Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Lions" uzvar Baltkrievijā un iekļūst Baltijas jūras līgas finālā

Rolands Eliņš

Rīgas "Lions" uzvar Baltkrievijā un iekļūst Baltijas jūras līgas finālā
"Riga Lions"
Foto: Kārlis Briedis

Aizvadītajās brīvdienās amerikāņu futbola komanda "Riga Lions" devās izbraukumā uz Baltkrieviju, lai Baltic Sea Leauge izslēgšanas spēlē par iekļūšanu līgas finālā cīnītos ar Vitebsk Lynxes komandu. Tā bija līdz šim svarīgāka sezonas spēle, lai arī cīņa bija grūta, Rīgas komandai ar 24:15 izdevās pieveikt baltkrievus. Tagad vērtīgā uzvara Rīgas Lauvām ir nodrošinājusi vietu "Baltic Sea League" finālā, kas Rīgā būs vērojams jau 3. oktobrī. Finālspēlē "Riga Lions" stāsies pretī saviem senākajiem pretiniekiem "Tartu Titans" no Igaunijas.

12. septembrī Baltkrievijas pilsētā Vitebskā notika izšķirošā "Baltic Sea League" pusfināla spēle starp "Riga Lions" un "Vitebsk Lynxes". Kā stāsta Rīgas komandas aizsardzības koordinators Matīss Stabulnieks: „Mūsu komandai nozīmīgā spēle patiesībā iesākās diezgan dramatiski, jo jau pirmajā uzbrukuma sērijā sākotnējais saspēles vadītājs Kristaps Balodis guva traumu, kuras dēļ nevarēja spēlē piedalīties līdz pat pašām beigām. Īsi pēc tam Vitebskas komandai izdevās gūt savu pirmo piezemējumu un rezultāts kļuva 8 pret 0. Situācija beidzot mainījās, jo divas minūtes pirms puslaika beigām, kad mums bija atlikusi vēl tikai viena no četrām uzbrukuma iespējām, saspēles vadītāja pozīcijā ielikām Miku Kulmalu, kas veiksmīgi raidīja 60 jardu piespēli un nodrošināja mums pirmo piezemējumu.” Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 8:8.

Otrajā puslaikā pēc "Lions" kļūdas aizsardzībā, vadībā ar 15 pret 8 izvirzījās Vitebskas komanda, gūstot otro piezemējumu, kā arī vienu papildus punktu. Drīz pēc tam sevi pierādīja arī Latvijas komanda, tika gūts veiksmīgs piezemējums un realizēti 2 papildus punkti, kas nodrošināja sīvu pārsvaru "Lions" labā - 16 pret 15. Šajā mirklī Baltkrievijas komandai redzami sāka traucēt pamatīgā spriedze.

Tālākajā spēles gaitā izcēlās pat kautiņš un divi spēlētāji saņēma noraidījumu līdz pat pašām spēles beigām, tas līgas vēsturē bija pirmais šāda veida atgadījums. Spēles pēdējās minūtēs jau minētajam Mikam Kulmalam izdevās īstenot vēl vienu piezemējumu "Riga Lions" labā, kas atnesa pārliecinošo uzvaru pār "Vitebsk Lynxes" ar 24 pret 15 un nodrošināja vietu "Baltic Sea League" finālā.

Jau 3. oktobrī aizraujošo līgas finālspēli varēs vērot Rīgā, kad "Lions" par čempionu titulu cīnīsies ar Tartu "Titans". Zīmīgi ir arī tas, ka sezonas atklāšanās spēlē Lions piedzīvoja sāpīgu zaudējumu šai pašai Igaunijas komandai, taču sezonas izskaņā Rīgas komandai jau divreiz ir izdevies uzvarēt Vitebsku, kas bija vienīgā no līgas komandām, kas līdz šim bija spējusi pieveikt Tartu.

Informāciju sagatavoja:
Anna Ulmane
Latvijas Amerikāņu futbola federācijas
valdes locekle

     [+] [-]

, 2015-09-15 12:09, pirms 9 gadiem
Interesanti, kāds sakars Baltkrievijai ar Baltijas jūru. Pirmie 4 burti nosaukumā

     [+] [-]

, 2015-09-17 00:26, pirms 9 gadiem
Kas tas par betmenu??

     [+] [-]

, 2015-09-29 21:06, pirms 9 gadiem
Pirmkārt Ieejiet LFAF.EU un uzzināsiet Ka "Ka Baltic Sea League" kas ir veidota ar Latvijas un Baltkrievijas kopīgu iniciatīvu lai jaunajām Komandām būtu kur sevi apliecināt un attīstīt!
Otrkārt Tas Betmens ir somijas spēlētājs Stabulnieks on BSL & the growth of football...