Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gulbe pasaules čempionātā cīnīsies par 13. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gulbe pasaules čempionātā cīnīsies par 13. vietu
Elza Gulbe
Foto: Latvian Rowing Sports School

Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe ceturtdien ASV notiekošajā pasaules čempionātā (PČ) akadēmiskajā airēšanā uzvarēja C/D pusfinālā un sacensības noslēgs ar cīņu par 13. vietu, raksta LETA.

Ceturtdien Latvijas sportiste 2000 metru distances finišu sasniedza pēc septiņām minūtēm un 46,570 sekundēm, izcīnot pirmo vietu C/D pusfinālā, kas viņai līdz ar to ļāva kvalificēties C finālam un līdz ar to cīņai par 13. vietu pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka Latvijas airētāja pirmdien savā priekšsacīkšu braucienā palika ceturtā starp piecām konkurentēm, bet pēc tam gandarījuma braucienā palika trešā piecu dalībnieču konkurencē, neiekļūstot starp pasaules čempionāta 12 labākajām sportistēm.

Maijā Gulbe izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā, bet par 13. pozīciju pasaules čempionātā viņa sacentīsies piektdien.

Savukārt Īriju pārstāvošā Sanita Pušpure ceturtdien izcīnīja otro vietu A/B pusfinālā, tādējādi nodrošinot sev iespēju cīnīties par pasaules čempionāta medaļu.

Izšķirošās cīņas par medaļām notiks svētdien.

Pasaules čempionātā, kas ilgs līdz svētdienai, Latviju pārstāv arī paraolimpiskais airēšanas divnieks Eduards Pupels un Žanna Cvečkovska. Tā kā viņu disciplīnā pieteikušās tikai seši dueti, tad paraolimpieši vispirms ceturtdien startēja "celiņu" braucienā, nosakot celiņus finālbraucienā.

Ceturtdienas sacensībās Latvijas divnieks bija pēdējā - sestajā - vietā, bet fināls notiks sestdien.

Izmantotie resursi:
LETA