Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Lions" uzvar Vitebskas "Lynxes" un piesakās uz Baltijas čempionu titulu

Rīgas "Lions" uzvar Vitebskas "Lynxes" un piesakās uz Baltijas čempionu titulu
Foto: Kārlis Briedis

29. augusta pievakarē Rīgā tikās divas amerikāņu futbola komandas Rīgas "Lions" un Vitebskas "Lynxes", lai mērotos spēkiem "Baltic Sea League" regulārās sezonas noslēguma spēlē. Baltkrievijas komanda līdz šim turnīra ietvaros vēl nebija zaudējusi nevienu spēli un atradās turnīra tabulas pirmajā vietā. Tomēr aizvadītājā spēle "Lions" futbolisti parādīja lielisku sniegumu aizsardzībā, uzvarēja ar 14:7 un skaļi pieteica sevi līgas čempionu titulam.

Lai arī pirmo piezemējumu un papildus punktus izdevās gūt Vitebskas komandai, divas minūtes pirms puslaika beigām Rīgas komanda pārgāja intensīvā uzbrukuma režīmā un guva grandiozu pirmo piezemējumu. Pateicoties spēlētāja Jāņa Jermacāna iespaidīgajam lēcienam pāri pretinieku aizsardzības spēlētājam, pirmais spēles puslaiks noslēdzās ar sīvu rezultātu 6:7 "Lynxes" labā.

Sākoties otrajam puslaikam, "Lions" spēlētāji demonstrēja vēl iespaidīgāku spēli aizsardzībā, liekot baltkrievu uzbrukumam vairākkārt atdot bumbu, jo tie nespēja pārvarēt desmit jardus un realizēt savas iespējas uzbrukumā. Savukārt otrā puslaika vidū "Lions" komanda izmantoja savu slepeno ieroci - par skrējēju ieliekot 120 kg smago un atlētisko līnijas spēlētāju Jāni Jansonu, ar ko pilnībā nespēja tikt galā Vitebskas aizsardzība. Pateicoties šim sniegumam un lieliskai spēlei kā aizsardzībā, tā uzbrukumā, Jānis Jansons šajā spēle ieguva komandas vērtīgākā spēlētāja titulu, kā arī jauno iesauku - Rīgas Tanks. Otro un izšķirošo piezemējumu "Lions" labā guva Jēkabs Bitāns, kas regulārās sezonas noslēguma spēlē komandai nodrošināju uzvaru ar 14:7.

Šī bija pēdējā spēle, pirms sākas starptautiskā amerikāņu futbola turnīra "Baltic Sea League" izslēgšanas spēles. Līgu izveidojusi Latvijas Amerikāņu futbola federācija un 2015. gada sezonā tajā piedalās piecas komandas no trim valstīm – Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Līgas ietvaros aizvadītas jau desmit spēles un 10. oktobra finālspēlē tiks noskaidroti pirmie Baltic Sea League čempioni. Savukārt 2016. gada sezonā notiks līgas paplašināšanās, iesaistot arī amerikāņu futbola komandas no Skandināvijas valstīm.