu konkurencē, bet citās grupās, – medaļas.

Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējums iejādē

Pieaugušie

1. Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”) 136,37%
2. Olga Šakurova ar Pentagonu (RJSK) 135,41%
3. Marina Tarvida-Ščegoļeva ar Dimantu (LVSK “Harmonija”) 134,03%

Jaunie jātnieki

1. Laura Ivanova ar Radamiru (JSK “Ambers”) 135,53%
2. Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK “Temperaments”) 135,26%
3. Everita Daubure ar Lady Sun (LSVK “Harmonija”) 123,43%

Juniori

1. Anastasija Titova ar Flamenko (RJSK) 136,97%
2. Everita Daubure ar Luvrs (LSVK “Harmonija”) 134,65%
3. Ilva Lazdiņa ar Koleru (LSVK “Harmonija”) 133,54%

Bērni

1. Aleksandra Sīle ar Dinu (RJSK) 137,46%
2. Laura Jerāne ar Zefīru (RJSK) 133,54%
3. Letīcija Politere ar Colton (LLU) 130,77%

Shēma III

1. Airisa Penele ar Landino (z/s “Lielceri”) 139,26%
2. Laura Ivanova ar Gardumu (JSK “Ambers”) 137,37%
3. Aleksandra Panovska ar Ester (RJSK) 137,32%

Shēma II, atvērtā klase

1. Inese Tomase ar Eldīvo (JSS “Kleisti”) 127,80%
2. Ieva Renāte Pētersone ar Karlo (JBS “Lagoss Dressage”) 127,19%
3. Sintija Ģīle ar Gundegu (JSK “Temperaments”) 131,45%

Shēma II, amatieri

1. Līga Ģīle ar Gundegu (JSK “Temperaments”) 131,45%
2. Iveta Titova ar Lindu (SK “GK Sport”) 130,61%
3. Diāna Suvorova ar Flamenko (LSVK “Harmonija”) 128,14%.

Shēma I, atvērtā klase

1. Elza Zaķe ar Coco Chanele (SK “Drostalas”) 133,74%
2. Agnese Kukaine ar King of The Dance (JSK “Temperaments”) 72,59%
3. Elza Zaķe ar Biryuzan 8 (SK “Drostalas”) 64,78%

Shēma I, amatieri

1. Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s “Tīraines staļļi”) 135,24%
2. Liene Cepurīte ar Aleko (z/s “Tīraines saļļi”) 134,76
3. Betija Annemarija Ezerkalne ar Colombs (SIA “ZA Kocēni”) 134,58%

Plašāka informācija Latvijas Jātnieku federācijas mājaslapā SigmaNet

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests