Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Par LOK prezidentu pārliecinoši ievēlēts volejbola vadītājs Buks

Agris Suveizda

Par LOK prezidentu pārliecinoši ievēlēts volejbola vadītājs Buks
Jānis Buks. Foto: LOK

Ārkārtas Ģenerālajā asamblejā par Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu ievēlēts līdzšinējais Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks (68 balsis), kurš pārspēja Andri Feldmani (24) un Guntu Vlasenko (5). Buks viceprezidenta amatiem izvirzīja Basketbola savienības prezidentu Raimondu Vējoni un Latvijas Peldēšanas federācijas prezidentu Aivaru Platonovu, klātesošajiem biedriem pēcāk nobalsojot par abiem kandidātiem.

Ārkārtas Ģenerālā asambleja notika Latvijas Universitātes Zinātņu mājā Rīgā un sākās ap plkst. 11.00. Sākumā ieradās 102 no 112 locekļiem, pārliecinoši sasniedzot nepieciešamo kvorumu (vismaz 57), vēlāk reģistrēto dalībnieku skaits pieauga līdz 104, taču uz vēlēšanām tika izsniegti 103 biļeteni, no kuriem iesniegti tika 102 – 97 derīgi un pieci nederīgi. Par Buku nobalsoja 68 LOK locekļi jeb divas trešdaļas balsotāju, pārliecinoši sasniedzot nepieciešamo 50%+1 latiņu.

Pirms diviem mēnešiem vēl pirms paredzētā neuzticības balsojuma LOK prezidenta krēslu pameta Žoržs Tikmers. Vakantā amata dēļ vajadzēja ārkārtas vēlēšanas, un uz prezidenta posteni bija trīs kandidāti – Latvijas Volejbola federācijas prezidents Buks, kuru izvirzīja piecas olimpiskās federācijas (LBS, LPF, LRF, LSSF un LVF), Latvijas Modernās pieccīņas goda prezidents Feldmanis (LMPF) un Latvijas Airēšanas federācijas prezidente Vlasenko (LAF). Nākamgad gan gaidāmas LOK kārtējās prezidenta vēlēšanas, un Buks jau iepriekš neslēpa, ka sevi redz tikai kā pagaidu prezidentu uz vienu gadu.

"Paldies katram, kurš uzticējās. Dodu savu godavārdu, ka darīšu visu, lai olimpiskā kustība Latvijā kļūtu vienotāka, drošāka, pārtikušāka un lai mums visiem būtu labāka dzīve, lai mēs visi justos kā daudz godīgākā un labāk pārvaldītā organizācijā. Gribētu pateikt paldies arī iepriekšējiem LOK prezidentiem – Vilnim Baltiņam, Aldonam Vrubļevskim un Žoržam Tikmeram. Ja nebūtu viņu pienesuma un devuma, mēs droši vien sēdētu pavisam citādā organizācijā," pēc ievēlēšanas teica 53 gadus vecais Buks.

"Paldies viņiem, paldies arī manam tēvam, kuram ir 86 gadu un kurš tikai iepriekšējā gada laikā pēc diviem insultiem pārstāja aktīvi sportot – viņš ir daudzkārtējs Latvijas vieglatlētikas čempions un arī pārējo sporta veidu fanātiķis. Paldies arī manai ģimenei, ka izturēja, jo šis bija grūts laika posms, bet neapšaubāmi tā vērts posms, lai mēs ietu un sāktu jaunu LOK attīstības ceļu. Un gribētu arī atvainoties [ģenerālsekretāram] Kārlim [Lejniekam], kuram arī šis bija ļoti grūts posms, bet tā bija ļoti laba dzīves skola. Piedod, ja kaut kas tika pateikts ne tā, bet tas tikai dara stiprāku – vēlu mums visiem kļūt stiprākiem."

Organizācijas izpildkomitejā pēcāk tika ievēlēti: Raimonds Bergmanis, Edvīns Krūms, Aigars Lazdiņš, Toms Markss, Romāns Mežeckis, Aivars Platonovs, Roberts Pļāvējs, Klāvs Vasks, Kārlis Vents, Artis Zentelis, Ansis Zeltiņš.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 14:40, pirms 10 mēnešiem
Kur ir ''facepalm'' emodžī ?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 15:07, pirms 10 mēnešiem
Palasot Buka interviju jaunajā SA rodas samērā pozitīvas emocijas un domas.

  +4 [+] [-]

, 2023-07-11 15:13, pirms 10 mēnešiem
Attiecība līdzīga kā Valsts prezidenta vēlēšanās, kur dāma acīmredzami bija tikai gaisa jaukšanai... Lai nu veicas jaunajam vadonim!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 17:23, pirms 10 mēnešiem
Cerams ,ka viņš darīs visu,lai nopietnā līmenī atdzimtu klasiskais volejbols.

     [+] [-]

, 2023-07-11 17:40, pirms 10 mēnešiem
coffijs rakstīja: Cerams ,ka viņš darīs visu,lai nopietnā līmenī atdzimtu klasiskais volejbols.
interesanti - kā viņš to varētu izdarīt? dzemdēt? gribēja tikt pie lok stūres, tagad viss - voļukam būs jāstāv pie ratiem. jo ne jau volejs viņu ievēlēja. bet citi no jāņa paņems - cik gribēs. tā kā - volejbolisti, jūsu cilvēks sijās auzas, bet auzas ēdīs citi.

     [+] [-]

, 2023-07-12 10:03, pirms 10 mēnešiem
Pofig par Buku, bet kas ir tā skaistā dāma bildē? Tieši esmu brīvs, neprecēts...