Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U22 volejbolistes Eiropas čempionāta izlozē pretī saņem mājinieces

Agris Suveizda

Latvijas U22 volejbolistes Eiropas čempionāta izlozē pretī saņem mājinieces
Daniele Kaprioti. Foto: CEV

Latvijas U22 izlases volejbolistes jūlijā finālturnīrā Itālijā grupā tiksies ar Itāliju, Turciju un Ukrainu. Šāds grupas dalījums tika noteikts izlozē, informē Latvijas Volejbola federācija.

I grupaII grupa
ItālijaSerbija
TurcijaPolija
UkrainaPortugāle
LatvijaČehija

"Tas mums būs kaut kas īpašs, kas ir jāizmanto pareizi, jo tā patiešām ir iespēja. Pirmām kārtām, tā ir iespēja redzēt, ko dara citas valstis. Mēs pretinieku komandās, visticamāk, redzēsim spēlētājas, kuras spēlē Itālijas un Turcijas virslīgās. Tā mūsu meitenēm ir lieliska iespēja tikties ar tāda līmeņa spēlētājām, kā arī saprast, kā vēl pietrūkst, lai viņām līdzinātos. Mēs dodamies uz Itāliju arī pārstāvēt mūsu valsti, mēs pārstāvēsim Latviju kopā ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstīm, bet es teiktu – pasaules valstīm," pēc izlozes teica Latvijas sieviešu U22 izlases galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti.

"Itālija un Turcija ir ļoti spēcīgas šajā vecumā. Abas izlases noteikti cīnīsies par uzvaru čempionātā. Ukraina vienmēr ir bijusi volejbola valsts, un šī ir ļoti spēcīga grupa," par pretiniecēm saka treneris. “Mums ir svarīgi būt finālturnīrā un spēlēt volejbolu. Rezultāti ciparos nedrīkst būt pirmajā vietā. Pirmajā vietā būs tas, kā mēs spēlēsim un kā sevi apliecināsim kā spēlētāji. Mēs gaidām šīs spēles. Ja pirms diviem gadiem mēs sapņojām būt tur, tagad mēs tur esam. Un tas ir lieliski. Mūsu meitenes apbrīnojami strādā, neskatoties uz rezultātiem. Mentalitāte ir pilnībā mainījusies, un viņas ļoti ātri progresē. Viņas jau tagad ir ļoti pietuvojušās valstīm, kuras ir nopelnījušas Eiropas čempionātu finālturnīru pieredzi ar rezultātiem. Mēs esam tiešām tuvu."

Vaicāts par tuvojošos spēli savā dzimtenē Itālijā ar Itālijas izlasi, viņš atzīst, ka ir emocionāls un ar nepacietību gaida šo brīdi: "Emocijas man nozīmē daudz. Arī iepriekšējā vasarā, kad spēlēja mūsu [Latvijas] himnu, es biju patiesi lepns pārstāvēt Latviju un būt tās treneris. Tas ir īpaši. Un arī spēlēt savā dzimtajā valstī, ar kuras volejbolu esmu tik cieši saistīts, man noteikti būs īpaši. Un es būšu laimīgs parādīt savai valstij tik neticamu valsti, kāda ir Latvija. Man tas būs liels gods, un man tas noteikti būs emocionāls brīdis."

Otrā grupā tiksies Serbija, Polija, Portugāle un Čehija. Divas labākās katras grupas komandas iekļūs pusfinālā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs par pirmo vietu, bet zaudētājas – par trešo vietu. Kvalifikācijas turnīrā 2023. gada jūlijā Latvijas izlase trijos setos zaudēja Polijai, kā arī abām šīm komandām tika ieskaitīta 3-0 (25:0, 25:0, 25:0) uzvara pār Izraēlu, kas uz sacensībām Daugavpilī neatbrauca. Polija iekļuva finālturnīrā kā grupas uzvarētāja, bet Latvija iekļuva finālturnīrā triju labāko otro vietu ieguvēju skaitā.

Finālturnīrs ar astoņu komandu līdzdalību no 1. līdz 6. jūlijam notiks Itālijas pilsētās Taranto un Lečē. Pirmajā Eiropas čempionātā šī vecuma komandām 2022. gadā Itālijā uzvarēja mājinieces, finālā piecos setos apspēlējot Serbiju, bet bronzas medaļas izcīnīja Turcija, kas piecos setos pieveica Poliju.

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/izlozetas...