Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Īrijas lavietei Pušpurei ceturtā vieta pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Īrijas lavietei Pušpurei ceturtā vieta pasaules čempionātā
Sanita Pušpure izcīna ceļazīmi uz Rio
Foto: Detlev Seyb / worldrowing.com

ASV noslēdzies pasaules čempionāts akadēmiskajā airēšanā. Īrijas latviete Sanita Pušpure (35) ieguva ceturto vietu - karjeras augstākais sasniegums pasaules čempionātos.

Šīs sacensības Sanitai Pušpurei bija īpaši svarīgas. Šī gada Eiropas čempionātā nācās atsaukt savu dalību, līdz ar to pasaules čempionātā palika pēdējā iespēja iekļūt nākamās sezonas Īrijas "olimpiskajā vienībā".

Planētas meistarsacīkstēs Sanita Pušpure (Īrija) un Elza Gulbe (Latvija) airēja vienā priekšbraucienā, un kārtējo reizi pārāka bija pieredzes bagātākā: 07:27.110 pret 08:11.560. Abas latvietes kvalificējās gandarījuma braucienam.

Iepriekš šīs latvietes tieši sacentušās vairākkārt. Latvijas pārstāve bijusi pārāka tikai vienu reizi - kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta finālā, cīnoties ar brāzmainu vēju, Gulbe izcīnīja sudraba medaļu, bet Pušpure nopelnīja bronzu. 2017. gada kontinentālajās meistarsacīkstēs Elza ieguva sesto vietu, bet sākotnēji pieteiktā Sanita nestartēja.

Sanita Pušpure tagad savā gandarījuma braucienā uzrādīja 07:36.160 un bija ātrākā, iekļūstot PČ lielajā pusfinālā, kur starp visām 12 sportistēm sasniedza otro labāko laiku (07:26.930) un tika A finālā. Cīņā par medaļām Īrijas latviete ar 07:26.910 finišēja ceturtā, par 0.35 sekundēm atpaliekot no bronzas. Uzvaru izcīnīja šveiciete Žanīna Žmelēna (07:22.580), sudrabu nopelnīja Lielbritānijas airētāja Viktorija Tornlija (07:24.500), bet bronzu ieguva austriete Magdalēna Lobniga (07:26.560). Ceturtā vieta ir Pušpures karjeras augstākais sasniegums pasaules čempionātos, arī 2014. gadā Sanita palika soli aiz pasaules pjedestāla, bet toreiz pietrūka mazliet vairāk.

Kā jau ziņots, PČ noslēgumā Elza Gulbe tika klasificēta 15. pozīcijā.

Atgādinām, ka 2004. gadā Sanita Pušpure kā Latvijas pilsone ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Londonas olimpiskajās spēlēs kā Īrijas pilsone viņa izcīnīja 13. vietu. Divkārtējā Eiropas bronzas medaļniece Rio spēlēm kvalificējās pēdējās atlases sacensībās, kas 24. maijā notika Lucernā, Šveicē. Izšķirošajā kvalifikācijas braucienā piedalījās arī mūsu Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras - pasaules airēšanas vadība oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ Gulbe nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi. Riodežaneiro spēlēs Pušpure ierindojās 13. vietā.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com