Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gulbei 14. vieta PK posmā, Īrijas latviete Pušpure devītā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gulbei 14. vieta PK posmā, Īrijas latviete Pušpure devītā
Elza Gulbe un Sanita Pušpure kontinentālajās meistarsacīkstēs (2016)
Foto: Detlev Seyb / worldrowing.com

Šveices pilsētā Lucernā noslēdzies Pasaules kausa trešais posms akadēmiskajā airēšanā. Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe ieguva 14. vietu, bet Īrijas latviete Sanita Pušpure finišēja devītajā pozīcijā.

PK posma priekšbraucienos latvietes kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur Gulbe un Pušpure nokļuva vienā braucienā. Lai tiktu pusfinālā, ceturtdaļfināla braucienā bija jātiek trijniekā. Īrijas pārstāve visu distanci turējās trijniekā un finišēja pirmā (7:52.50), savukārt Latvijas airētāja pārsvarā atradās piektajā pozīcijā un finišēja ceturtā (8:05.52).

Iepriekš šīs sportistes tieši sacentušās vairākkārt. Latvijas pārstāve bijusi pārāka tikai vienu reizi - kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta finālā, cīnoties ar brāzmainu vēju, Gulbe izcīnīja sudraba medaļu, bet Pušpure nopelnīja bronzu. 2017. gada kontinentālajās meistarsacīkstēs Elza ieguva sesto vietu, bet sākotnēji pieteiktā Sanita nestartēja.

Lucernas posma pusfināla braucienā Īrijas latviete ar 07:36.090 ieguva ceturto vietu un kvalificējās B finālam (elites finālam vajadzēja vismaz 07:35.960). B finālā Sanita Pušpure ar 07:42.230 ieguva trešo vietu un sacensību noslēgumā ierindojās devītajā pozīcijā. C finālā Elza Gulbe ar 07:51.190 bija otrā un sacensības noslēdza 14. vietā.

Lucernā uzvarēja mājiniece Žanīna Žmelēna, sudrabu ieguva kanādiete Karlinga Zēmane, bet bronzu nolenīja austriete Magdalēna Lobniga.

Atgādinām, ka 2004. gadā Sanita Pušpure kā Latvijas pilsone ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Londonas olimpiskajās spēlēs kā Īrijas pilsone viņa izcīnīja 13. vietu. Divkārtējā Eiropas bronzas medaļniece Rio spēlēm kvalificējās pēdējās atlases sacensībās, kas 24. maijā notika Lucernā, Šveicē. Izšķirošajā kvalifikācijas braucienā piedalījās arī mūsu Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras - pasaules airēšanas vadība oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ Gulbe nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi. Riodežaneiro spēlēs Pušpure ierindojās 13. vietā.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com