Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Iejādes otrā posma Lielajā balvā uzvar A. Penele

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Iejādes otrā posma Lielajā balvā uzvar A. Penele
Airisa Penele. Foto: LJF

Sestdien, 15. jūnijā, sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas sacensību otrais posms iejādē. Sacensību sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā pēc brīvas izvēles programmas – uzvarēja Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF (z/s “Lielceri”), sasniedzot rezultātu 72,969%. Otrā bija Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”) – 70,844%.

Uzvarētāja Lielajā balvā Airisa Penele: “Jāteic, ka tiesneši bija dāsni ar augstām atzīmēm, taču brīvas izvēles shēmās parasti ir labāki rezultāti. Man brīvas izvēles programmā ir arī vieglāk startēt, jo zinu sava zirga labās īpašības un varu tās izcelt, abilstoši sakārtojot elementu izpildes secību, lai parādītu iespējami labāko sniegumu. Ja arī mūzika ir atbilstoši piemeklēta, tas dod papildu balles.

Tā kā vēroju arī citu sportistu sniegumu, vēlētos uzteikt jaunās sporistes – Aleksandru Sīli un Sintiju Elizabeti Apsīti. Redzams, ka meitenes ir ar potenciālu un viņām patīk strādāt. Visiem jaunajiem sportistiem varētu tikai ieteikt biežāk braukt uz sacensībām ārpus Latvijas, lai gūtu pieredzi un tiekots uz augstākiem mērķiem.”

Citās shēmās uzvarēja: Vidējā balva I – Elza Zaķe ar Splash Of Class (SIA “Laksta”) 71,938%; Mazā balva – Everita Daubure ar Kolers (LSV “Harmonija”) 70,625%; Shēma II, juniori – Sandra Sisojeva ar Jack Daniels (Lietuva) 75,167%; Shēma II, bērni – Laura Lumbīte ar Sir Paul (Lietuva) 67,054%; Shēma II, amatieri – Līga Ģīle ar Milenium (JSK “Temperaments”) 69,863%; Shēma II, atvērtā klase – Ieva Renāte Pētersone ar Camerons (JSB “Lagoss Dressage”) 66,925; Shēma I, atvērtā klase – Deimante Budnikaite ar Largo II MG (Lietuva) 71,154; Shēma I, amatieri – Keita Filatova ar Don Diamond (JSK “Reiteri”) 67,981%; Jaunzirgi, 4 g. v. – Raina Šmelde ar Cloud Dancer (JSK “Reiteri”) 66,40%; Jaunzirgi, 5 g. v. – Deimante Budnikaite ar Largo II MG (Lietuva) 75,60%; Jaunzirgi, 7 g. v. – Airisa Penele ar Latoki Secret (z/s “Lielceri”) 78,60%; Paralimpiskā iejāde, Grade I – Mareks Jedinaks ar Princis Narcis (JSK “Mežstrazdiņi”) 69,911%.

Plašāka informācija mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

LJF kausa izcīņas trešais posms iejādē paredzēts 17. augustā.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests