Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretniekam otrā vieta 5* posma "Grand Prix" maršrutā

Ints Megnis
Ints Megnis

Neretniekam otrā vieta 5* posma "Grand Prix" maršrutā
Kristaps Neretnieks un Moon Ray pēc sacensībām Polijā. Foto: Elena Zobova

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks aizvadījis vēl vienu rezultatīvu nedēļu Polijā, CSIO5* statusa sacensībās Sopotā kopā ar zirgu Moon Ray izcīnot uzvaru "Grand Prix" maršruta kvalifikācijā (150 cm), bet pēc tam pašā "Grand Prix" maršrutā (160 cm) ieguva otro vietu, piekāpjoties vien pasaules reitinga ceturtajā vietā esošajam Vācijas jātniekam Danielam Doiseram ar Jasmien vd Bisschop. Arī šis "Grand Prix" maršruts dod vērtīgus kvalifikācijas punktus Tokijas olimpiskajām spēlēm.

CSIO5* Grand Prix maršrutā uz starta devās 50 jātnieki, no kuriem pirmo raundu bez soda punktiem veica 13 sportiskie dueti. Otrajā raundā Neretnieks ar Moon Ray startēja kā piektie un finišējā kā līderi, savas pozīcijas Latvijas duets saglabājot līdz pēdējam jātniekam. Kā trīspadsmitais laukumā devās pieredzējušais Vācijas sportists, Pasaules kausa fināla uzvarētājs Daniels Doisers ar Jasmien vd Bisschop, startēja nekļūdīgi un spēja būt ātrāki, izcīnot uzvaru.

“Šis līmenis lika atcerēties cik liels un sarežģīts ir piecu zvaigžņu Grand Prix un mums to izdevās veikt bez soda punktiem! Otrajā hitā ļoti cīnījos par uzvaru, bet biju arī nedaudz piesardzīgs un uz trešo šķērsli uzgāju mazlietiņ drošāk un zaudēju apmēram sekundi, ko vēlāk izmantoja Daniels Doisers,” par startu CSIO5* Sopotas Grand Prix maršrutā saka Kristaps Neretnieks.

Pirmajā sacensību dienā Kristaps Neretnieks ar Moon Ray izcīnīja pārliecinošu uzvaru "Grand Prix" kvalifikācijas maršrutā ar 150cm augstiem šķēršļiem, aiz sevis atstājot vairākus spēcīgus Eiropas jātniekus, kuri pasaules reitingā atrodas pirmajā divdesmitniekā.

“Pēc tik lieliski un rezultātīvi aizvadītām divām nedēļām Polijā 4* un 5* statusa sacensībās Moon Ray būs kārtīga atpūtas pauze, pēc kuras startēsim Pasaules kausa posmā Rīgā, Kleistos,” saka Kristaps Neretnieks.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļas nogalē 4* sacensībās Neretnieks un Moon Ray triumfēja "Grand Prix" maršrutā, izcīnot tikai otro tik augsta veida panākumu karjerā. Neretnieks šobrīd visu uzmanību velta, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm. Olimpiskajā reitingā Neretnieks sobrīd atrodas trešajā vietā C grupā aiz Izraēlas pārstāvjiem Daniela Blūmana un Danieles Goldšteinas, Izraēlas mērķis ir kvalificēties kā komandai un šobrīd Izraēla ir stabili līderi. Arī Polijas sportisti, kas ieņem nākamās trīs vietas aiz Neretnieka, visticamāk, olimpiskajām spēlēm kvalificēsies kā komanda.

Visi CSIO5* "Grand Prix" rezultāti: https://www.longinestiming.com/eque...
jumping-nations-cup-of-poland-sopot/resultlist_9.html