Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks uzvar četru zvaigžņu "Grand Prix" maršrutā Polijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Neretnieks uzvar četru zvaigžņu "Grand Prix" maršrutā Polijā
Neretnieks un Moon Ray pēc uzvaras Poznaņā. Foto: 4foulee

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray svētdien Polijas pilsētā Poznaņā triumfēja četru zvaigžņu sacensību "Grand Prix" maršrutā, izcīnot tikai otro šāda veida panākumu karjerā.

CSI4*-W kategorijas sacensību "Grand Prix" distances pamatmaršrutu bez soda punktiem veica desmit sportiskie dueti, Neretniekam un Moon Ray esot septītajiem ātrākajiem. Pēc tam pārlēkšanā nekļūdīgi bija vairs tikai trīs pāri un tieši Neretnieks ar Moon Ray sasniedza ātrāko rezultātu, tiekot arī pie 105 000 zlotu (25 000 eiro) lielas naudas balvas.

Neretniekam šobrīd ir reālas izredzes kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, sportistam iepriekš atzīstot, ka šobrīd visu uzmanību velta tieši šim mērķim. Karjerā pirmo 4* līmeņa "Grand Prix" uzvaru Neretnieks izcīnīja vien šī gada sākumā.

"Pārlēkšanā biju pirmais un neredzēju citus sportistus, līdz ar to gāju uz risku, iespējami ātri. Baidījāmies no ūdens bedres, jo pirmajā un otrajā dienā viņš atteicās lēkt, tas mums bija ļoti grūti," pēc sacensībām atklāja Latvijas jātnieks.

Tāpat svētdien Neretnieks ar sešgadīgo Tako Dilait izcīnīja devīto vietu divu fāžu maršrutā. Sestdienas centrālajā maršrutā, kurā punkti skaitījās pasaules rangā, Neretnieks un Moon Ray bija 13. vietā, paliekot bez rezultāta pārlēkšanā, bet ar Tako Dilait uzvarēja jaunzirgu maršrutā uz laiku. Savukārt piektdienas centrālajā maršrutā Neretnieks un Moon Ray palika bez rezultāta, jo zirgs atteicās pārvarēt ūdens šķērsli, kamēr jaunzirgu maršrutā ar Tako Dilait tika ieņemta 13. vieta.

Neretnieka un Tako Dilait uzvara jaunzirgu maršrutā