Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

MLB dopinga lieta vēršas plašumā, pieķerts kārtējais spēlētājs

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB dopinga lieta vēršas plašumā, pieķerts kārtējais spēlētājs
Henrijs Mehija
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Ņujorkas "Mets" metējs Henrijs Mehija kļuva par nu jau kārtējo līgas spēlētāju, kurš ir izgāzies dopinga pārbaudē un uzrādījis tajā stanazalola klātbūtni savā organismā. Šis ir jau ceturtais pieķertais spēlētājs.

Henrijs Mehija Ņujorkas komandā spēlē tā sauktajā "closer", jeb spēles noslēdzēja pozīcijā, t.i., uz laukuma iziet uz pēdējiem iningiem, lai noslēgtu spēli. Šajā sezonā viņš nebija izgājis laukumā, taču pagājušajā sezonā, pēc trim visai viduvējiem gadiem kā "Mets" startējošajam pičerim, Mehija pārkvalificējās kā maču noslēdzējs un nodrošināja Ņujorkas komandai 28 saglabātas spēles.

Diskvalifikācija, atbilstoši MLB noteikumiem, par pirmo pieķeršanas gadījumu ir 80 spēles, t.i., aptuveni puse sezonas, kuras laikā 25 gadus vecais Dominikānas Republikas spēlētājs arī būs spiests iztikt bez algas (tā viņam šogad bija plānota nepilni 2.6 miljoni). Tāpat der atzīmē, ka par otro pieķeršanu spēlētājs tiek diskvalificēts uz sezonu, bet par trešo - uz mūžu.

Jau rakstījām, ka šis nebūt nav pirmais gadījums šajā sezonā (kura sākās tikai aprīlī), kad kāds no metējiem tiek pieķerts dopinga un precīzāk stanazolola lietošanā. Pirms Mehijas līdzīgs liktenis piemeklēja vēl trīs viņa amata brāļus – Deivids Rolinss no Sietlas "Mariners" un Arodijs Vizkeino no Atlantas "Braves" un Ervins Santana no Minesotas "Twins" arī saņēma 80 maču diskvalifikāciju.

Tika ziņots, ka MLB ir sākusi neatkarīgu pārbaudi, lai noskaidrotu vai šie gadījumi nav saistīti kopā, taču pagaidām, kā vēsta anonīmi ziņotāji, nekādas saiknes nav atrastas, taču pati izmaklēšana vēl turpinās.

Jāpiebilst, ka šomēnes Mehija ir 28. sportists pasaulē par kura pozitīvajām dopinga analīzēm ir ziņots.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-04-12 13:53, pirms 9 gadiem
Un ko tas stanazols dod?

     [+] [-]

, 2015-04-12 16:00, pirms 9 gadiem
srcandza rakstīja: Un ko tas stanazols dod?
Anaboliskais steroīds, kurš palielina spēku un arī izturību, palīdz tauku dedzināšanas procesā (kā arī virkni blakņu, sākot no sāpošām locītavām un matu izkrišanas).
Šajā gadījumā, manuprāt, svarīgs ir tieši spēks un izturība, jo metējiem spēles laikā jāizpilda ap 100 metieniem ar ātrumu 120-160 km/h.

     [+] [-]

, 2015-04-12 17:02, pirms 9 gadiem
Ak šie nabadziņi, kuri nesaprot kā dopings varēja nonākt organismā